3 hónapnál régebbi cikk

Ónos eső miatt adtak ki riasztást Fejérre
Ónos eső miatt adtak ki riasztást Fejérre

Ónos eső veszélye miatt keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Fejér, Pest és Veszprém vármegye területére a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, éjfél körül egy front csapadékzónája érkezik, amely északnyugat felől halad délkelet felé.

A csapadékzónából kedd kora délelőttig az északkeleti vármegyék kivételével nagy területen várható ónos eső, amelynek mennyisége döntően 1 milliméter alatt lesz, de Fejér, Pest és Veszprém vármegyében vastagabb jégpáncél is képződhet.

A meteorológiai szolgálat ezért keddre a három vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, ezekben többórás ónos eső várható, amelynek mennyisége meghaladhatja az 1 milliméternyit.

A többi vármegyére - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg kivételével - pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben gyenge ónos eső veszélye miatt.

Kapcsolódó
Ónos eső: de honnan a név?

Tél van, hideg van, hó nincs (vagy alig), de ónos eső az bezzeg akad. Az egyik leghülyébb nevű időjárási anomália ezekben a napokban országszerte lesújt, törött végtagokat és autókat hagyva maga után. De vajon tényleg ón van az esőcseppekben? Spoiler: nem.

Borítókép: YouTube/lane182videos
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek