1 hónapnál régebbi cikk

Súlykorlátozást vezetnek be az Új Csóri út egy szakaszán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Súlykorlátozást vezetnek be az Új Csóri út egy szakaszán

Az önkormányzat kezdeményezésére, 2024. április 2-től életbe lépő intézkedés célja a közút megnövekedett forgalma következtében a lakott terület védelme, az Új Csóri úti körforgalmú csomópont tehermentesítése, a forgalomáramlás javítása és a tömegközlekedési járművek közlekedésének segítése.

7,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei Székesfehérváron a 801-es főúton, azaz az Új Csóri úton Veszprém irányából a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úti csomóponttól az Új Csóri úti körforgalomig - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Már korábban elhelyezik a korlátozást előjelző táblákat, amelyek 2024. április 2-án lépnek hatályba.

Ezt követően a Veszprém felől érkező 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművel a 8-as főút 15-ös kilométerszelvénytől az M7-es autópálya felé haladva, majd a 8-as kilométernél a „7-es főút Székesfehérvár / 81-es főút Győr / 811-es főút Bicske” útirányban lehajtva, a körforgalmú csomópontban a 7-es főútra térve, a főúton az Új Csóri úti körforgalmú csomópontig haladva lehet közlekedni.

A korlátozás érinti a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úton Iszkaszentgyörgy/Kincsesbánya felől érkező tehergépjárműveket is, amelyeknek a 801-es főútra Veszprém felé kell majd kanyarodni, hogy a korlátozás nélküli útvonal kezdetét elérjék.

A szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek a térségben. Az intézkedés hatását folyamatosan nyomon követik majd és szükség esetén módosításokat vezetnek be a minél gördülékenyebb közlekedés fenntartása érdekében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek