5 évnél régebbi cikk

Ütős hétvége jön
Fehérvár Médiacentrum fotójaÜtős hétvége jön

Idén sem marad el az ütős hangszerek hatalmas buliba fulladó seregszemléje, hétvégén jön a III. Ütős Fesztivál Agárdon.

2016-ban még ősz elején, a Velence Korzón került sor a hazai szinten egyedülálló, és ami a látogató közönség számára hasonlóan fontos információ, ingyenes fesztivál debütálására. Egy esztendeje aztán már a nyár közepén, új helyszínen, az agárdi szabadstrandon tartották a második tombolást. A költözéssel az Ütős Feszt le is horgonyzott, 2018-ban újra Agárd lesz a helyszín, a tavalyihoz hasonlóan nívós fellépőkkel és elképesztő mennyiségű kísérőprogrammal.

2017-ben a máltai Tribali koncertje jelentette a nagy durranást, idén a szervezők visszatértek a hazai előadókhoz, a fesztivál nevéhez méltóan Ütős felhozatallal. Tavaly a Girassol nevű formáció zárta a forgatagot, mely együttes idén a nyitányt vállalta, rengeteg ütős hangszerrel és gyönyörű szambatáncosnőkkel megidézve a brazil karneválok hangulatát. A július 20-i nyitónapon a nagyszínpadon fellép még a drum and bass, a funk és a jazzrock hangzásokkal nagyot alkotó Doubled Bass Project, illetve Bajnai Bea és a tavaly a fesztivál beharangozó filmjében már nagyot alakító Fodor Réka flamenco show-jukkal. Az Ataru Taiko Japán Dobszínház immár harmadszor dobogtatja meg a fesztiválozók szívét, no meg persze a tradicionális távol-keleti űtőshangszereket, míg a DaWhy nevű fesztiválformáció tavalyi fergeteges koncertjével alapozta meg idei ismétlését. Itt jegyeznénk meg, ők azok, akik a klasszikus klubhimnuszt, Benny Benassi Satisfaction-jét úgy tudják színpadon, zenekarként robbantani, hogy az ember gyermeke beleborzong.

A nyitónap vége a Kerekes Band koncertje lesz, nem is akármilyen exkluzív vendéggel, a csapattal ugyanis fellép Kiki, az Első Emelet frontembere. A fiúk különleges, az Ütős Fesztiválhoz igazított műsorral készülnek, a bulin pedig csak még jobban dob, hogy Kiki épp itt ünnepli majd a születésnapját.

A második napot aztán egy remek kis jógával kezdheti mindenki, csak hogy a folytatásban meglegyen a kellő állóképesség. Napközben lehet majd tahiti táncokkal ismerkedni Végh Teodóra segítségével, aki idén a fesztivál arcaként segíti a rendezvényt, meg lehet lesni Danny Bain titkokkal és ritmusokkal teli afrikai meséjét, vagy épp bekapcsolódni a számtalan, nonstop zajló kísérőprogramba: ott lesz a Felhő Csoport, amely a gyermekeknek kínál felhőtlen szórakozást, lehet beatboxolni, fellépni a Spontán Színpadon, megnézni a helyi alkotók kiállításait, megtanulni ukulelén játszani, vagy épp csak úgy lazán elmerülni a vásári forgatagban, no meg a Velencei-tó hűsítő hullámaiban, lévén a fesztivál közvetlenül a tóparton lesz majd.

A délutáni-esti koncertek itt is erősek lesznek, fellép majd a Talamba, a HolddalaNap, este pedig Palya Bea és zenekara tölti be ritmussal a lemenő nap fényében fürdőző Velencei-tó környékét. Hogy a szombati buli masszív zárást kapjon, arról végül a Parnograszt gondoskodik, ismerve a csapatot, nem lesz benne hiba.

Vasárnap egy igazi Family Chill Day zárja az idei Ütőst, Danny afrikai meséivel, a 20 Minutes, a hang drum varázslatos hangzásvilágába elkalauzoló Szabadi Andi, valamint Tosoda Projekt és a Kelemen Angelikával megerősített Kiss G László FullJazz Trio koncertjeivel, no meg persze a megszámlálhatatlan kísérőprogrammal.

Ez lesz idén az Ütős Feszt, mely továbbra is ingyenesen vegyíti a bulizást a minőségi zenével. A július 20. és 22. között az agárdi szabadstrandon megrendezésre kerülő ütősről itt találtok további érdekességeket és ugyanitt lelhető fel a fesztivál részletes programja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek