5 évnél régebbi cikk

Két este, ötven év és egy feledhetetlen történet
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Két este, ötven év és egy feledhetetlen történet

Szerethető és elgondolkodtató történet elevenedik meg a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvar színpadán. A Jövőre veled ugyanitt első és második részét láthatják Hargitai Iván rendezésében. Két este alatt egy ötvenesztendős időutazásra invitálják az érdeklődőket. A romantikus vígjátékot Váradi Eszter Sára és Keller János játsszák.

Emberi kapcsolatok, egy férfi és egy nő, akik évente egyszer találkoznak. Szenvedély, mély barátság között hullámzik a különleges viszony évtizedeken át. Röviden így foglalható össze a Jövőre veled ugyanitt című romantikus vígjáték első és második részének története.

Premier előtt megnéztük a második rész főpróbáját, ahol a rendezőt, Hargitai Ivánt kérdeztük az előadásról: „Én ahhoz értek, hogy tudok történetet olvasni. Hogy jól sikerül-e megrendezni, az majd kiderül, de nyilván a szituációk érdekelnek, hogy hogyan hatnak egymásra ezek az emberek. Többstációs a történet, nagyon sokfajta módon mutatják egymást egymásnak, nem csak kellemesen. Mindez virtuóz színészi technikát kíván. Az amerikai dialógtechnika jellegzetessége, hogy a gondolat, a vicc, egymás kóstolgatása és bosszantása hallatlan vitatkozási sebességet és gondolati sebességet követel, és ebbe van még belesűrítve egy drámai helyzet.”

Bár a darab két ember története, azonban az ő történetik kitágul. Betüremkedik a család és a magánélet. Megjelenik a férj, a feleség, a gyerekek, aztán az unokák is. A különleges időutazás kuriózum, hiszen egymás után tekinthető meg az első és a második része a vígjátéknak.

Rendkívüli időutazás. Ez nagyon ritka a színháztörténelemben. Tudunk róla, hogy tőlünk nyugatra és keletre vannak olyan előadások, melyek kétnaposak. Magyarországon is volt egy-két ilyen, híres volt Zsámbéki Gábor rendezésében a Falstaff, ami kétestés volt. A mienk is egy rendkívüli dolog: a két színész ötven évet ölel föl. Tizenkét stációja van a két estének, ami egy nagyon izgalmas, kerek történetté áll össze." – fogalmazott a rendező.

Az előadásokról még több részletet megtudhattok a Fehérvár Televízió alábbi műsorából:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek