Több helyszínen is várják majd programok a fehérváriakat a Kortárs Művészeti Fesztiválon
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Több helyszínen is várják majd programok a fehérváriakat a Kortárs Művészeti Fesztiválon

A pünkösdi hosszú hétvégén szervezik az idei Kortárs Művészeti Fesztivált, Fehérváron. Koncertek, workshopok és izgalmas kiállítások is várják a művészetek szerelmeseit a fesztivál három napja alatt több helyszínen is, Székesfehérváron.

Május 17-19. között szervezik az idei Kortárs Művészeti Fesztivált Fehérváron.

Az idei év különlegessége lesz, hogy nem csak a Csónakázó- tó partján, hanem újból Székesfehérvár több pontján találkozhatnak majd a kilátogatók a fesztivál programjaival. 

„Újból több helyszínen szervezik meg a fesztivált, ami az elmúlt években inkább ide a Csónakázó-tó partjára koncentrálódott. Idén ugyanakkor idény mutatkozott, hogy nagyobb volumenű legyen a fesztivál és nagyobb költségvetéssel is tudtuk az ideit megszervezni, így több helyszínen lehet majd részt venni a programokon” - mondta el a fesztiválról szóló sajtótájékoztatón Lehrner Zsolt, a város alpolgármestere.

A Csónakázó-tó partján táncos programok, improvizációra épülő helyzetgyakorlatok, előadások és koncertek is várják majd a fesztivál három napja alatt a kilátogatókat.

„Sokszínű  programokkal készülünk, gyakorlatilag minden korosztálynak. Az esti koncerteket emelném ki, itt lesz velünk a Blahalouisiana, Lovasi András, illetve a egy különlegesség lesz a Soharóza kísérleti kórus Harcsa Veronikával kiegészülve, de lesz rengeteg kiállítás és workshop is, szóval, aki ellátogat hozzánk ez alatt a három nap alatt, biztos megtalálja majd a számításait!" - sorolta a programokat Skobrák-Kovács Réka, az SZKKK munkatársa.

A fesztivál - ha lehet így fogalmazni  - "fehérváriságát" a Székesfehérvári Művészek Társasága adja majd idén.

Ők május 17., péntek 10 órától egészen 19-e vasárnap este 10 óráig várják majd egy másik helyszínen, a Bartók Béla téren a fesztiválra kilátogatókat. Ott egy szabadtéri kiállítás képezi majd a gerincét a programnak, ahol 21 alkotó műveit mutatja majd be a Fénypavilon, a Holmi névre keresztelt pavilonon pedig kilenc alkotó 21 műve kap majd helyet.

„Mindenféle valódi textíliák, ruhák pólók, kalapok egyszóval "holmik" fotóit dolgozták át a művészek elektrográfiai eszközökkel: Ef tulajdonképpen az egyik legújabb, grafikai eljárás a számítógép segítségével, ahol gyakorlatilag együtt van a fotó, a saját, egyedi rajz és amit a számítógép ad mindezek manipulálására és így egy nagyon sajátos, egyedi vizuális produkció keletkezik” - mesélt a Bartók Béla térre tervezett szabadtéri kiállításról Szentes Ottokár, a Székesfehérvári Művészek Társasága elnöke. Mindemellett szabadtéri workshopok is várják majd a Bartók Béla téren is a Kortárs Művészeti Fesztiválra kilátogatókat.

A fesztivált egy héttel később, május 25-én, szombaton zárja majd le a Jam-Bory-Vár programja az Öreghegyen.

A fesztivál részletes programját mindenki megtalálja a fehervariprogram.hu oldalon, ahol folyamatosan frissítik a szervezők az egyes programelemekkel kapcsolatos tudnivalókat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek