T-T-Z
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 05. 13., 16:24
Zöld,vadállatokVigyázzunk a mocsári teknősökre Székesfehérváron is!Hazánk egyetlen őshonos teknőse, a mocsári teknős májustól júliusig rakja le tojásait. Ilyenkor jóval nagyobb területeket járnak be a mocsári teknősök, gyakran áldozatául esve az autóforgalomnak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 10., 19:07
Zöld,fecskeFecskehotel a tóparton – 56 fészkes férőhelyet telepítettek a fecskék számáraHivatalosan is átadták a Fecskehotel madárlakásait a Csónakázó-tónál péntek délelőtt. A fecskék dolga tehát már csak annyi, hogy belakják az impozáns környezetben létesült új otthonokat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 05. 09., 15:08
Zöld,Velencei-tóHogyan alakult a Velencei-tó vízszintje és vízösszetétele az elmúlt évben, és hogy van most a tó?Csonki Istvánnal, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatójával beszélgetett a Vörösmarty Rádióban Sasvári Csilla. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 07., 16:45
Zöld,környezetMesélnek a kiskertek: újra óvodások kertészkednek a Zichy ligetbenIsmét birtokba veszik a Zichy ligetet a mesés kiskertek. Az óvodás csoportok, a Városgondnokság jóvoltából, az óvónénik segítségével varázsolják majd mesés hangulatúvá a növények kis birodalmát.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 05. 06., 14:18
Zöld,gólyaVideó: kikelt az első három seregélyesi kisgólyaAnyák napjára időzítette az első két seregélyesi kisgólya az érkezését, amit élőben lehetett követni az interneten. Azóta még egy testvérük lett.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 23., 13:27
Zöld,fecskeFolytatódik a Fecskebarát Fehérvár program, újabb helyszínre telepítettek új fészkeket  Hétfőn délelőtt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár homlokzatára szereltek fel 28 darab, agyagból készült fészket a Városgondnokság munkatársai. A kezdeményezéssel védik a fecskeállományt és sokat tesznek a szemléletformálás terén is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 04. 13., 11:29
Zöld,gólyaÉlőben figyelhetjük a seregélyesi gólyapár életétSeregélyes egyik gólyapárjának élete immár élőben követhető a legnagyobb videómegosztón. A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hamarosan a kékvércsék életét nyomonkövető kamerát is kihelyez.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 13., 09:14
Zöld,RácbányaTematikus tanösvényt alakítanak ki még tavasszal a RácbányábanA terület geológiai érdekességei mellett a Rácbánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 12., 18:10
Zöld,hulladékszállításPozitív a tapasztalat a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtésével Fehérváron A gyűjtőedényekbe főként zöldség- és gyümölcsmaradékokat, valamint pékárut teszünk.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 12., 10:01
Zöld,hulladékszállításHonnan rendeljünk konténert sittszállításhoz Székesfehérváron?Nem mindegy, melyik szolgáltatót választjuk, ha fontos, hogy hulladékunk a kezelést követően a megfelelő helyre kerüljön.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 11., 10:02
Zöld,ÁllatmentésKerítésbe szorult őzet mentettek a tűzoltók KőszárhegyenA kimerült állat szerencsésen megmenekült.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 07., 15:25
Zöld,gazdaságKözös ügyünk a zöld energiaÁprilis 15-ig kérdezi a kormány a lakosság véleményét a zöld energiával, a rezsicsökkentéssel, a napelemekkel kapcsolatban. Az online kérdőívben 13 kérdésre várják a válaszokat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 30., 12:09
Zöld,Föld órájaMiért kapcsold le a villanyt egy órára március utolsó szombatjának estéjén?Mert ekkor van a Föld órája.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 26., 11:14
Zöld,szelektív hulladékgyűjtésKét további körzetben is elindul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése FehérváronA Depónia február 1-től sikerrel indította el ezt az új szolgáltatást Fehérvár tömbházas övezetei egy részén: a Tóvárosi lakónegyedben, a Palotavárosban és a Szedreskerti lakónegyedben. Áprilistól pedig még kettő székesfehérvári lakónegyed - Ybl Miklós és a Királykút - is csatlakozik a gyűjtéshez.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 25., 21:06
Zöld,akkumulátorEzért jó döntés egy profi akkumulátoros kerti gépA professzionális akkumulátoros gépek nemcsak kényelmesebbé, de hatékonyabbá és biztonságosabbá is teszik a szabadban történő munkát. Lenyűgöző erőt és teljesítményt garantálnak, mindezt minimális zajterhelés és alacsony károsanyag-kibocsátás mellett.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 12., 18:50
Zöld,madárMit csináljunk, ha elveszettnek tűnő kisbaglyot találunk Fehérvár belvárosában?A kérdésfelvetés igaz minden madárfaj fiókájára, és persze a Fehérváron belüli és kivüli többi területre is. Idén ugyanis a fiókaszezon az enyhe idő miatt korábban kezdődött, így nem kell meglepődnünk, ha már most védetlennek tűnő kismadarakkal futunk össze a városi dzsungelben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 08., 11:57
Zöld,szennyezésMegkérdeztük a Katasztrófavédelmet, milyen előírásokat, esetleges bűntetést kapott az ipari szennyezést okozó fehérvári cégAhogy mi is írtunk róla, a napokban újra vegyszert eresztettek Fehérvár egyik legfontosabb záportározójának gyűjtőcsatornájába. Az eset kapcsán kérdeztük a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 06., 21:08
Zöld,kertészetMűanyag virágláda és virágcserép: egyszerű megoldás kültérre isA műanyagot egyre többen szeretnék kizárni a kertészetből, pedig igazán sokszínű módon, szennyezés nélkül is felhasználható alapanyagról van szó.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 06., 13:48
Zöld,Rózsa ligetElkészült a Rózsa liget beültetéseA Rózsa liget felújításának részeként mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban. A gondos fajtaválasztásnak köszönhetően már idén, az első vegetációs időszakban szépen összenőnek majd a növények.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 04., 09:21
Zöld,szennyezésÚjra vegyszert eresztettek Fehérvár egyik legfontosabb záportározójának gyűjtőcsatornájábaMegint tejfehérré és vegyszerszagúvá koszosodott a kubikgödörbe befolyó csatorna vize. Legutóbb 2022 februárjában volt észlelhető kísértetiesen hasonló eset, akkor a szennyező cég mentesítette a területet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 02., 14:15
Zöld,gólya10 százalékkal nőtt a gólyák számaAz MME 2023-as felmérése alapján 4550 párra tehető a Magyarországon költő gólyák száma. Székesfehérvár környékén 4-6, egyes helyeken 7-10 lehet a településenkénti költőpárok száma. Hamarosan hazatérnek gyönyörű madaraink, reméljük, tovább emelkedik egyedszámuk.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Kezdődhet a Vasvári felújítása, gyerekparadicsom épült Maroshegyen, ókori forgatag Gorsiumban és másodszor is ezüstöt ünnepeltek a röplabdások. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 2-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Virágóra ötezer virágból, halünnep Palotavárosban, véget értek a Diáknapok, nagyot mentett a MÁV Előre. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 25-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!