4 hónapnál régebbi cikk

Nyílt nap az egyetemen – alapszakok, mesterszakok és duális képzések is várják a hallgatókat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Nyílt nap az egyetemen – alapszakok, mesterszakok és duális képzések is várják a hallgatókat

Nyílt napot tartottak az Óbudai Egyetemen. A továbbtanulást tervező középiskolás diákok az Alba Regia Műszaki Kar és a Keleti Károly Gazdasági Kar székesfehérvári képzéseiről és a duális lehetőségekről tájékozódhattak.

Gépészmérnök, Gazdálkodás és menedzsment, Földmérő- és földrendező mérnök. Csak néhány azok közül a szakok közül, amelyek elérhetőek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, valamint a Keleti Károly Gazdasági Karán. Haviár Benjámin az osztálytársaival érkezett az egyetem nyílt napjára, és ő már tudja, hogy melyik szakra szeretne bekerülni.

"Leginkább a földmérő szakra, mert jelenleg is földmérőnek tanulunk és ebben az irányban szeretnénk továbbtanulni" – mondta el Haviár Benjámin.

Az Óbudai Egyetemen az előbbiek mellett elérhető még a Villamosmérnök, a Mérnökinformatikus, a Műszaki menedzser alapképzés, a Geoinformatikai, a Sportközgazdász, a Mechatronkiai mérnök és a Mérnökinformatikus mesterképzés, valamint a szakirányú továbbképzések tekintetében is széles a paletta, itt különböző szakmérnök és szakközgazdász képzés várja a hallgatókat.

"A legnagyobb létszámban most szeptemberben három szak indult, a Földmérő- és földrendező mérnök alapszak, a Mérnökinformatikus alapszak, és a Keleti Károly Gazdasági Karon a Gazdálkodás és menedzsment szak. Itt van a legtöbb hallgató, de a mérnöki szakokon is sokan vannak" – tájékoztatott Pogátsnik Monika, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a város és a diákság szempontjából is kiemelkedő jelentőségűnek nevezte az egyetem képzési választékát, kiemelve a duális képzésben rejlő lehetőségeket, mely során a hallgatók az elméleti tudás mellett szakmai gyakorlatot is szerezhetnek.

"Én arra kérek, bíztatok minden fiatalt, hogy maradjon itthon vagy máshonnan jöjjön ide. Ebben az egyetemben és ebben a városban igenis komoly perspektíva van, de ezeknek a megvalósításához szükségünk van a fiatalokra is" – hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

A délelőtti tájékoztatóval még nem ért véget a nap a fiatalok számára. A délután folyamán körbe lehetett járni az egyetem épületeit és a laborokat, tizenhét órától pedig online mesterképzési tájékoztató várta az érdeklődőket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek