Kult
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 19., 23:40
Kult,elismerésÁtadták az év emberei díjakatÁtadták a 2023-as év női sportolója, férfi sportolója, női sportcsapata, férfi sportcsapata és az év embere díjakat a Fejér Megyei Hírlap szervezésében. A feol.hu-n lezajlott közönségszavazás eredményeként Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója kapta az Év e...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 19., 13:12
Programok,SóstóNyílt nappal ünnepli születésnapját a Sóstó Vadvédelmi Központ vasárnap2022-ben nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ, az azóta eltelt idő alatt közel 1500 állaton segítettek. Április 21-én, vasárnap 10.30-tól születésnapi nyílt napot tartanak, ami egy igazi családi program lesz, sok-sok érdekességgel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 04. 18., 21:12
Kult,hétvégeFehérvári programok hétvégére: Alba Aréna Nyitórendezvény, Halünnep, Textiludvar - Textilkert, Diáknapok és Bonus TripÁprilis végéhez közeledve olyan sok program lesz, hogy nem győztök válogatni: többek között részt vehettek az Alba Aréna Nyitórendezvényen, falatozhattok a Fehérvári Halünnepen, kézműveskedhettek Textiludvar - Textilkertben, vagy beülhettek a moziba a Polgárháború című filmre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 18., 09:50
Kult,Alba Regia Szimfonikus ZenekarEötvös Péter emlékkoncert lesz SzékesfehérváronKortárs-klasszikus hangversenyre készül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Eötvös Péter emlékére. A koncert április 25.-én lesz a Szent István Teremben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 17., 20:52
Programok,Alba ArénaSzínes kísérőprogramok az Alba Aréna nyitányánFontos információ, hogy a büfékben kizárólag bankkártyával lehet fizetni, illetve a sportmérkőzésekre vonatkozó biztonsági előírások miatt többek között PET-palack, illetve esernyő sem vihető be a csarnokba. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 04. 17., 10:11
Zene,A menyasszony barátnőjeA táncparketten demokrácia van! A fehérvári esküvő-DJ mesél a trendekrőlIndulhat a banzáj! Élményt ad és megalapozza a jó hangulatot – azaz az esküvő-DJ nemcsak a ceremónia és a lakodalom hangosítója, no meg „zenelejátszója”, ennél sokkal több! Egy profi esküvő-DJ vázolta nekünk a lagzis zenetrendeket, a bulik jó hangulatának titkát.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 16., 18:59
Kult,FloraliaIndul az időutazás: április 27-28-áig szervezik meg az idei Floraliát!Kocsiverseny, gladiátorjáték, rabszolgavásár és császári bevonulás – mindez várja azokat, akik az utolsó áprilisi hétvégén kilátogatnak Tác mellé. Kicsit több, mint egy hét múlva rendezik idén a fehérváriak kedvenc tavaszköszöntő programját, a Floraliát a Gorsiumban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 15., 21:16
Programok,jótékonyságHetedik alkalommal szervezték meg a jótékonysági Székely Bált - két közösséget támogatnak a bevételbőlA székely kultúra kapta a főszerepet április 13-án, szombaton a Mercure Hotel Magyar Királyban. Hetedik alkalommal szervezték meg a Székely Bált Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Színház,SzékesfehérvárÁttáncolt 15 év – Színvonalas gálaműsorral készül a MegaDance Táncstúdió15. Jubileumát ünnepli idén a MegaDance Táncstúdió. A születésnap alkalmából különleges gálaműsorral készülnek a szervezők, június 3-án.
Fehérvár Médiacentrum fotója
SzínházgyászMeghalt Szurdi MiklósA Vörösmarty Színház egykori igazgatója 73 éves volt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Színház,MikulásA Mikulás ellátogatott a Városház térre isA hóesés ellenére ellepték a családok az adventi színpad előtti teret, hogy találkozhassanak a Mikulással. A találkozó előtt manópróbán, és egy karácsonyi előadáson vehettek részt a gyerekek a Szabad Színház jóvoltából.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 14., 11:50
Kult,programPalántabörzét és könyvvásárt tartottak a GárdonyibanÁprilis 13-án, szombatom változatos programoknak adott otthont a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A maroshegyi intézményben ezúttal palántabörzére és könyvvásárra várták az érdeklődőket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 14., 07:55
Kult,VersünnepBorbély Levente Miklós nyerte a XIV. Fehérvári VersünnepetTizennegyedik alkalommal rendezték meg a Fehérvári Versünnepet, tizenkét döntős fiatal részvételével. Az idei versenyt Borbély Levente Miklós nyerte, második helyen Szabó Gergő végzett, harmadik pedig Schneider-Zaj Ákos lett.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 04. 11., 21:29
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Versünnep döntő, Alba Regia Állásbörze, Cerbona félmaraton és Szellemirtók - A borzongás birodalmaÁprilisban továbbra sincs megállás: többek között részt vehettek a Versünnep döntőjén, ellátogathattok az Alba Regia Állásbörzére, szurkolhattok a Cerbona félmaratonon, vagy beülhettek a moziba a Szellemirtók - A borzongás birodalma című filmre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 11., 16:59
Kult,VersünnepA magyar költészet napján már nagy az izgalom a Versünnep döntőseibenÁprilis 13-án, 14 órai kezdettel a Városháza Díszterme ad otthont a XIV. Fehérvári Versünnepnek. A versmondó verseny iránt az idén hatalmas érdeklődés volt, közel negyvenen jelentkeztek a tehetséggondozó programra a székesfehérvári és az egyházmegye intézményeiben tanuló középiskolások közül. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 11., 15:14
Programok,Alba ArénaVégtelen Energia az Alba Arénában – látványos musicalshowra várnak mindenkit az új multicsarnokbaLenyűgöző látványvilág, felvillanyozó lendület-különleges produkciót láthat a közönség a nemrég megépült Alba Arénában. Az új multifunkcionális csarnokban kulturális rendezvény kategóriában a Nicola Tesla: Végtelen energia című musical-lel debütál május 24-én.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 10., 14:38
Kult,SzékesfehérvárVakler Lajos életútja, munkássága – kollégánk mesélt a Csoóri Sándor Társaság soron következő beszélgetésénNemrégiben vehetett át egy rangos elismerést, számos könyv, film kötődik a nevéhez, és természetesen a nézők a televíziózásból is jól ismerhetik Vakler Lajost. A Penna Regia-díjas újságíróval Bakonyi István irodalomtörténész beszélgetett a Csoóri Sándor Társaság soron következő eseményén.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 10., 10:22
Programok,SzékesfehérvárKiállításmegnyitóval kezdődött a JAK Napok – izgalmas programok várják a fiatalokat a József Attila KollégiumbanKosár, futball, csocsó, főzőverseny - egyebek mellett ezek a programok várják a József Attila Kollégium diákjait péntekig. A JAK Napok hétfőn délután az Ízelítő című kiállítás megnyitójával kezdődött el az intézményben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 09., 11:49
Kult,jótékonyságFőszerepben a székely kultúra és a jótékonyságA székely kultúra kapja a főszerepet szombaton a Mercure Hotel Magyar Királyban. Hetedik alkalommal szervezik meg a Székely Bált Székesfehérváron. Két közösséget támogatnak majd a jótékonysági bál bevételéből. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 08., 16:37
Kult,művészetMozgalmas a fehérvári ciszterci templom címerének történeteA jezsuiták készítették, de a rend feloszlása után a pálosoké lett - erre őket II. József oszlatta fel. A mai ciszterci templom történetében a rengeteg változás ellenpólusaként az állandóságot a város egyik legszebb kapucímere jelentette.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Film,kritikaTéli szünet: a lúzerek karácsonyánál nincs most jobb film a mozikbanÚj karácsonyi klasszikus született. A Téli szünet (The Holdovers) azonban még véletlenül sem egy szirupos, gejl vígjáték, hanem egy okosan kitalált és megírt, érzelemdús emberi történet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Film,fesztiválFehérvásznon a rövidfilmek12 fehérvári rövidfilmet nézhettek meg az érdeklődők szombaton a Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválon. A sokéves hagyománnyal rendelkező eseményt idén 19. alkalommal rendezték meg a Méhkasaula Kulturális Közhasznú Egyesületnek köszönhetően.
Fehérvár Médiacentrum fotója
FilmgyászElhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok sztárjaAz amerikai színész halálát az eddigi információk szerint fulladás okozta.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 07., 12:23
Programok,AgárdÉp és fogyatékossággal élő gyermekeket és családjaikat várják a Velencei-tó partjáraKutyás bemutató, zenés műsorok és kézműves foglalkozás is várja egyebek mellett azokat, akik ellátogatnak az Agárdi Parkerdőbe április 13-án. Idén immár második alkalommal szervezik meg Tavaszköszöntő Jótékonysági Fesztivált.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 06., 16:06
Kult,kiállításFehérvár a frontvonalban: hadtörténeti kiállítás nyílt a Szent István MúzeumbanHadtörténeti kiállításnak ad otthont a Szent István Király Múzeum. A tárlaton, egyebek mellett, egy Baracska környékén talált, 1945. januárjában megsemmisült Panzerkampfwagen IV-es típusú harckocsi roncsdarabjai is megtekinthetők.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 06., 13:38
Kult,művészetAz egykori Ince pápa tér kőbe vésett címereiVan rá példa, hogy egy köztéri alkotást születése után néhány évvel megváltoztatnak, igazodva a világ, a társadalmi rendszer átalakulásához. Ilyen okok állnak a mai Vörösmarty Mihály Könyvtár elsőre furcsa elosztásúnak tűnő címerei és felirata mögött is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 05., 15:23
Kult,VersünnepMár készülnek a döntőre – gőzerővel zajlik a felkészülés a XIV. Fehérvári VersünnepreElkezdték a felkészülést a döntőre a XIV. Fehérvári Versünnep diákjai. Nehéz napok várnak a versenyzőkre, munkájukban azonban nagy segítségükre lesznek mentoraik, a Vörösmarty színház művészei. Már nem sok idő van a nagy napig, a fiataloknak egy hét alatt kell tökéletesíteniük tudásukat.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Kezdődhet a Vasvári felújítása, gyerekparadicsom épült Maroshegyen, ókori forgatag Gorsiumban és másodszor is ezüstöt ünnepeltek a röplabdások. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 2-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Virágóra ötezer virágból, halünnep Palotavárosban, véget értek a Diáknapok, nagyot mentett a MÁV Előre. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 25-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!