Kult
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 11. 01., 09:02
KultgyászBúcsú: Petres Éva emlékéreSzékesfehérvár közösségét ismét veszteség érte. Életének 97. évében 2023. október 31-én elhunyt F. Petres Éva, a Szent István Király Múzeum egykori igazgatóhelyettese.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 31., 19:15
Történelem,Nemzeti EmlékhelyHamarosan elkészül az Aba-Novák-secco restaurálásaHamarosan elkészülnek a szakemberek Aba-Novák Vilmos különleges festményének a restaurálásával. A secco felújítása a Magyar Géniusz program támogatásával és a fenntartó fehérvári önkormányzat hozzájárulásával valósul meg az idén 85 éves Nemzeti Emlékhelyen.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 31., 16:23
Kult,sportOcskay Gábor volt a vendége a Fecsegő beszélgetős programsorozatnakAz eseményen Silye Sándor Ocskay Gábort az életútjáról és a jégkorongról, azon belül is a Volán első bajnoki címéről kérdezte.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 31., 16:23
Kult,halloweenBoszorkányos halloweeni családi délutánt tartottak ÖreghegyenA családi programon többek között csontvázat, denevért, szellemet és kísértetkastélyt lehetett készíteni, az eseményt minidisco zárta.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 30., 19:18
Kult,kiállításSzegedi házaspár lett a Munkácsy-kiállítás tízezredik látogatójaSzeptember közepén nyílt meg a Munkácsy Székesfehérváron – Válogatás Pákh Imre gyűjteményéből című kiállítás a Rendházban, melynek hétfőn délután köszöntötték a tízezredik látogatóit.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 30., 18:10
Programok,halloweenVisszatértek a Hiemer-ház egykori lakóiKözeleg az év legborzongatóbb éjszakája, ennek alkalmából pedig boszorkányok, szellemek és emberkínzó grófok kísérték útjukra a Hiemer-házba érkezőket. A rettegés kedvelőit egy különleges séta várta október utolsó hétvégéjén. A kibocsátás természetesen minden esetben kérdéses volt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2023. 10. 30., 16:48
Kult,történelemAz Aranyvonat legendája: így mentették Fehérváron át a magyar aranytartalékotA második világháború végóráiban Székesfehérváron át szállították a teljes nemzeti aranytartalékot Veszprémbe, ahonnan aztán kalandos úton mentették ki azt a közelgő szovjet hadsereg elöl egy osztrák alpesi faluba az MNB munkatársai.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 30., 12:15
Kult,élményA múzeumhoz kötődő emlékeket várnak a 150 éves Szent István Király Múzeumban150 éves a Szent István Király Múzeum, ehhez kapcsolódóan intézett felhívást a látogatókhoz az intézmény. Várják a múzeumhoz kötődő élményeket, így például a múzeumi eseményekről készült fotókat, emlékeket digitálisan és analóg formában.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zene,programDargay Marcell és Ligeti György művei csendültek fel SzékesfehérváronFolytatódott a Kérdezd a Zeneszerzőt!, vagyis az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertsorozata. Az esten Dargay Marcell és a 100 éve született Ligeti György művei csendültek fel Tihanyi László vezényletével.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zene,évfordulóSzületésnapi koncert a fehérvári fúvósokkalHarmincötödik születésnapját ünnepelte a Székesfehérvári Fúvós Zenekar. A vasárnapi koncerten a fúvósok fiatalos , szórakoztató dallamokkal örvendeztették meg közönségüket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Zene,slágerlistaGo West, adta ki az ukázt a Pet Shop Boys: ezt hallgatta a világ 30 esztendejeA PSB mellett Meat Loaf, Bryan Adams, a Culture Beat, a Salt ’N’ Pepa és Capella adta a slágereket, itthon Révésztől a Bakter Brothes-ig ezerrel nyomultak a magyar előadók. Ezt hallgatta a világ 1993 novemberében.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 30., 07:41
Programok,töklámpásVasárnap esti borzongás Fehérváron: rémisztőre sikerült az idei töklámpás fesztiválFőleg azért, mert egy élőholt báró csörömpölve vonszolta a kardját a könyvtár árkádja alatti köveken. De némelyik töklámpás is egészen pokolira sikerült.
2023. 10. 29., 20:15Kult,KultúraEgy est Müller PéterrelEgerházi Attila a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója meghívására a Vörösmarty Színházban találkozhattak az olvasók Müller Péter íróval. Az esten megismerkedhettünk a kortárs magyar irodalom kiválóságának most megjelent új könyvével.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 29., 15:31
Kult,építészet35 éves őszi falevelek mázas kerámia ágyon A Széphő Zrt. Honvéd utcai épületének bejáratát 1988 óta díszíti Garányi József faleveleket ábrázoló kerámia falburkolata, mely a Munkácsy-díjas keramikus utolsó, Fejérben fellelhető köztéri alkotása.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 29., 08:35
FilmgyászElhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok sztárjaAz amerikai színész halálát az eddigi információk szerint fulladás okozta.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 28., 14:30
Programok,hétvégeKincskeresés, tökfaragás, szabadulószoba és bűvészműsor - „Tök ősz” a KultúrudvarbanIzgalmas programokkal várják szombat estig a Feketehegy – Szárazréti Kultúrudvarba a családokat. A hagyományos városrészi programra sokan még "halloweeni gúnyát" is öltöttek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 27., 18:33
Történelem,megemlékezésHős diákokra emlékeztek a HunyadibanA közelgő halottak napja alkalmából az I. világháborúban elesett hunyadis áldozatokra emlékeztek a Hunyadi Mátyás Technikum diákjai. Több mint száz évvel ezelőtt az intézmény 49 fiatalja halt hősi halált.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2023. 10. 26., 19:22
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Töklámpás Fesztivál, kísértetséták, őszi-téli gardróbfrissítés és A három testőr: D’ArtagnanOktóber utolsó hétvégéjén többek között tökölhettek a Fehérvári Töklámpás Fesztiválon, részt vehettek a kísértetsétákon, nézelődhettek az őszi-téli gardróbfrissítésen, netalántán beülhettek a moziba A három testőr: D’Artagnan című filmre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 26., 19:14
Kult,balettVándorlás, útkeresés: Nomádok Fehérváron Kiállítással és új bemutatóval ünnepli ötéves fennállását a Székesfehérvári Balett Színház. November 2-án az eddigi előadások jelmezeit állítják majd ki a Szent István Múzeumban, míg a társulat új bemutatójára november 8-án várják a közönséget a Vörösmarty Színházba.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 26., 19:05
Kult,kiállításEgyenruhák és felszerelési tárgyak a középpontbanMég látogatható a Hadi Múltunk Kincsestára kiállítás a Szent István Király Múzeumban. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyenruháit, felszerelési tárgyait, a testőrség modernebb ruházatát tárlatvezetéssel ismerhették meg csütörtökön az érdeklődők. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Programok,adventMeggyújtották az első gyertyát a Vízivárosi AdventenMeggyújtották az első gyertyát a Vízivárosi Adventen, amely három városrész összefogásából született meg. A vidám, zenés-táncos műsorok mellett sütemények, meleg tea és kézműveskedés tette meghitté a három hétvégén át tartó adventi rendezvény első felvonását.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Programok,adventKisangyalokkal, ünnepi gondolatokkal és Radics Gigivel kezdődött a Fehérvári AdventAdvent első vasárnapjára díszbe öltözött Székesfehérvár. Az első gyertya meggyújtását követően a Kisangyalok kara négy énekese kapcsolta fel a karácsonyfa és a Belváros ünnepi fényeit.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Programok,fogyatékkal élőkElmarad az Ölelés az elfogadásért rendezvény vasárnapA várható hideg időjárás miatt a fogyatékosság világnapjára szervezett Ölelés az elfogadásért rendezvény elmarad vasárnap.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 24., 18:43
Irodalom,magyar irodalomBarangol a vándorszínész Petőfi születésének 200-ik évfordulóján az emlékévet vetélkedővel zárta le a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A Tarsoly Ifjúságért Egyesülettel közösen szervezett megmérettetés döntőjét az intézmény olvasótermében rendezték meg. 
2023. 10. 24., 18:41Kult,színházRégész színház a Deák Ferenc Iskola tornatermébenAz előadást a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai is megnézhették, ráadásul az iskola tornatermében.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 24., 08:29
Kult,megemlékezésMegemlékezés az 56-os emlékkeresztnél – közös imádság a történelmi egyházak képviselőivelA Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében imádságos megemlékezést tartottak a Székesegyház oldalán található 56-os emlékkeresztnél vasárnap reggel. A történelmi egyházak, valamint a város képviselői közösen rótták le tiszteletüket az 1956-os forradalom történéseire és hőseire emlékezve.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 23., 16:58
Történelem,19561956 októbere Székesfehérváron: különleges filmmel idézi meg a múltat a Szent István Király Múzeum1956 októbere Székesfehérváron, ahogyan még nem láthatták az érdeklődők. A Szent István Király Múzeum adattárából válogatott korabeli fotók egy különleges kisfilmben kelnek életre.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Faültetés Palotavárosban, figyeljünk az utcán élőkre és vármegyei focirangadó. Lapozz bele a 2023.11.30-án megjelent számba! Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megnyitott: bepillantást nyerhetsz a kőtár és látogatóközpontba és a Petőfi 200 kiállításra, de ha tovább lapozol mézédes híreket is olvashatsz a 2023. november 23-án megjelent újságban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Fehérváron ülésezett a diáktanács, új igazgató a könyvtár élén és hamarosan nyit a Koriliget. Eredményekről, tervekről és újdonságokról is olvashattok a 2023. november 16-án megjelent lapszámunkban.

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megjelent a Fehérvár Hetilap legújabb lapszáma (2023.11.09.). Ahogy megszokhattátok az elmúlt hét legfontosabb közéleti és sporteseményeiről olvashattok az eheti lapszámban is, így például a megújult Városházáról, a Márton napról és egy exkluzív képgalériát is láthattok az új multicsarnokról, ahol j...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Ismét lehet pályázni Fehérvár bölcsőjére, keresik a város karácsonyfáját és újjászületik az Aba-Novák secco. Kellemes időtöltést kívánunk a 2023. november 02-án megjelent Fehérvári Hetilap lapozgatásához.

Fehérvár Médiacentrum fotója

Fehérvár továbbra is népszerű turisztikai célpont. Ha nem figyelünk, akkor nem csak az óraátállítás miatt késhetünk el, a buszmenetrend is változik. Részletek a 2023. október 26-án megjelent Fehérvár Hetilapban.