7 hónapnál régebbi cikk

Karafiáth Orsolya könyvbemutatójával indult a Fehérvári Irodalmi Napok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Karafiáth Orsolya könyvbemutatójával indult a Fehérvári Irodalmi Napok

A hagyományokhoz hűen az Irányi Dániel utcai nyomdában indult a Fehérvári Irodalmi Napok. A program során Karafiáth Orsolya író nyomába eredhettek a résztvevők, akik megismerhették a nyomdatechnikát és szemtanúi lehettek egy könyv születésének.

Karafiáth Orsolya író könyvbemutatójával és nyomdalátogatással indult az idei Fehérvári Irodalmi Napok programja. Négy nap alatt négy helyszínen várják az irodalom és a művészet kedvelőit, lesznek további kötetbemutatók, író-olvasó találkozók, gasztrodélután, valamint koncert is szerepel a repertoárban.

Czinki Ferenc kiemelte, nyolc évvel ezelőtt indult a Fehérvári Irodalmi Napok nagyjából a semmiből, azóta töretlen a siker: “Ilyen pici fesztivált képzeltünk el, hogy megnézzük, lehetséges-e Fehérváron kizárólag irodalmi tematikájú programsorozatot csinálni. Az elmúlt hét év bebizonyította, hogy lehet és érdemes is."

Karafiáth Orsolya elmondta, a nyomdászok kezdeményezésére alakult az Írók a nyomdában sorozat, ők ajánlották fel a Fehérvári Irodalmi Napoknak, hogy egy-egy szerzőnek a teljesen friss munkáját exkluzív, sorszámozott példányszámban kiadják. A negyedik rész egy teljesen új kötet, sehol nem publikálta még, de látta a végeredményt, ami nagyon szép lett.

“Nekem nagyon kapóra jött ez a felkérés, mert tavaly nyáron csináltunk egy fotósorozatot, amiben az egyéves depressziómat próbáltam feldolgozni, és ha nem jön ez a felkérés, akkor lehet, hogy soha nem készül el. Így viszont a képekhez hozzá tudtuk illeszteni az írásokat és a nyomda vállalta, hogy grafikaként a sorozatból is megjelennek képek" - mondta el Karafiáth Orsolya.

A Fehérvári Irodalmi Napok programjai egészen szombatig tartanak, bemutatják még Závada Péter költő új verseskötetét, Szálinger Balázs gyűjteményes verseskötetét, majd gasztrodélután, lemezbemutató és garázskoncert várja az érdeklődőket a Petz Sörözőben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek