Kult
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 24., 14:26
Zene,koncertAlba Regia Fesztivál augusztus 8-10-igIsmét az Alba Regia Feszt Székesfehérváron. Az Alba Regia Fesztivál 2014 óta minden évben színesíti Székesfehérvár zenei életét.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 24., 09:42
Zene,FEZENMár épül a Fezen Már javában folynak a munkálatok, hamarosan indul a 2024-es FEZEN Fesztivál.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 23., 16:38
Programok,táborozásKaratéztak a gyerekek – a küzdősport alapjaival ismerkedtek a táborlakókKarate edzésen vehettek részt a Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központban táborozó gyerekek. A bemutatóval egybekötött edzés célja az volt, hogy a gyerekek egy kicsit közelebbről is megismerhessék és kipróbálhassák a küzdősportot.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 23., 09:59
Programok,táborIdén is a Karitász Csoporttal táboroznak a gyerekekA Karitász csoport idén is megtartja napközi táborát a rászoruló gyermekeknek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 22., 18:50
Kult,Szent István Király MúzeumKovács Loránd Olivér a Szent István Király Múzeum új szakmai igazgatójaA Szent István Király Múzeum szakmai igazgatói posztját mostantól Kovács Loránd Olivér tölti be. A döntést teljes egyetértésben hozta meg a város és a múzeum vezetése. Kovács Loránd Olivér ezer szállal kötődik az intézményhez, eddig Gorsium szakmai vezetőjeként segítette a munkát. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 22., 10:03
Kult,szobrokAz öreghegyi Szőlőműves útjaEgykor majd kétezer szőlőskert volt Öreghegyen, az évszázadok alatt tevékenykedő szőlősgazdáknak emléket állító Nagy Benedek-alkotást lassan tíz esztendeje adták át Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 21., 12:10
Programok,kirándulásRetró busz Székesfehérvár körül Panoráma buszos kirándulásra invitálta a Tourinform Iroda azokat, akik egy kis idegenvezetéssel egybekötve szerettek a magasból gyönyörködni a városban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 21., 10:11
Kult,képregényA diafilmek korába utazhatunk, különleges tárlat nyílt a Halász-kastélybanIdőutazás a diafilmek hőskorába - ez fogadja az érdeklődőket Kápolnásnyéken, ahol Zórád Ernő diafilmrajzaiból nyílt kiállítás szombaton. A tárlat tizenhárom klasszikus diafilm eredeti illusztrációin keresztül mutatja be a történet mellett azt is, milyen technikával készült egy-egy alkotás.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,könyvMegjelent Vakler Lajos legújabb könyveMegjelent Vakler Lajos Fehérvári beszélgetések sorozatának legújabb kötete. A műben orvosok és művészek élettörténetével ismerkedhetnek meg az olvasók. Hétfőn este a Tolnai Utcai Tagkönyvtárban ismerkedhettek meg a szerzővel és könyvével az érdeklődők.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,programMenő-e még olvasni? Miben hasonlít, illetve különbözik a magyar és az amerikai fiatalok irodalomfogyasztási szokása? Tud e menő lenni a Z generáció körében az olvasás? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok, akik ellátogattak a Grand Inkubátorházba.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,magyar irodalomBarangol a vándorszínész Petőfi születésének 200-ik évfordulóján az emlékévet vetélkedővel zárta le a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A Tarsoly Ifjúságért Egyesülettel közösen szervezett megmérettetés döntőjét az intézmény olvasótermében rendezték meg. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 07. 20., 12:29
Zene,slágerlistaAmikor a Beastie Boys szabotálta a nyarat: ezt hallgatta a világ 30 esztendejeA soft rock és R&B fiúbandák között üdítően hatott a Beastie Boys punk/rap zenéje, de jól teljesített a Masterboy-Ice MC-La Bouche tengelyre támaszkodó eurodance vonulat is. Ezt hallgatta a világ 1994 júliusában.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 07. 19., 17:31
Kult,zeneKlubkoncert a Gesztenyés udvarban - A Hungarikum Együttes zenélt a közönségnekNépdalfeldolgozások, Istenes énekek, vers-megzenésítés várta a zenekedvelőket. A Hungarikum Együttes adott szabadtéri klubkoncertet csütörtökön este a Hiemer-ház Gesztenyés udvarában.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 07. 19., 14:29
Zene,koncertSzámít a véleményük! Nyílt próbát tartott két fehérvári zenekarKülönleges dallamok, egyedi dalszövegek, mindez a szabadtéren - nyílt zenekari próbát tartott a Leonardo Jam és a Nedel'a csütörtökön este a Csónakázó-tó partján.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 07. 18., 20:26
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, II. Támogató party és Lángszív - Vadon és szabadonA hétvégén többek között megleshetitek a királyokat a Belvárosban, részt vehettek a II. Támogató partyn, vagy beülhettek a moziba a Lángszív - Vadon és szabadon című filmre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 18., 08:39
Zene,FEZENHamarosan berobban a FEZEN FesztiválKét hét múlva ilyenkor már a Fezen Fesztiválon tombolhatnak a kikapcsolódni vágyók. A Fezen idén ismét két szabadtéri nagyszínpaddal, számos hazai és külföldi előadóval várja a fesztiválozókat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 17., 12:00
Kult,koncertNyílt zenekari próba csütörtökön a tópartonA nyári időszakban ismét nyílt próbát tart a Csónakázó-tó partján a Leonardo Jam. Az idei évben nem egyedül lépnek a zöld, füves „színpadra”. Egy nemrégiben alakult fehérvári csapat, a Nedel’a is bepillantást ad a születő számok sorsába, a koncerteket megelőző felkészülésbe.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 15., 17:21
Kult,festészetA Vitézi Székház eltűnt Aba-Novák festményeSajnos sok olyan székesfehérvári alkotás van, melyet már csak fotókról ismerhetünk. Elpusztultak, eltűntek, sokszor rejtélyes módon, ahogy az egykori Vitézi Székház nagytermének falfestménye, melyet Aba-Novák Vilmos készített.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 12., 15:38
Zene,EFOTTMaximális fordulatszámon a nyár és a buli az EFOTT-onAlig maradt már jegy az EFOTT-ra, ahol a nyár és a buli is maximális fordulatszámon tombol. Ma a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, valamint Majka fűti tovább a hangulatot, szombaton pedig többek között Azahriah, Dzsúdló és a Halott Pénz koncertje várja a fesztiválozókat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 07. 11., 18:55
Programok,támogatott tartalomFehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, Fehérvár Rallye, Omega Musical, Efott és Twisters Végzetes viharMutatunk néhány programot a hétvégére, hogy ne unatkozzatok. A Belvárosban a királyokkal lehet majd találkozni, de ha inkább buliznál, vár az EFOTT. Felbőgnek az autómotorok is, rajtol a Fehérvár Rallye., de ha nyugodtabb kikapcsolódásra vágysz, hallgasd meg az Omega Musicalt, esetleg ülj be a mozib...
Történelem
Még több cikk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Történelem,SzékesfehérvárTiszteletadás: Európa-nap Székesfehérváron - a város több pontján koszorúztakNéma koszorúzásokat tartottak az Európa-nap alkalmából. Székesfehérváron is több helyszínen tiszteletadás volt csütörtökön délelőtt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Történelem,KultúraTöbb mint kétezer éves történelem, az ókori Kínába repít minket GorsiumAz ókori Kínába csöppenünk a Gorsium Régészeti Parkban. Ötven agyagkatona és két agyagló érkezett Tácra: megnyílt "Az első kínai császár halhatatlan őrei" című nemzetközi tárlat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Történelem,Nemzeti EmlékhelyTörténelem testközelből: nyílt nap a Nemzeti Emlékhelyen folyó régészeti feltárásonA Nemzeti Emlékhelyen lehetőség volt a területen folyó feltárás jelenlegi eredményeit is megnézni. Nagy volt az érdeklődés, közel ötvenen vettek részt a programon. A nyílt napon Pokrovenszki Krisztián, a múzeum főigazgatója és Szücsi Frigyes régész kalauzolta az érdeklődőket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 07. 11., 14:30
Kult,EFOTTTúlrendelték magukat a nyárból: Kánikulában rajtolt az EFOTT! Hivatalosan is elrajtolt szerda délután az idei EFOTT. A Velencei – tó partján 4 napon keresztül 10 zenei helyszínnel, több mint 120 előadóval, illetve több száz nappali sport- és kulturális programmal várja a fesztiválozókat az idei EFOTT, melynek az Óbudai Egyetem az idei házigazdája.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 10., 13:36
Kult,EFOTTÖsszeszedtük a legfontosabb infókat az EFOTT-ról, hogy neked már ne kelljenStartol az EFOTT, a Fesztiválszak Nagyszínpadon T.Danny, BSW, Valmar, a HSUP Nagyszínpadon a Blahalouisiana, a Csaknekedkislány, az Elefánt, a Carson Coma és Metzker & Friends a fő szenzációk. Van néhány fontos információ, amit minden fesztiválozónak tudnia kell.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 07. 09., 09:01
Programok,Velencei-tóAz egyetemistáknak, de a családoknak is fergeteges szórakozást ígér az idei EFOTTAzahriah, Valmar, Dzsúdló, Wellhello - csak néhány azon nevek közül, aki fergeteges koncertekkel örvendeztetik majd meg a bulizni vágyókat a Velencei-tó partján. Az EFOTT-on emellett számos nappali program is vár majd a fesztiválozókra, amely hamarosan megnyitja kapuit.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 07. 08., 12:23
Programok,ingyenEzeken a balatoni strandokon nem kell fizetni a fürdőzésért idénAz ingyenes strandok többsége a Balaton déli partján található. A tó északi részén mindössze három helyen nem szednek belépőt.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Új főigazgató a kórház élén, ünnepélyes diplomaosztó a Kodolányin, új röplabdakomplexum épül. A július 18-án megjelent lapunkban is számos érdekes témával várjuk olvasóinkat.

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új igazgató a Vasvári élén, Gyulai Memorial, Iván-napi búcsú. Eheti lapunkban is számos érdekes témával várjuk olvasóinkat.

Fehérvár Médiacentrum fotója

Szent László király, aki példakép lett katonái körében, valamint elismerések a fehérvári színészeknek és fókuszban a közlekedés! Eheti lapunkban is számos érdekes témákkal várjuk olvasóinkat.

Fehérvár Médiacentrum fotója

Semmelweis nap alkalmából köszöntötték a kórházi dolgozókat, jogerőre emelkedett a választási eredmény és fergeteges tanévzáróval indult a vakáció Fehérváron! A Fehérvár Hetilap június 27-én megjelent lapszámában mindemellett a Múzeumok éjszakája programkavalkád legszebb pillanatait is visszanézhete...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Hamarosan lekerülnek a választási plakátok, köszönet és elismerés nyári diákmunka a Polgármesteri Hivatalban. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, június 20-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Jön a Múzeumok éjszakája, Petőfi újra Fehérváron, a legjobb robotprogramozókat díjazták és hamarosan újra jégen a Volán. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, június 13-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!