T-T-Z
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 25., 21:06
Zöld,akkumulátorEzért jó döntés egy profi akkumulátoros kerti gépA professzionális akkumulátoros gépek nemcsak kényelmesebbé, de hatékonyabbá és biztonságosabbá is teszik a szabadban történő munkát. Lenyűgöző erőt és teljesítményt garantálnak, mindezt minimális zajterhelés és alacsony károsanyag-kibocsátás mellett.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 12., 18:50
Zöld,madárMit csináljunk, ha elveszettnek tűnő kisbaglyot találunk Fehérvár belvárosában?A kérdésfelvetés igaz minden madárfaj fiókájára, és persze a Fehérváron belüli és kivüli többi területre is. Idén ugyanis a fiókaszezon az enyhe idő miatt korábban kezdődött, így nem kell meglepődnünk, ha már most védetlennek tűnő kismadarakkal futunk össze a városi dzsungelben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 08., 11:57
Zöld,szennyezésMegkérdeztük a Katasztrófavédelmet, milyen előírásokat, esetleges bűntetést kapott az ipari szennyezést okozó fehérvári cégAhogy mi is írtunk róla, a napokban újra vegyszert eresztettek Fehérvár egyik legfontosabb záportározójának gyűjtőcsatornájába. Az eset kapcsán kérdeztük a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 06., 21:08
Zöld,kertészetMűanyag virágláda és virágcserép: egyszerű megoldás kültérre isA műanyagot egyre többen szeretnék kizárni a kertészetből, pedig igazán sokszínű módon, szennyezés nélkül is felhasználható alapanyagról van szó.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 06., 13:48
Zöld,Rózsa ligetElkészült a Rózsa liget beültetéseA Rózsa liget felújításának részeként mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban. A gondos fajtaválasztásnak köszönhetően már idén, az első vegetációs időszakban szépen összenőnek majd a növények.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 04., 09:21
Zöld,szennyezésÚjra vegyszert eresztettek Fehérvár egyik legfontosabb záportározójának gyűjtőcsatornájábaMegint tejfehérré és vegyszerszagúvá koszosodott a kubikgödörbe befolyó csatorna vize. Legutóbb 2022 februárjában volt észlelhető kísértetiesen hasonló eset, akkor a szennyező cég mentesítette a területet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 02., 14:15
Zöld,gólya10 százalékkal nőtt a gólyák számaAz MME 2023-as felmérése alapján 4550 párra tehető a Magyarországon költő gólyák száma. Székesfehérvár környékén 4-6, egyes helyeken 7-10 lehet a településenkénti költőpárok száma. Hamarosan hazatérnek gyönyörű madaraink, reméljük, tovább emelkedik egyedszámuk.
2024. 02. 29., 14:21Zöld,SzékesfehérvárÚj fajt fedeztek fel három fehérvári lakótelepen, a szakemberek körültekintő etetést kérnekBár elsőre ijesztőnek tűnnek ezek a barna lények, hosszú távon rengeteg előnnyel jár megjelenésük.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 02. 23., 09:07
Zöld,DepóniaKihűlt állapotban és bezsákolva! Minden más esetben veszélyes a hamut a kukába dobniFontos szabályokra figyelmeztet a Depónia, hiszen még most is sokan vegyes tüzelésű kazánnal, illetve kályhával fűtenek, amelynek mellékterméke a salak és a hamu.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 02. 15., 00:24
Zöld,madáretetésKészíts otthon madáretetőt!Az otthoni madáretető készítése nemcsak egy kreatív hobbi, hanem olyan remek elfoglaltság is, amely összeköthet téged is a természettel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 02. 12., 15:27
Zöld,fecskeIndul a fecskevédelmi szezonAz elmúlt negyed évszázadban 50 százalékkal csökkent a magyarországi fecskeállomány, ez egyes becslések szerint 2 millió egyedet is jelenthet. Emiatt évente 2000 tonna kártevő és betegségeket terjesztő rovarral többet kell vegyszerekkel irtanunk.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 02. 07., 08:48
Zöld,városgondnokságElkezdték a tavasz eleji parkfenntartó munkák SzékesfehérváronFontos célja a tavasz eleji, vegetációs időszak előtti metszéseknek, hogy a közterületeken lévő növények egységes képet adjanak majd tavasszal és nyáron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 02. 05., 17:14
Zöld,kirándulásVadregényes lápvidék: varázslatos túra a Tatai Fényes TanösvényenMagyarország egyik legérdekesebb tanösvénye Tatán található. Fából épült cölöpsétányon barangolgatunk a varázslatos lápvidéken, amit a Fényes karsztforrás-csoportjánál alakítottak ki. A Tatai Fényes Tanösvény minden évszakban más arcát mutatja a látogatóknak. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 19., 11:03
Zöld,erdőSzombaton ismét erdőlátogatási korlátozások lesznek Lovasberény, Sukoró és Nadap környékénBudapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Erdészeti Igazgatósága területén, Sukoró, Nadap és Lovasberény egyes részein január 20-án, szombaton 6:00-16:00-ig erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 01. 15., 14:33
Zöld,bagolyIsmét fülesbagoly-számlálás SzékesfehérváronA Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) minden évben megszervezi a telelő fülesbaglyok számlálását. Az MME 2024-ben január 19-22. között várja az adatokat, természetesen Székesfehérvárról és környékéről is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 05., 20:46
Zöld,kertészetA drénlemezek varázsa – a kertészet háttérhőseA drénlemez a kertészetek elengedhetetlen része, amely gyakran háttérbe szorul a növények és díszesebb elemivel szemben. Azonban ennek a szerény eszköznek a szerepe rendkívül fontos, és megérdemli, hogy a figyelem középpontjába kerüljön.
2024. 01. 03., 18:31Zöld,erdőErdőlátogatási korlátozások lesznek szombaton FejérbenSukoró, Nadap és Lovasberény egyes részein lesz a korlátozás érvényben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 03., 12:49
Zöld,szelektív hulladékgyűjtésFehérváron is elindul januártól a házhoz menő konyhai zöld- és élelmiszerhulladék gyűjtéseA MOHU eleinte 14 város társasházas övezetében indítja el önkéntes jelleggel a szolgáltatást, az új kukák mellett információs anyagokat is kapnak a lakók.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 27., 18:37
Zöld,SóstóCsak gumicsizmában látogatható a Sóstó tanösvényA rengeteg csapadék miatt sok helyen kilépett a tó a medréből és most meglehetősen nagy a sár is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 23., 08:57
Zöld,madármegfigyelőTéli Madárles indul karácsony utánA Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) december 28-tól indítja el Téli Madárles nevű programsorozatát, de ezen kívül is rengeteg természetközeli program várja az érdeklődőket karácsony után.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 22., 23:59
Zöld,energiatakarékosságA 3 rétegű ablak miért a lehető legjobb választás?Egyáltalán mi az előnye a 2 rétegű kialakításhoz képest? Természetesen a választ akár egyszerűen letudhatnánk annyival, hogy eggyel több réteg található benne. Az üvegszerkezeteket napjainkban máig külön egységként gyártják le, hogy minél jobb legyen az ablak hőszigetelése.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Jön a Múzeumok éjszakája, Petőfi újra Fehérváron, a legjobb robotprogramozókat díjazták és hamarosan újra jégen a Volán. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, június 13-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Köszönet a pedagógusoknak, uniós pályázatot nyert a város, végzősök a megújult Tópartiban, tanösvény nyílt a Rácbányánál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. június 6-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megújult a Szent György-kút, egyedülálló energetikai fejlesztés az Alba Regia Sportcsarnokban, udvarfelújítás és okostanterem a KÉPES programmal és Fehérvár a Zöld bajnok!Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 30-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Légi fotókon a város fejlődése, parkőrök vigyázzák a rendet, közös emlékezés a tánc nyelvén és futás az egészségért és a tisztaságért. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 23-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!