2 hónapnál régebbi cikk

Holnap nyit a megújult Vidi Múzeum!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ostorházi Helga
Holnap nyit a megújult Vidi Múzeum!

Többek között időszaki kiállításokkal, gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokkal és Vidi-legendák által vezetett tárlatvezetésekkel várja a szurkolókat a Vidi Múzeum.

Az előkészületeket követően Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának égisze alatt megkezdi működését a Vidi Múzeum. A szakmai feladatokat a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. látja el, amely jól ismeri már a stadiont és környékét, hiszen az ott található Sóstó Látogatóközpont üzemeltetéséért is ők felelnek, korábban pedig stadiontúrákat is szerveztek a Sóstói Stadionban.

A Vidi Múzeum új korszakát az is jelzi, hogy mostantól állandó nyitvatartással várják a szurkolókat: keddtől szombatig 9.00 és 17.30 óra között tartanak nyitva.

Az állandó nyitvatartás egyben azt is jelenti, hogy a múzeumban ezentúl jegyet és bérletet is válthatnak majd a szurkolók, akár a mérkőzések előtti órákban is. A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. számos időszaki kiállítással, gyermekprogrammal, interaktív játékokkal készül, de lehetőség lesz focis tematikájú szülinapokat is tartani. 

Cser-Palkovics András polgármester a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Fehérvár FC és az Önkormányzat közötti együttműködés átalakulásával a város átvette a Vidi Múzeum üzemeltetését.

"Kifejezetten fontos közösségi térnek tartjuk a Vidi Múzeumot, a Vidi szorosan kapcsolódik a város történelméhez, amit ez az együttműködés talán még jobban be is tud mutatni."

– fogalmazott a polgármester, aki mindenkit arra buzdított, hogy látogassa meg a Vidi Múzeumot és ismerkedjen meg a csapat gazdag történelmével. A múlton túl a csapatnak jövője is van, hiszen február 18-án, vasárnap 15.00 órától fontos mérkőzés vár a Fehérvár FC-re a Debrecen ellen. A polgármester beszámolt róla, hogy a tavaszi szezonra már elkelt 3000 jegy és bérlet, így minden adott ahhoz, hogy egy remek hangulatú mérkőzést láthassanak a szurkolók.

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy a múzeum innentől állandó nyitvatartással, keddtől szombatig látogatható lesz, a jövőben pedig számos programot terveznek itt megrendezni, hasonlóan a Sóstó Látogatóközponthoz. A tervezett programokat március 23-án és 24-én egy nyílt hétvégén szeretnék bemutatni, de az ügyvezető elöljáróban elárulta, hogy csocsó- és kommentátor bajnokságra, nyári táborokra is számíthatnak az érdeklődők. Kiemelten készülnek továbbá a 1984-es UEFA Kupa menetelés megünneplésére, amelyhez kötődően hamarosan időszakos kiállításokat, tárlatvezetéseket hirdetnek meg.

A Vidi Múzeum február 18-án, vasárnap 12.00 órától várja a szurkolókat!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek