Véget ért a 2024-es Fehérvári Diáknapok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Véget ért a 2024-es Fehérvári Diáknapok

Véget ért a 2024-es székesfehérvári Diáknapok. Az idei évben 12 kategória 300 produkcióját véleményezte a zsűri. A kategóriák díjazottjait hétfőn délután ismerték el a Városháza dísztermében.

Kiss Léna Majdnem Szerelem címú versével nyitották meg a 2024-es Diáknapok ünnepélyes díjátadóját, amelyen 12 kategória nyertesei vehették át díjaikat. A mostani diáknapok különlegessége, hogy a korábbi évekkel ellentétben idén csak a város diákjainak jelentkezését várták a szervezők. A hétfőn délután tartott díjátadón a kategóriagyőztesek és különdíjasok Székesfehérvár polgármesterétől, Cser-Palkovics Andrástól vehették át okleveleiket a diákok. A városvezető örömét fejezte ki, hogy ekkora sikert tudott aratni a 2019 után ismét megszervezett program.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ rendezvényszervezője, Sábián Anna elmondta, nagy örömükre várakozásukon felül jelentkeztek a diákok. 

Meglepetésünkre nagyon nagy sikere volt a diáknapoknak, több mint 700 diák jelentkezett, ez több mint 300 produkciót jelentett, 12 kategóriában mutathatták meg a diákok a tehetségüket és hát a könnyűzene volt az egyik legnépszerűbb kategória és persze a prózaírás ahova több mint 40 alkotás érkezett be, úgyhogy nagyon nagyon örültünk neki, a zsűri azt mondta minden kategóriánál, hogy hihetetlen tehetségek vannak a városban aminek szintén nagyon örülünk - tette hozzá a szervező.

A díjátadón 4 könnyűzene kategóriában eredményt elért előadást is hallhattak a Diáknapok résztvevői. Az idei év nagy sikere miatt a szervezők várhatóan 2025-ben is megrendezik a tehetségkutatót.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek