Kult
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 21., 11:12
Kult,jubileumJubileum: 75 éves az Alba Regia TáncegyüttesAz Alba Regia Táncegyüttes számára igazán különleges a 2024-es év: az 1949 óta működő, Európa-díjas táncegyüttes 75 éves jubileumához érkezett, amit egy egész éven át ünnepel rengeteg programmal, előadással, meglepetéssel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 20., 17:02
Programok,korcsolyaMa van a Jégpályák ÉjszakájaA Magyar Jégkorong Szövetség idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Jégpályák Éjszakáját.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 20., 14:50
Kult,hagyományKözel négyszázan ölelték körbe a templomot Orgona koncerttel és templomöleléssel, valamint tematikus nappal emlékeztek meg Szent Sebestyénről és a keresztény vértanúnak szentelt templom fogadalmi napjáról a Felsővárosi Általános Iskolások.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 20., 13:11
Kult,művészetCsongor és Tünde festett tündöklése SzékesfehérváronA Székesfehérvárhoz ezer szállal kötődő Áron Nagy Lajos még 1963-ban festette meg a város teátrumában valaha bemutatott talán legfontosabb darab egy jelenetét, mely azóta is a színház egyik kiemelt dísze.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 19., 15:02
Kult,ünnepA magyar kultúra napjára készül FehérvárSzínes programpalettát kínál a kultúrakedvelő közönségnek a város a magyar kultúra napja alkalmából: film, tánc, kiállítás, zene és irodalom is szerepel a kínálatban január 21-én, vasárnap és január 22-én, hétfőn.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 01. 18., 21:05
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: A magyar kultúra napja, Jégpályák Éjszakája, Mesekuckó, A tél hangjai és Imádlak utálniA hétvégén többek között részt vehettek a magyar kultúra napja programjain, korizhattok a Jégpályák Éjszakáján, ellátogathattok a Mesekuckóba, vagy beülhettek a moziba az Imádlak utálni című filmre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 17., 17:20
Kult,KultúraSzintet ugrott a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális KözpontElismerést kapott a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 17., 08:02
Kult,színházHa a közönség "bravózik", akkor gondolom, egy jó előadást készítettünk! Bagó Bertalan, volt a hétfő esti Fecsegő vendége. A Vörösmarty Színház művészeti vezetőjét Silye Sándor kérdezte pályájáról, a fehérvári kezdetekről és az idei évadról. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
SzínházgyászMeghalt Szurdi MiklósA Vörösmarty Színház egykori igazgatója 73 éves volt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Színház,MikulásA Mikulás ellátogatott a Városház térre isA hóesés ellenére ellepték a családok az adventi színpad előtti teret, hogy találkozhassanak a Mikulással. A találkozó előtt manópróbán, és egy karácsonyi előadáson vehettek részt a gyerekek a Szabad Színház jóvoltából.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Színház,előadásKodzsugukila, a boszorkány-gyerekelőadás az IgézőbenDanny Bain, amerikai zenész, zeneszerző, mesélő előadását láthatták vasárnap az Igézőbe érkezők. A darab különlegessége, hogy hagyományos afrikai hangszerek használatával adta elő a művész a történetet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 16., 18:00
Irodalom,könyvMegjelent Vakler Lajos legújabb könyveMegjelent Vakler Lajos Fehérvári beszélgetések sorozatának legújabb kötete. A műben orvosok és művészek élettörténetével ismerkedhetnek meg az olvasók. Hétfőn este a Tolnai Utcai Tagkönyvtárban ismerkedhettek meg a szerzővel és könyvével az érdeklődők.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 16., 12:51
Programok,korcsolya Két fehérvári helyszínen is várják a korcsolyázókat a Jégpályák ÉjszakájánAz egész országot érintő Bayer Construct Jégpályák Éjszakájának keretében szombaton a Kori Ligetben 23 óráig várják a korcsolyázókat, a Jégcsarnok pedig 19 és 22 óra között nyitja meg kapuit. Országszerte több mint harminc jégpálya tart nyitva, ahol éjszakai élménykorizásra várják az érdeklődőket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 16., 08:34
Kult,kiállításMesterek és tanítványok a Szent István Művelődési HázbanMesterek és tanítványok címmel nyílt kiállítás a Szent István Művelődési Házban. A tárlatot a Székesfehérvári Kézművesek Egyesület által szervezett kézműves szakkörökön résztvevő tehetségek munkáiból állították össze.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 16., 08:23
Kult,könyvBővült a Fejér Vármegyei Értéktár – Vakler Lajos műveit ismerhetik meg az érdeklődőkVakler Lajos, szerkesztő-riporter-műsorvezető kollégának műveivel bővült a Fejér Vármegyei Értéktár. Számos könyvvel és filmmel gazdagodott a gyűjtemény, amelyek immár Székesfehérvár kulturális értékeit jelentik.
2024. 01. 15., 08:29Programok,versIngyenes előadás lesz a Vörösmarty Színházban a magyar kultúra napjánA verses est alatt kiderül, hogy a szerelem érzése is változott-e az évszázadok alatt vagy csak a nyelv ragadja meg másképp az érzéseket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 13., 14:10
Kult,szoborA téralkotó fehérvári ajtóban álló lányaNemrég foglalkoztunk az 1967-ben a Könnyűfémműben rendezett szobrásztalálkozóval, külön kiemelve Schaár Erzsébet „Ajtók” című alkotását. A város Schaár-trilógiájának második részében 1969-be repülünk vissza, ahol a téralkotó szobrászművész ajtóban álló lánya telepedett le Fehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 13., 11:51
Kult,kiállításSzékesfehérvárra érkeztek a műtárgyak a Sanghai MúzeumbólPénteken kora délután megérkeztek "Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora” című kiállítás műtárgyai Székesfehérvárra. Több hatalmas láda rejti a különleges tárgyakat, melyek súlya egyenként a 130 kilogrammot is meghaladja.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 12., 16:13
Kult,dokumentumfilmNemzetközi dokumentumfilmek Fehérváron Elindult a jegyértékesítés a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál fehérvári vetítéseire is. Hat dokumentumfilmet láthatnak az érdeklődők február 2-a és 4-e között.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 12., 11:42
Kult,kiállításMeghosszabbítva! – Február 18-ig látogatható a Munkácsy-kiállításA nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítva, február 18-ig látható a Munkácsy Székesfehérváron – Válogatás Pákh Imre gyűjteményéből című kiállítás, ami szeptember közepén nyílt meg a Szent István Király Múzeum Rendház épületében, és azóta több mint 26 és félezren látták.
Történelem
Még több cikk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Történelem,Szent István Király MúzeumChicago után Kanadában lesz látható a Szent István Király Múzeum bronzpáncéljaA késő bronzkori páncél újra útra kel, január 28-án ugyanis bezárt a chicagói Field Museum of Natural Historyban rendezett First Kings of Europe kiállítás, melyen a székesfehérvári múzeum egyik különleges tárgya is fontos szerepet kapott. A bronzpáncél Kanadában folytatja útját. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Történelem,SzékesfehérvárMegnyílt a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont FehérváronVárja az érdeklődőket a Koronázó Bazilika és Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont és a Solium Regni – Az ország trónusa különleges állandó kiállítás. Az egykori Köztársaság mozi épületében a Nagyboldogasszony-bazilika történetét, az államalapítás időszakát, a Szent István-i korszakot ismerhetik meg a l...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Történelem,ünnepMindenszentek ünnepe Mindenszentek napja a keresztények ünnepe, az üdvözült lelkek emléknapja, amelyet a katolikus keresztény világ november 1-jén tart. 2000 óta munkaszüneti nap. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 01. 11., 21:02
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Kisállat-kiállítás, Újévi táncház, Stadiontúra és A méhészJanuár derekán többek között kilátogathattok a kisállat-kiállításra, részt vehettek az újévi táncház programjain, vagy beülhettek a moziba A méhész című filmre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 09., 09:30
Kult,Szent István Király MúzeumÚjabb szenzációs kiállítás a múzeumban - az ókori Kína kincsei SzékesfehérváronGőzerővel zajlik a legújabb kiállítás előkészítése a Szent István Király Múzeumban. A Csók István Képtárban egy egyedülállóan gazdag, több mint száz darabos kollekció lesz látható. A tárlaton egyszerre kapnak helyet a Sanghajból érkező jádéból, bronzból és kerámiából készült tárgyak. A kiállítási he...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 08., 13:15
Kult,fényképészFényképészet és marketing a XIX. századi SzékesfehérváronNe gondoljuk, hogy a reklám csak az új kor találmánya. Már évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtti is kellett a jó cégér, Székesfehérvár esetében a helyi fényképészek reklámanyagai biztosítanak izgalmas időutazást a marketing hőskorába.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 01. 07., 09:35
Kult,szoborTörténelmi huzat a város közepénVolt egyszer egy szobrásztábor Székesfehérváron. Az 1967-es alkotóközösség művei közül leginkább a történelmi huzatot adó Ajtók című alumínium öntvényt ismerhetik a városlakók.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Optimista a város 2024-es költségvetése, bővül Fehérvár buszhálózata és nyílt napokkal várja az Alba Aréna a látogatókat! A Fehérvár Hetilap 2024.02.15-én megjelenő számában mindezek mellett megtaláljátok a Házasság Hetéhez kapcsolódó programokat és megnézhetitek, hogyan űzték el a telet Mohán.

Fehérvár Médiacentrum fotója

Optimista a városi költségvetése, meddőségi szakambulancia nyílhat Fehérváron, állatbarát lett a vasútállomás. A főbb hírek mellet a 2024.02.08-án megjelent lapszámunkban a Versünneppel kapcsolatos legfontosabb információk, dátumok is kiderülnek és a hosszú házasság titkáról is lerántjuk a leplet. K...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emelkedik a béren kívüli juttatás, felavatták a kollégium új központját, megújult az orvosi ügyelet és kupagyőztesek a fehérvári alakulat! Számos, fontos, helyi információt találtok a 2024. február elsején megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Átadták az új útszakaszt az Alba Aréna körül, az ókori Kína kincsei a képtárban és Afrikába viszik az adományokat. Lapozz bele a 2024.01.25-én megjelent számba! Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Támogatás érkezik a kórháznak és februárban indul az ügyeleti rendszer. Mindezek mellett olvashatnak a 2024.01.18-án megjelent lapszámunkban arról is, hogy minősített intézmény lett az SZKKK és kiderül az is, milyen programokkal készül a város a magyar kultúra napjára. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Okoszebrák a biztonságért, már kérhető az időskorúak támogatása, és az ókori Kína kincseit bemutató kiállítás nyílik Fehérváron. Lapozz bele a 2024.01.10-én megjelent számba! Kellemes időtöltést kívánunk!