Átadták az Alba Regia Ösztöndíjakat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Átadták az Alba Regia Ösztöndíjakat

Átadták az Alba Regia ösztöndíjakat hétfőn délután a Városháza dísztermében. A mostani pályázaton 55 diák részesült támogatásban a második féléves tanulmányi átlagának köszönhetően.

Székesfehérvár Önkormányzata 2016-ban hozta létre a az Alba Regia Tanulmányi Ösztöndíjat annak érdekében, hogy a székesfehérvári tanulókat arra ösztönözze, hogy a későbbiekben a városban helyezkedjenek el. Hétfőn délután 55 diák és egyetemi hallgató vehette át a 2023/24-es tanév második félévében elért kiváló tanulmányi átlagáért járó ösztöndíjat igazoló emléklapját a Városháza dísztermében.

Az alapító okirat szerint a székesfehérvár gazdasági életét támogató képzéseket kell az alapítvány ösztöndíj alapjából támogatni. Ennek megfelelően ugye 2 szempont van, a székesfehérváron képzési hellyel rendelkező egyetemi hallgatók nyerhetnek ösztöndíjat, illetve a keresett szakmákban tanuló szakképzésben résztvevő középiskolások nyerhetnek ösztöndíjat - mondta el Fűrész István, az Ösztöndíj Munkacsoport vezetője.

De az alapítvány további négy, a Hallgatói Önkormányzatban tevékenykedő egyetemi hallgatót is ösztöndíjban részesített. Székesfehérvár polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta, ha azt szeretnénk, hogy a fiatalok a városban képzeljék el életüket, akkor biztosítani kell őket arról, hogy Fehérváron támogató közegre lelnek. 

Az ösztöndíj elnyerése a Hallgatói Tanácsban tevékenykedő négy hallgató számára egyszeri 40000, a 15 középiskolás tanuló 50000 és a 36 egyetemi hallgató részére 100000 forintos támogatást jelent.

A Fehérvár Televízió összeállítása az eseményről:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek