2 évnél régebbi cikk

18 éve nem kezdte ilyen rosszul az évet a Vidi
·SportFehérvár FC·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.molfehervarfc.hu
18 éve nem kezdte ilyen rosszul az évet a Vidi
·SportFehérvár FC·Utolsó frissítés: undefined

Négy meccsen négy vereséggel kezdte az évet a MOL Fehérvár FC, mely a negatív klubcsúcs beállításától még messze van, de így is az elmúlt 20 év egyik leggyengébb évkezdetét produkálta

Rosszul kezdte a 2022-es évet a MOL Fehérvár FC, mely első négy bajnokiját kivétel nélkül elveszítette. Az első hármat még a korábbi szakvezető, Szabics Imre irányításával (Puskás Akadémia 0-1, DVSC 1-2, Honvéd 1-3), a negyediket pedig már a Szabicsot váltó Michael Boris irányításával (Újpest 1-2). Nem példanélküli a piros-kékek gyenge évkezdése, a vidipedia.hu segítségével összegyűjtöttük a fehérvári csapat visszafogottabban sikerült élvonalbeli évkezdéseit.

Az első szerényebb eredményeket hozó évkezdetért az 1971/1972-es szezon tavaszi idényéig kell visszarepülnünk az időben. Három vereséggel kezdett a Videoton (Vasas 0-1, Tatabánya 1-4, Bp. Honvéd 0-1), a negyedik meccsen azonban sikerült javítani: a Vidi Fejes Gábor és Wollek Tibor góljával 2-1-re nyert a Rába ETO ellen.

Az 1977-es esztendő sem indult a legjobban. A szezon végén a nyolcadik helyre befutó Vidi három nyeretlen meccsel indított (Kaposvár 0-1, Bp. Honvéd 3-3, ZTE 1-2), majd az esztendő negyedik bajnokiján 3-1-re legyőzte a Vasast.

Az 1980/1981-es szezon tavaszi idényét is három nyeretlen meccsel kezdték a piros-kékek (FTC 1-3, Debreceni MVSC 0-1, Békéscsaba 0-2), de a negyedik bajnoki meghozta az 1981-es év első bajnoki sikerét: a Pécsi Munkás SC ellen Karsai László duplájával 2-1-re nyert a Vidi.

Az egyik legrosszabb évkezdés 1987-re datálódik. A Vidi az 1986/1987-es pontvadászat tavaszi szezonját tíz nyeretlen mérkőzéssel kezdte, a negatív sorozat hat döntetlenből és négy vereségből állt össze. Az 1987-es év első bajnoki sikerére egészen május 9-ig kellet várni, ekkor Szabó József góljával 1-0 lett a végeredmény a Pécsi MSC ellen.

A következő gyengébb évkezdés 1995-ben történt. Ekkor a tavaszi szezon első négy bajnokiján mindössze egy pontot szerzett a csapat, a Stadler elleni 0-0 mellett kikapott a ZTE, a BVSC és a Békéscsaba ellen. Az év ötödik bajnokija hozta az első sikert, ekkor hazai pályán Fodor Imre góljával 1-0 lett az Újpest ellen.

A klub a kilencvenes évek végén a kiesés elkerüléséért küzdött, ez az 1998/1999-es szezon végén (még) sikerült, de a ’99-es év kezdete így is borzalmasan alakult. A csapat tíz nyeretlen meccsel, benne 3 döntetlennel és 7 vereséggel kezdte az évet. Az esztendő 11. bajnokiján aztán Waltner Róbert gólja 1-0-s győzelmet ért a Vác ellen.

A klub egy évvel később jobban kezdte az évet, mégis kiesett a másodosztályba, ahonnan egy év elteltével tért vissza az NBI-be. A következő gyengébb évkezdés 2002-re datálódik: ekkor öt nyeretlen meccsel indult az esztendő (Sopron 0-0, DVSC 0-0, Dunaferr 1-3, Haladás 2-2, FTC 1-4). A rossz szériát végül egy Vasas elleni 4-1-es siker (gólszerzők: Dvéri Zsolt 2, Predrag Gajics, Tóth Balázs) zárta le.

A 2004-es év sem indult simán, a Vidi rajt gyanánt produkált egy hat meccset felölelő (2 döntetlen, 4 vereség) nyeretlen szériát, amit egy nagy sikerrel, a Győri ETO ellen idegenben aratott 4-0-ás diadallal zárt le. A fehérvári gólokat akkor a duplázó Magasföldi József, illetve Marian Savu és Tóth Balázs jegyezték.

A Vidi 2014-es gyenge rajtját Arturo Alvarez gólja törte meg

www.molfehervarfc.hu

2007 eleje sem a sikerektől volt hangos. A 2007/2008-as idényt a 6. helyen záró piros-kékek nem kezdték jól a naptári évet, négy meccsen szerzett 2 pont után a Vác vendégeként tudtak először nyerni az adott évben, az eredmény Horváth Ferenc és Mohl Dávid góljaival 2-0 lett.

A 2013/2014-es idény során az újévben, vagyis 2014-ben a negyedik meccsig kellett várni az első sikerre. Az év döntetlenekkel (PMFC 1-1, Paks 2-2) indult, majd jött egy Győr elleni 0-1. Negyedik nekifutásra aztán sikerült behúzni az év első sikerét, Arturo Alvarez és Nildo góljaival 2-1-re nyert a Vidi az MTK vendégeként.

Nikolics meglőtte 111. fehérvári bajnoki gólját, mégsem volt oka az örömre

www.molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár FC számára egy győzelem most felérne a bajnoki címmel, ha pedig ezt esetleg Nikolics Nemanja gólja hozná meg, akkor duplán ünnepelhetnének a piros-kékek. Niko lőtte ugyanis a csapat gólját az Újpest ellen, ez volt a 111. találat piros-kék mezben, ezzel a fehérvári élvonalbeli góllövőlista élén utolérte Szabó Józsefet.

Niko ezzel együtt sem ünnepelhetett, az M4 kamerái előtt sírásba fulladt interjúja. Remélhetőleg hamarosan a bánatot örömkönnyekre cserélheti majd a fehérváriak támadója.

Kapcsolódó
Percekig képtelen volt válaszolni a zokogástól a riporter kérdéseire Nikolics Nemanja

Hiába állította be Szabó József gólrekordját vasárnap, az Újpest elleni vereséget követően Nikolics Nemanja percekig képtelen volt válaszolni a riporter kérdéseire a sírástól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek