1 hónapnál régebbi cikk

Két további körzetben is elindul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Két további körzetben is elindul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése Fehérváron

A Depónia február 1-től sikerrel indította el ezt az új szolgáltatást Fehérvár tömbházas övezetei egy részén: a Tóvárosi lakónegyedben, a Palotavárosban és a Szedreskerti lakónegyedben. Áprilistól pedig még kettő székesfehérvári lakónegyed - Ybl Miklós és a Királykút - is csatlakozik a gyűjtéshez.
Kapcsolódó
Mutatjuk, melyik lakótelepen lehet majd februártól külön gyűjteni a konyhai hulladékot

Három városi lakótelepen indul február elsejétől a biohulladék-gyűjtés Fehérváron. A Szedreskerten, Palotavárosban és a Tóvárosban élők jövő héttől kapnak majd 5 literes vödröket, melyekbe a konyhai hulladékukat gyűjthetik.

A két új belépő körzet érintett lakosok a héten egy feliratozott, jól záródó 5 literes konyhai gyűjtőedényt kapnak tájékoztató anyaggal együtt, amelyet a lakások ajtaja elé helyeznek ki a Depónia Nonprofit Kft. munkatársai. Az 5 literes gyűjtőedényben összegyűjtött konyhai hulladékot a vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló edények (rácsos gyűjtőpontok) mellett, erre a célra kihelyezett 120 literes barna színű, biohulladék gyűjtő edénybe önthetik majd, melyek 2024. március végén kerülnek kihelyezésre.

A gyűjtés 2024. április 1-től indul!

A gyűjtőedényeket nyáron (május-szeptember) hetente kétszer, a többi időszakban (október-április) hetente egyszer ürítik és az így összegyűjtött hulladékot biogáz üzembe szállítjuk hasznosításra. A 120 literes, barna hulladékgyűjtő edények mosását a társaság havi gyakorisággal végzi az edények telephelyre szállításával. Az 5 literes konyhai gyűjtőedények tisztításáról a résztvevő háztartások gondoskodnak. 

A gyűjtés módjáról és a hulladékgyűjtő edénybe helyezhető hulladékok típusairól ide kattintva lehet tájékozódni.

Kapcsolódó
Új fajt fedeztek fel három fehérvári lakótelepen, a szakemberek körültekintő etetést kérnek

Bár elsőre ijesztőnek tűnnek ezek a barna lények, hosszú távon rengeteg előnnyel jár megjelenésük.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek