11 hónapnál régebbi cikk

Három számban remekelt Fehérvár legújabb világbajnoka
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/kofemsc
Három számban remekelt Fehérvár legújabb világbajnoka

Sziklási Tibor Levente három érmet, köztük egyéni aranyat is szerzett a varasdi teke világbajnokságon. A Köfém SC fiatal klasszisa csapatban és párosban harmadik lett.

„Tibink jó formában játszotta végig az idei bajnokságot és a téli nehézségek ellenére is rendkívül komolyan vette a felkészülést a VB-re, többek között 629-es eredménnyel Országos serdülő bajnok lett és az év serdülő játékosának is megválasztották!” - számolt be a vb előzményeiről a Köfém SC Facebook-oldala.

Sziklási későbbi tandem párjával, Kis Horváth Lucával közösen vitte a nemzeti zászlót a világbajnokság megnyitóján. Első pályára lépése az U18-as csapatversenyben volt, ahol 586 fával járult hozzá a csapat világbajnoki bronzérméhez. Másnap a tandem versenyben Kis Horváth Lucával egészen az elődöntőig meneteltek, ahol a szétdobásban a lengyel páros jutott döntőbe, de így is újabb világbajnoki bronzot szereztek. És a legnagyobb siker még hátra volt!

Sziklási Tibor Levente az 586-os eredményével bejutott a szerdai egyéni döntőbe, ahol egész vb-szereplését megkoronázva 628 fáig menetelt! A későbbi pályára lépők közül sem tudta senki utolérni, így U18-as világbajnok lett!

„Elmondhatatlanul boldogok és büszkék vagyunk Rád! Köszönjük hogy megmutattad a világnak mire képes egy magyar, székesfehérvári, köfémes utánpótlás játékos!” - írja a klub a közösségi oldalán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek