Kult
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 13., 11:09
Programok,március 15.Március 15-i programok SzékesfehérváronIdén is fehérvári fiatalok, ezúttal a Kodolányi János Gimnázium diákjai elevenítik meg 1848 tavaszát: a forradalmat női szemmel bemutató produkciót két alkalommal is látható majd a Városház téren; az ünnepi események másik helyszíne pedig a Zichy liget lesz.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 11., 16:00
Programok,nőnapNőnap Felsővárosban: bállal ünnepeltek a nyugdíjas klub tagjaiTánc, zene, jó hangulat: ez jellemezte idén is a „Nem csak a húszéveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjas Klub nőnapi bálját. Az egyesület egész évben színes programokkal készül a szépkorúaknak, a cél pedig az, hogy segítsen nekik kiszakadni a hétköznapokból.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 11., 14:31
Kult,szoborRongálás, bontás, újraavatás: a székesfehérvári Arge-kút történeteSzabady Veronika szobrászművész és keramikus mindössze 67 évet kapott az élettől, ám köztéri térplasztikái és díszkútjai őrzik emlékét. Alkotásai közül Székesfehérváron az Arge-kút 1978-ban készült el, de a rongálások miatt 1987-ben újraavatták, majd a közelmúltban felújították.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 09., 17:06
Kult,Ciszterci Szent István GimnáziumAz ország minden részéről érkeztek: idén Székesfehérváron rendezték a CiszterenciátIzgalmas programokkal, egykori diákok előadásaival, kiállítással, irodalmi esttel, baráti találkozásokkal várták a résztvevőket az öregdiákok legnagyobb eseményére, a Ciszterenciára szombaton. A rendezvénynek a Ciszterci Szent István Gimnázium adott otthont. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 09., 14:13
Kult,szoborAz életmentő Corpus hányatott sorsaA fehérvári Corpus Hungaricumot alkotója, Wagner Nándor saját öngyilkossága „helyett” alkotta, majd évtizedekig tartó pincezárlat és csőtörés okozta veszélyek után 25 éve lett része a város utcaképének.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 08., 13:52
Kult,előadásA Somos testvérek voltak a vendégek az Aranybulla KönyvtárbanA Somos testvérek voltak a vendégek szerdán, az Aranybulla Könyvtárban. Az Aranyat érő beszélgetések mostani eseményén az ikerpár karrierjéről és kapcsolatáról tudhatott meg többet a közönség.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 03. 07., 21:06
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Ciszterencia, Tavaszváró séta, nőnapi zenés-táncos nosztalgiaest, Vidi-Fradi meccs és Bajos csajokA hétvégén többek között részt vehettek a Ciszterencián, kikapcsolódhattok a Tavaszváró sétán, bulizhattok a nőnapi zenés-táncos nosztalgiaest, szurkolhattok a Vidi-Fradi meccs, vagy beülhettek a moziba a Bajos csajokra.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 07., 20:22
Kult,VersünnepIdén is a Vörösmarty Színház művészei segítik mentorként a Versünnep döntőseitHagyomány, hogy a Vörösmarty Színház művészei is bekapcsolódnak a fehérvári tehetséggondozó programba. Ballér Bianka, Czukor Balázs, Juhász Illés, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna, Kozáry Ferenc, Trokán Péter és Váradi Eszter Sára vállalta a mentori feladatot a tizenkét ifjú versmondó mellett.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Programok,tűzoltóságFehérváron és Fejérben több helyszínen idén is megnyílnak a tűzoltószertár-kapukA Nyitott szertárkapuk programsorozat a gyermeknaphoz kapcsolódó eseménye a Katasztrófavédelemnek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Programok,építkezésRetro Majális és szakmai nap az Építők Forrásánál SzékesfehérváronBemutatókkal, konzultációkkal, látványtervezéssel várják az építkezőket és a kivitelezőket is Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Programok,pünkösdÚjra virágos lesz a belváros PünkösdkorIdén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk majd a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel közötti szakaszon hat virágbolt fogja színes-illatos növényekkel elárasztani a belvárost.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 03. 07., 15:19
Kult,SzékesfehérvárAz álomba illő igenek házaPáratlan látványt és élményt nyújtanak a Hiemer-ház különleges adottságai. A Fehérvár Televízió új magazinműsora, vagyis A menyasszony barátnője a második adásban a Hiemer-házba látogat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 03. 07., 14:18
Zene,sikerA Fehérvárról indult Mörk dala pörög a BBC rádiójábanA fehérvári Mörk zenekar legújabb dala, a Towards The Sun a BBC Radio 6-on premierezett.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 06., 16:13
Történelem,Nemzeti EmlékhelyMegkezdték az újabb feltárást a Nemzeti Emlékhely területénFolytatódik a Szent István Király Múzeum tervásatása, amit a Nemzeti Emlékhelyen kezdtek meg az intézmény szakemberei. A munkálatok szerdán indultak és a tervek szerint a jövő héten is a területen dolgoznak a régészek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 03. 05., 20:18
Kult,videóFehérváron forgatott Willie Gevertz, amerikai tartalomgyártóWillie Gevertz többek között bejárta a Bory-várat, felfedezte a Rózsaligetet és a Csónakázó-tó környékét, de természetesen a Belvárost is bejárta keresztül-kasul.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 05., 13:42
Kult,magyar irodalomIstenes, spirituális versek a Közéleti és Kulturális Szalonban Hétfő este folytatódott a Közéleti és Kulturális Szalon rendezvénysorozata. Zsirai László író, költő, a Jel című folyóirat szépirodalmi rovatvezetője és Erdélyi Csaba költő volt a Zsolt utcai Közösségi Ház vendége. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 05., 08:03
Kult,SzékesfehérvárKülönleges tárlat nyílt Székesfehérváron – Az indiánok világába tekinthetnek be az érdeklődők Schram András fotókiállításánŐslakos kanadai és amerikai bennszülött törzsek is megjelennek azokon a fotókon, amelyekből pénteken nyílt kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A látogatók a tárlaton az indiánok különleges világába tekinthetnek be, egészen március végéig.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 04., 20:00
Kult,VárparkA fehérvári koronázóbazilikát és a dinnyési elfeledett templomot is megépítette Alekszi Zoltán DinnyésenMostantól újabb két épületet láthatnak a Dinnyési Várpark látogatói. Elkészült ugyanis a székesfehérvári koronázóbazilika, valamint az elfeledett dinnyési templom rekonstrukciója.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 03. 04., 17:27
Film,kritikaTéli szünet: a lúzerek karácsonyánál nincs most jobb film a mozikbanÚj karácsonyi klasszikus született. A Téli szünet (The Holdovers) azonban még véletlenül sem egy szirupos, gejl vígjáték, hanem egy okosan kitalált és megírt, érzelemdús emberi történet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 04., 15:53
Kult,szobor88 éve figyelnek a fehérvári MNB-székház kőfejeiA fehérvári kötődésű építész, Hübner Tibor tervei alapján 1936-ban épült meg az MNB városi fiókja. A Zichy ligetre néző hosszanti homlokzaton azóta figyeli négy emberfejet formázó kőfaragvány a város mindennapjait.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,könyvMegjelent Vakler Lajos legújabb könyveMegjelent Vakler Lajos Fehérvári beszélgetések sorozatának legújabb kötete. A műben orvosok és művészek élettörténetével ismerkedhetnek meg az olvasók. Hétfőn este a Tolnai Utcai Tagkönyvtárban ismerkedhettek meg a szerzővel és könyvével az érdeklődők.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,programMenő-e még olvasni? Miben hasonlít, illetve különbözik a magyar és az amerikai fiatalok irodalomfogyasztási szokása? Tud e menő lenni a Z generáció körében az olvasás? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok, akik ellátogattak a Grand Inkubátorházba.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,magyar irodalomBarangol a vándorszínész Petőfi születésének 200-ik évfordulóján az emlékévet vetélkedővel zárta le a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A Tarsoly Ifjúságért Egyesülettel közösen szervezett megmérettetés döntőjét az intézmény olvasótermében rendezték meg. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 04., 12:58
Kult,nőnapNőnapi nyereményjáték a Vörösmarty RádióbanIdén a nőnapi köszöntés azon túl, hogy kedves gesztus, nyereményt is érhet a Vörösmarty Rádióban. Schéda Zoli, Gemeiner Lajos és Varga Zalán felköszönti az egész várost. Na jó, csak a felét, de azt nagyon.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 02. 29., 18:34
Kult,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Víz világnapja, Mesekuckó, Pici Piac és Dűne – Második részA tavasz első hétvégéje izgalmas programokkal vár mindenkit Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 02. 29., 08:58
Kult,esküvőÁlomtól a házasságkötésig: a Fehérvári ceremóniamester mesél és tippeket adAkár 30-40 alkalommal is gyakorolja hivatását egy évben, az élményszerzést szolgálja, vesszőparipája a kommunikáció, a jó szervezőképesség – ceremóniamesteri iránymutatás a Fehérvár Televízióban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 02. 28., 15:45
Programok,könyvtárOlaszország bor és gasztronómiai kultúrája-mesék az olasz vidékekről a Széna téri TagkönyvtárbanBorkultúra, gasztronómia-a mesék mellett ezekről is szó esett a soron következő meseföldrajzon. Ezúttal Olaszország meséit, gasztronómiáját és kultúráját ismerhették meg a Széna téri Tagkönyvtár látogatói.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Kezdődhet a Vasvári felújítása, gyerekparadicsom épült Maroshegyen, ókori forgatag Gorsiumban és másodszor is ezüstöt ünnepeltek a röplabdások. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 2-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Virágóra ötezer virágból, halünnep Palotavárosban, véget értek a Diáknapok, nagyot mentett a MÁV Előre. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 25-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!