2018. augusztus 16. csütörtök Ábrahám
Menü

Legyél Te Fehérvár Táncosa! - július 23-ig lehet jelentkezni a legújabb tehetségkutatóra

Legyél Te Fehérvár Táncosa! - július 23-ig lehet jelentkezni a legújabb tehetségkutatóra
Jelenet a Székesfehérvári Balett Színház előadásából (Fotó: Horváth Reni)

14 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várják, bármilyen táncműfajban a legújabb székesfehérvári tehetségkutató verseny, a Fehérvár Táncosa résztvevői közé.

Július 23-ig küldhetik el táncprodukciójukat tartalmazó videófelvételüket azok, akik szeretnének részt venni a több fordulós, decemberig tartó izgalmas megmérettetésen. Jelentkezni ezen a linken kell, és minden információ megtalálható a www.fehervartancosa.hu/ weboldalon.

Fehérváron eddig is sok fórumon mutathatták már be tehetségüket a fiatalok. Közel egy évtizede vehetnek részt a Versünnepen a középiskolások, és a legsikeresebbek a székelyföldi Verstáborban. Énektudásukat a Fehérvár Hangja vetélkedő színpadán csillogtathatják meg a vállalkozó szelleműek, a zenekarok pedig az Arany Dobverő-díjért mérkőznek meg. A rátermett fehérvári ifjak között akadnak olyanok, akik több területen is kiemelkedőt alkotnak, mint Ferenczy-Nagy Boglárka, aki megnyerte a 2017-es Fehérvár Hangját és a a Versünnepen is többször szépen szerepelt. Saját verseivel, dalaival a városi rendezvények állandó szereplője.

Lehet, hogy a Fehérvár Táncosa jelentkezői között is találkozunk majd ismerős arcokkal? Könnyen előfordulhat, de egy biztos: itt is bebizonyosodik majd, hogy milyen sok a kiemelkedő képességű, művészi vénájú ifjú városunkban. Hiszen Fehérváron a tánc terén is pezseg az élet: gondoljunk csak a legutóbb indult Székesfehérvári Balettszínházra, és a sok évtizedes múltú néptánc, versenytánc együttesekre, egyesületekre. A kortárs és modern táncok kipróbálására is meg megvan a lehetőség a városban, már óvodás kortól válogathatnak a műfajok között a táncolni vágyók.

"A Fehérvár Táncosa gyakorlatilag a Fehérvár Hangja párja lesz, egymást követő években kerülnek megrendezésre. Nem véletlen, hogy éppen most hirdetik meg a versenyt, hiszen néhány napja Székesfehérvár Önkormányzata megkapta a Tehetségbarát Önkormányzat díjat." - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester a beharangozó sajtótájékoztatón.

A Fehérvár Táncosa verseny az itt tanuló vagy itt végzett diákoknak szeretne lehetőséget adni a bemutatkozásra, de rajtuk kívül is bárki jelentkezhet, aki jó táncosnak érzi magát.

A verseny lebonyolítása teljesen újszerű lesz az eddigiekhez képest. Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa elmondta: a versenyre 14–25 éves korú fiatalok jelentkezését várják. Bármilyen táncműfajban lehet nevezni, az esemény ugyanis nem a koreográfusok, a felkészítő pedagógusok versengéséről szól, hanem kizárólag a fiatalokról. A verseny győztese az lesz, aki – akár az eredeti stílusától teljesen elrugaszkodva is – képes magas szintű produkciót bemutatni. A versenyre egyének, párosok és legfeljebb hat fős csoportok jelentkezhetnek. Fontos információ, hogy a zsűrinek lehetősége lesz a párosokat és a csoportokat is megbontani, ezt a jelentkezésnél az érintetteknek tudomásul kell venniük.

A Fehérvár Táncosa a Fehérvár Hangja versenyhez hasonlóan többfordulós lesz. A jelentkezés feltétele egy videó, amelyben egy koreográfiát mutatnak be a fiatalok. Az elismert szakemberekből álló zsűri ezek közül választ ki 24 produkciót, amelyek az elődöntőbe jutnak.

A Fehérvár Hangjától eltérően ebben a tehetségkutatóban az elődöntőt augusztusban megelőzi egy intenzív felkészítő tábor, ahol öt napig, napi nyolc órában foglalkoznak majd mentorok a versenyzőkkel.

Az elődöntőből, amit november 11-én már közönség előtt rendeznek meg, a zsűri 12 produkciót juttat tovább a döntőbe, amely a tervek szerint december 9-én lesz a Vörösmarty Színházban.

 (Forrás: ÖKK)

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • HÍRADÓ 2018. augusztus 16.
  HÍRADÓ 2018. augusztus 16.
 • Tovább erősíti határai védelmét Bosznia-Hercegovina
  Tovább erősíti határai védelmét Bosznia-Hercegovina
 • Betakarították az őszi búzát
  Betakarították az őszi búzát
 • Katonazenekari találkozó - nemzeti érték a katonazene
  Katonazenekari találkozó - nemzeti érték a katonazene

A hét embere

Eseménynaptár

 • Már működik a Jéger informatikai háttere
  Már működik a Jéger informatikai háttere
 • Kilőtték az egyik veszélyes medvét Tusnádfürdőn
  Kilőtték az egyik veszélyes medvét Tusnádfürdőn
 • Tovább szedi áldozatait a hőség Katalóniában
  Tovább szedi áldozatait a hőség Katalóniában
 • Hídomlás - átveheti az állam az autópályák fenntartását
  Hídomlás - átveheti az állam az autópályák fenntartását
 • Hőség - vízhiány lehet Észak-Magyarországon
  Hőség - vízhiány lehet Észak-Magyarországon
 • M4 - átadták a Ceglédbercel és Cegléd közötti szakaszt
  M4 - átadták a Ceglédbercel és Cegléd közötti szakaszt
 • Tanévkezdés - a tankönyvek 60 százaléka megérkezett az iskolákba
  Tanévkezdés - a tankönyvek 60 százaléka megérkezett az iskolákba
 • Érik a felminősítés - holnap vizsgálják a magyar adósosztályzatot
  Érik a felminősítés - holnap vizsgálják a magyar adósosztályzatot
 • Száz éve nem volt olyan meleg az óceánok vize, mint most
  Száz éve nem volt olyan meleg az óceánok vize, mint most