2 hónapnál régebbi cikk

Megérkezett az online Útszámkereső
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/MagyarKozut
Megérkezett az online Útszámkereső

Érdekes, de annál hasznosabb fejlesztéssel rukkolt elő a Magyar Közút, mely a sokat autózóknak lehet segítség.

Mindenfajta külsőség és csinnadratta nélkül még december utolsó napjaiban jelentette be közösségi oldalán a Magyar Közút, hogy honlapjukon elérhetővé vált a megújult, funkciójában kibővült Útszámkereső oldal. Hasonló lehetőség eddig is működött, de az korántsem volt ennyire ügyfélbarát, mint a most indult, friss szolgáltatás.

Az új oldal abban segíti a közúton közlekedőket, hogy a magyar közúthálózat számozását egy online térképen megjelenítve könnyen és különféle preferenciák mellett lehessen keresni, feltérképezni, akár otthon, akár az autóban ülve is. Mondhatnánk, hogy napjainkban, amikor a Google Térkép minden utazással és közlekedéssel kapcsolatban segíti a felhasználót, ez nem akkora érdekesség. Azonban ha kipróbáljuk, és megnézzük a felületet, akkor tapasztaljuk csak, hogy azért ez nagyon nem egy újfajta Google Maps. 

A Magyar Közút új térképes keresőjén hazánk összes útja kereshető. A keresés történhet az út száma alapján, de kereshetünk a térképen egy tetszőlegesen választott pont alapján is. A keresés eredményeként pedig elérhető a keresett út pontos megnevezése, üzemeltetője, a pontos szelvényszám, és GPS-koordinátája is. Az így kapott adatok egy kattintással másolhatók, tovább küldhetők, de akár az egész képernyőkép is lementhető.

Az új felület legnagyobb erénye az, hogy akár az autóban ülve is képes dinamikus helymeghatározásra, így akár egy okostelefon és némi mobilinternet segítségével menet közben is meghatározhatjuk helyzetünket, tudhatjuk melyik üzemmérnökség a fenntartója az adott útszakasznak és melyik szelvényszám a pontos helyzetünk.

Kapcsolódó
Hogyan tisztítsuk a laptop kijelzőjét?

Az elektronikai kütyük tisztántartása érdekes és egyben kényes kérdés is lehet. Sokan gondolják, hogy amint a nappali dohányzóasztalát letörlik hetente, kéthetente ugyanúgy átmennek a tévé és a számítógép kijelzőjén is egy gyors mozdulattal.

Az így elérhető adatok lehet a számítógép előtt ülve kevésbé tűnnek hasznosnak, de közúti baleset, egy műszaki mentés, esetleg egy vadgázolás esetén ezek az információk nagyban könnyítik nem csak a károsult, de a hatóságok munkáját is.

A magyar Közút Útszámkeresőjét az alábbi linken érjük el: utszamkereso.kozut.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek