3 hónapnál régebbi cikk

Közel kilencszáz állat életét mentették meg Székesfehérváron
·Hírekállatok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Novák Rita
Közel kilencszáz állat életét mentették meg Székesfehérváron
·Hírekállatok·Utolsó frissítés: undefined

A tavalyi év volt az első teljes éve a Vadvédelmi Központnak Székesfehérváron. Ebben az esztendőben közel kilencszáz főként védett és fokozottan védett állat fordult meg itt, és közel négyszázat a rehabilitáció után vissza is engedtek a természetbe.

Több denevért is bevittek a Sóstó Vadvédelmi Központba azért, mert az enyhe időjárás utáni gyors lehűléshez nem tudtak alkalmazkodni. A denevéreken kívül itt telel például egy erdei sikló és több tucatnyi sün is.

A Vadvédelmi Központ 2022-ben nyílt meg, akkor 555, a tavalyi első teljes évben pedig már közel kilencszáz állat fordult meg a gondozók és az orvosok kezei között. Az állatok zöme védett és fokozottan védett egyed - mondja a központ természetvédelmi vezetője Csete Gábor.

A rehabilitációra bekerült állatok közül tavaly 359-et visszaengedtek a természetbe.

Azok az állatok, melyek olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a természetben nem tudnának teljes életet élni, a Vadvédelmi Központban maradhatnak.

A központ sokat tesz annak érdekében, hogy megismertesse a környezetünkben élő fajokat az érdeklődőkkel. Havonta rendeznek vadvédelmi estéket és vasárnaponként is rendszeresek a családi programok. A rendezvényekről részletesen a Vadvédelmi Központ facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek