1 hónapnál régebbi cikk

App-ajánló: NAV-Mobil, gépjárműadó részletfizetési lehetőséggel
Fehérvár Médiacentrum fotója
nav.gov.hu
App-ajánló: NAV-Mobil, gépjárműadó részletfizetési lehetőséggel

Az elektronikus kormányzati ügyintézés hazánkban is egyre népszerűbb. Számos területen segíti az e-ügyintézés az állampolgárok életét, melyek a közigazgatás különféle szakterületein már okostelefonos alkalmazásként is elérhetők.

Az utóbbi időben az elektronikus ügyintézés egyik legnépszerűbb területe a egészségügy, melyet egy külön dedikált alkalmazással is használhatunk. Ráadásul hónapról-hónapra újabb és újabb funkciókkal bővül az EgészségAblak, melyet korábban már az fmc.hu oldalain is bemutattunk:

Kapcsolódó
Újabb funkciók az okostelefonos EgészségAblak alkalmazásban

A fejlesztők ígéretének megfelelően az EgészségAblak egészségügyi applikáció fejlődése folyamatos. Október elején újabb funkciók érkeztek.

Közeledve az SZJA bevallási és a gépjárműadó fizetési határidőhöz, szinte magától értetődő, hogy az okostelefonos alkalmazás-fejlesztések most az adózást érintik kiemelten. Ennek ékes példája a NAV-Mobil okostelefonos alkalmazás is.

Maga az alkalmazás nem újkeletű, évek óta létezik. Azonban a fejlesztések most értek arra szintre, hogy egyre több funkció érhető el segítségével, melyek közül a gépjárműadó-fizetés a leginkább aktuális ezekben a hetekben. Az aktualitást az adja, hogy a korábbiaktól eltérően ettől az évtől a gépjárműadót már egy összegben szedi be a NAV, melyet idén április 15-ig kell befizetnünk.

Azonban az egyösszegű fizetés ellenére is van mód részletfizetést kérni. Ezt a NAV-Mobil okostelefonos alkalmazásban tudjuk igényelni pár kattintás segítségével. Ha így járunk el, akkor 2, 3, 4 vagy akár 5 azonos részletben is fizethetjük a gépjárműadót. Az igénylést a NAV-Mobil alkalmazáson keresztül a NAV egy-két órán belül el is bírálja, melyről az appban kapunk értesítést.

De a NAV-Mobil használhatósága nem merül ki kizárólag a gépjárműadó fizetésében. Az applikációban egy sor hasznos és érdekes funkciót is kapunk. Így például könnyen és egyszerűen lekérdezhetjük adószámlánkat, ellenőrizhetjük foglalkoztatási adatainkat, de különféle kalkulátorok segítségével kiszámíthatjuk például a családi adókedvezményeket, mint ahogy az esetleges pótlékszámításban is segít az app. Sőt, könnyen követhetjük az elszámolható üzemanyagok árait is.

Az alkalmazás használata nem bonyolult, letölthető androidos és iOS-es készülékekre egyaránt. Azt azonban fontos tudni, hogy a belépéshez ügyfélkapus regisztráció szükséges.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek