7 hónapnál régebbi cikk

A sikeres tonervásárlás egyetlen cetlin múlik?!
·Technyomtatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Shutterstock/FabrikaSimf
A sikeres tonervásárlás egyetlen cetlin múlik?!
·Technyomtatás·Utolsó frissítés: undefined

Sokan belefutnak abba a hibába, hogy amikor elérkezik a toner beszerzésének ideje, akkor bizony rossz típusra szavaznak. Ennek számtalan oka lehet. Figyelmetlenség, sietség, kapkodás. A mai világban ez nem ritka jelenség.

Ugyanakkor, míg a boltban más márkájú joghurtot venni, mint ami a megszokott, bosszantó, de nem jár komolyabb következménnyel, addig a tintapatronok esetében egészen más a felállás.

Mi történik akkor, amikor a vásárlás kicsit félresikerül?

Tegyük fel, hogy a népszerű Samsung M2026 toner helyett egy szintén Samsung variáció kerül a kosárba. A gyártó ugyanaz, nagy baj nem lehet, igaz? Ám a valóság az, hogy a márka ismerete csak egy információ azon adatok közül, amik nélkül esélytelen a sikeres beruházás. Ahogy az a példánkból látszik, a nyomtató konkrét típusa is szükséges, nem elegendő pusztán a brandet ismerni. Ebben kifejezetten sok a logika, hiszen ahány konstrukció, annyi egyedi tulajdonság, azaz valahol abszolút érthető, hogy egyetlen tonertípus nem fedheti le a komplett kínálatot.

Mi van akkor, ha a márkanév sincsen meg?

Ha mondjuk a keresett Xerox festéknek még a neve sem ugrik be, akkor bizony teljes a káosz. Mert látásból esélytelen felismerni a megfelelő típust. De nem is kell sem az emlékezetre, sem a csomagolás színére, vagy ki tudja milyen bizonytalan információra alapozni a vásárlást. Ahogy a címben utaltunk rá, egyetlen egy aprócska cetli megoldhatja a fent hosszasan ecsetelt problémát. A legjobb feljegyezni egy papírlapra, esetleg a telefon jegyzeteibe a pontos adatokat, kitérve nemcsak a gyártóra, hanem az adott modell típusára. Így amikor legközelebb újra esedékessé válik a beszerzés, akkor az eredményesség egy az egyben garantálható mindenféle kellemetlen meglepetés nélkül.

Mit okozhat a nem megfelelő típusú toner?

Teljes meghibásodáshoz vezethet a behelyezése, sőt. Nem egyszer a nyomtató konkrétan használhatatlanná válhat. Magyarul ez nem játék, s nem is véletlenül elemezgettük olyan hosszasan, hogy mennyire fontos a releváns adatok pontos ismerete, mert míg egy toner pár ezer forintból beszerezhető, addig a nyomtató javíttatása finoman szólva sem úszható meg ennyiből.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek