Kult
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 05. 20., 15:39
Zene,slágerlistaAmikor a Manchester United listavezető dallal hangolt a kupadöntőre: ezt hallgatta a világ 30 esztendejeAz angol FA-kupa döntőjére listavezető dallal rukkolt ki a Manchester United, de a Status Quo által menedzselt sláger mellett nagyot ment Tony Di Bart, a Reel II Real, a Loft, a Maxx, a Heavy D & The Boyz és az Ace Of Base is. Ezt hallgatta a világ 1994 májusában.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 19., 11:00
Programok,tűzoltóságFehérváron és Fejérben több helyszínen idén is megnyílnak a tűzoltószertár-kapukA Nyitott szertárkapuk programsorozat a gyermeknaphoz kapcsolódó eseménye a Katasztrófavédelemnek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 19., 07:06
Kult,autóVeterán autók lepték el a Börgöndi Repülőteret1945 előtti veterán járművekből álló túra indult a Börgöndi Repülőtérről. A Pitypang & Blériot nevezetű eseményre az ország több pontjáról érkeztek motorok és autók, amelyek a nap során Vérteskozmára is ellátogattak, majd visszatértek Börgöndre, ahol tovább folytatódott a nosztalgiázás.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 18., 14:34
Kult,szoborSzent József és Jézus: A Schmidl-villa szobraiA Várkörúton bizony nagyon kell figyelniük az elhaladóknak, néhány lépésenként újabb és újabb köztéri alkotással találkozhatnak. Ohmann Béla páros szobra lassan egy évszázada áll az egykori Schmidl-villa sarkán.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 17., 11:04
Programok,építkezésRetro Majális és szakmai nap az Építők Forrásánál SzékesfehérváronBemutatókkal, konzultációkkal, látványtervezéssel várják az építkezőket és a kivitelezőket is Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 17., 09:50
Kult,Vörösmarty SzínházIphigenia Auliszban: új darabot mutat be a Vörösmarty Színház társulataIsmét új darabot mutat be a Vörösmarty Színház társulata. Az Iphigenia Auliszbant szombaton láthatják először a Kozák András stúdióban az érdeklődők.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 05. 16., 19:42
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Pünkösdi Virágálom, Kortárs Művészeti Fesztivál, Belvárosi piknik, Vál-völgyi Zsúr és Képzeletbeli barátokA hétvégén többek között kilátogathattok a Pünkösdi Virágálomra, lazulhattok a Kortárs Művészeti Fesztiválon vagy a Belvárosi pikniken, bulizhattok a Vál-völgyi Zsúron, vagy beülhettek a moziba a Képzeletbeli barátok című filmre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 14., 16:09
Programok,pünkösdÚjra virágos lesz a belváros PünkösdkorIdén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk majd a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel közötti szakaszon hat virágbolt fogja színes-illatos növényekkel elárasztani a belvárost.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Színház,SzékesfehérvárÁttáncolt 15 év – Színvonalas gálaműsorral készül a MegaDance Táncstúdió15. Jubileumát ünnepli idén a MegaDance Táncstúdió. A születésnap alkalmából különleges gálaműsorral készülnek a szervezők, június 3-án.
Fehérvár Médiacentrum fotója
SzínházgyászMeghalt Szurdi MiklósA Vörösmarty Színház egykori igazgatója 73 éves volt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Színház,MikulásA Mikulás ellátogatott a Városház térre isA hóesés ellenére ellepték a családok az adventi színpad előtti teret, hogy találkozhassanak a Mikulással. A találkozó előtt manópróbán, és egy karácsonyi előadáson vehettek részt a gyerekek a Szabad Színház jóvoltából.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 14., 13:03
Programok,VidiMindössze 500 forintért váltható belépő a Fehérvár FC szombati hazai mérkőzésére Ezzel is azt szeretné segíteni a város, hogy minél többen biztassák május 18-án 17.45 órától a csapatot, hiszen a bajnoki érem, a dobogós hely a tét.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 05. 13., 18:24
Programok,kirándulásFizetős lett a Székesfehérvárhoz közeli szellemvárosA szentkirályszabadjai szovjet katonaváros bejáratait állítólag már őrök védik. A területen több nagytestű kutyát is szabadon engedtek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 13., 17:33
Programok,piknikTavaszköszöntő a TóvárosbanPiknik várta a családokat, a lakókat Tóvárosban vasárnap. A tavaszköszöntő rendezvényen gyerekműsorok, játékok, operettelőadás szórakoztatta a közönséget. A nap sztárfellépője Csepregi Éva volt.
2024. 05. 11., 19:19Kult,Nemzeti EmlékhelyLovagi tábor, középkori zene és kézműves foglalkozások - így zajlott az Emlékhelyek Napja Fehérváron Lovagi táborral, középkori zenével és kézműves foglalkozásokkal is várták egyebek mellett a kilátógatókat az Emlékhelyek napján, szombaton, Fehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 11., 13:02
Kult,szobor16 éves Találkozás a Fürdő soronNem csupán az előző évszázadban vagy még annál is régebben készült köztéri alkotások ékesítik Székesfehérvár utcaképét. A Találkozás névre keresztelt szobor alig néhány éves a Fürdő soron, mégis szépen illeszkedik a város alkotásai közé.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 10., 18:30
Történelem,SzékesfehérvárTiszteletadás: Európa-nap Székesfehérváron - a város több pontján koszorúztakNéma koszorúzásokat tartottak az Európa-nap alkalmából. Székesfehérváron is több helyszínen tiszteletadás volt csütörtökön délelőtt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 05. 09., 21:24
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Emlékhelyek napja, Nemzetközi Kórustalálkozó, Halesz családi sportpiknik, Tóvárosi tavaszköszöntő piknik és A majmok bolygója: A birodalomMájusban tovább fokozódik az izgalom: a hétvégén többek között részt vehettek az Emlékhelyek napja programjain, kilátogathattok a Nemzetközi Kórustalálkozóra, lazulhattok a Halesz családi sportpikniken vagy a Tóvárosi tavaszköszöntő pikniken, vagy beülhettek a moziba a A majmok bolygója: A birodalom...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 09., 12:39
Programok,futásMájus 10-ig lehet nevezni a TESZ futásraPünkösdhétfőn ismét megmozdul a Belváros. Május 20-án tizenharmadik alkalommal várják a székesfehérvári futókat a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyre, ahol a mozgás örömén túl a fehérvári iskolákért is futhatnak a résztvevők. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 07., 11:25
Kult,színházMeseerdőbe látogattak a gyerekek az IgézőbenVidám gyerekelőadással várták a kicsiket és szüleiket az Igézőben, ugyanis a Meseerdő Bábszínház tartott előadást vasárnap. A történet Daniról és különleges barátjáról szólt, akik olyan kalandokba keveredtek, amelyek örök életükben elkísérik őket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Film,kritikaTéli szünet: a lúzerek karácsonyánál nincs most jobb film a mozikbanÚj karácsonyi klasszikus született. A Téli szünet (The Holdovers) azonban még véletlenül sem egy szirupos, gejl vígjáték, hanem egy okosan kitalált és megírt, érzelemdús emberi történet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Film,fesztiválFehérvásznon a rövidfilmek12 fehérvári rövidfilmet nézhettek meg az érdeklődők szombaton a Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválon. A sokéves hagyománnyal rendelkező eseményt idén 19. alkalommal rendezték meg a Méhkasaula Kulturális Közhasznú Egyesületnek köszönhetően.
Fehérvár Médiacentrum fotója
FilmgyászElhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok sztárjaAz amerikai színész halálát az eddigi információk szerint fulladás okozta.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 07., 11:24
Kult,kiállításKiállítás nyílt a gárdonyis szakkörök munkáibólASZAKKÖR program keretében nyílt kiállítás a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban pénteken. A tárlaton az intézmény népi bútorfestés és natúrkozmetika tematikájú szakköreinek munkáit láthatják az érdeklődők május 31-ig.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 06., 19:26
Programok,művészetTöbb helyszínen is várják majd programok a fehérváriakat a Kortárs Művészeti Fesztiválon A pünkösdi hosszú hétvégén szervezik az idei Kortárs Művészeti Fesztivált, Fehérváron. Koncertek, workshopok és izgalmas kiállítások is várják a művészetek szerelmeseit a fesztivál három napja alatt több helyszínen is, Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 06., 11:34
Programok,fesztiválEFOTT 2024: Azahriah, Majka, Krúbi és a Yeti is ott lesz a nyár legnagyobb egyetemista bulijánBenned is ott van az egyetemista? Akkor vár a nyár legnagyobb egyetemista bulija, az EFOTT július 10. és 14. között a legnagyobb magyar sztárokkal, House Piknikkel és tartalmas nappali programokkal!
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 06., 08:01
Kult,művészetA bagdadi tanácsadó szobra őrzi Fehérvár legendás geológusának emlékétBúza Barna alkotása az ismert fehérvári geológusnak, Vadász Elemérnek emléket állító mellszobor immár 47 esztendeje áll a kétszeres Kossuth-díjas tudós egykori szülőházának helyén.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Kezdődhet a Vasvári felújítása, gyerekparadicsom épült Maroshegyen, ókori forgatag Gorsiumban és másodszor is ezüstöt ünnepeltek a röplabdások. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 2-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Virágóra ötezer virágból, halünnep Palotavárosban, véget értek a Diáknapok, nagyot mentett a MÁV Előre. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 25-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!