Szabadnapos hivatásos tűzoltó mentette ki a vezetőfülkéből a sofőrt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Szabadnapos hivatásos tűzoltó mentette ki a vezetőfülkéből a sofőrt

Családi ház oldalába csapódott egy kamion szerdán délután Enyingen. A ház lakói a baleset ideje alatt nem tartózkodtak otthon.

Egy családi házba ütközött tehergépkocsi látványa sokkolta a munkából hazaérkező enyingieket szerda délután a 64-es főúton. A rakomány nélküli nyergesvontató lesodródott a főútról, majd átszakította a drótkerítését és a családi ház falába csapódott.

A kamion a vezetőjét egy szabadnapos siófoki hivatásos tűzoltó emelte ki a vezetőfülkéből, majd áramtalanította az épületet és a vezetékes gázt is elzárta, ezt követően a Siófoki Hivatásos Tűzoltókat a katasztrófavédelem a helyszínre vezényelte.

"A baleset során a kamion kerekei beszakították a vízóra aknát, a megrongálódott vezetéket már a siófoki hivatásos tűzoltók kézi szerszámmal elszorították, emellett a járműnek az üzemanyagtartálya is megrongálódott, a szivárgó gázolajat edényzettel felitatták.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett, emellett statikus átvizsgálta az épületet és megállapította, hogy a lakóház annak helyreállításáig lakhatatlan" - mondta el Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A baleset idején a lakók nem tartózkodtak otthon, később a tűzoltók segítettek értékeik kimentésében. A szerencsétlenséget okozó sofőrt a helyszínre kiérkező mentők kórházba szállították. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek