1 hónapnál régebbi cikk

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők – idén is kiváló programokkal készül Székesfehérvár
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Visszatérő rendezvények és sztárfellépők – idén is kiváló programokkal készül Székesfehérvár

Idén is számos rendezvény várja a fehérváriakat, olyan programok is visszatérnek, amelyeket az elmúlt években nélkülözni kellett. A fesztiválok mellett a székesfehérvári Királyi Napokon ismét sztárfellépőkkel találkozhat a közönség.

A tavasz beköszöntével az idei évben is megkezdődik a város nagy rendezvényeinek sora. Székesfehérvár már tavaly is igyekezett a megszokott mederbe terelni a rendezvényeket, idén pedig olyan népszerű programokat sem kell nélkülözni, amelyek az elmúlt időszakban különböző okokból nem valósulhattak meg. A tavaszi kavalkád a március 15-i nemzeti ünneppel kezdődik.

"Március 14-e van és most mikor elindultam a városházáról, akkor már találkoztam azokkal a fiatalokkal, a Kodolányi diákjaival akik készülnek a március 15-i ünnepi fő programra és eseményre, az általunk előadott utcaszínházra. Ők már izgultak, de egyben várakoznak is a tavaszra is és arra is hogy március 15-én, azaz holnap bemutathassák a színházi előadásukat. Várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel úgy mint az esztendő további programjaira" - mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. 

Az ünnepi programot teljes egészében pénteken 17 óra húsz perctől közvetítjük. Cser-Palkovics András hozzátette, hogy nyugodt, békés esztendőre készül Székesfehérvár a programok tekintetében, valamint örömét fejezte ki, hogy a pandémia és az energiakrízis után ismét a megszokott időkeretben rendezhetik meg a hagyományos rendezvényeket.

2024-ben újra két napos lesz a Hetedhét Játékfesztivál, valamint ismét nemzetközi lesz a néptáncfesztivál. Megkezdődött a nevezés az áprilisi Fehérvári Diáknapokra, amelyet utoljára 2019-ben rendeztek meg. A Fehérvári Halünnepet április 20-án rendezik a Palotavárosi tavaknál, ennek sztárfellépője az Irigy Hónaljmirigy lesz. Azonban nem ez lesz az egyetlen esemény, ahol ismert és elismert előadókkal találkozhat a közönség.

"A Királyi Napok augusztus 11-e és 20-a között zajlik, fontos kiemelni, hogy a néptáncfesztivál ebben az évben végre újra nemzetközi lesz és olyan sztárfellépők lesznek majd a Zichy színpadon, mint a Bagossy Brothers Company, a Bikini vagy Fenyő Miklós" - árulta el Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője.  

A középiskolások utolsó nagy közös buliját, a Bolondballagást április 30-án rendezik, május elsején a hagyományos Sportmajális ígér sportos ünneplést, a Kortárs Művészeti fesztivál május 17-e és 19-e közt zajlik, a Hello nyár! koncert pedig a Welhello fellépésével jutalmazza a város diákjait. A nyári rendezvényeket lezáró Fehérvári Lecsófőző Vigasság pedig szeptember 14-én várja a családokat, baráti társaságokat és munkahelyi közösségeket egy jó hangulatú közös főzésre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek