5 évnél régebbi cikk

Van egy jó és egy rossz hírünk a jövő heti időjárásról
Fehérvár Médiacentrum fotója
Revant Optics
Van egy jó és egy rossz hírünk a jövő heti időjárásról

Kezdjük a jóval: az nem kifejezés, hogy meleg lesz, szinte már-már kánikula. A rossz pedig az, hogy mindez természetesen csak a hétvégéig tart, akkor jön majd egy kisebb lehűlés. Összességében egész héten csodaszép késő nyári időnk lesz. Szeptember közepén...

Ha nem tudnánk, hogy szeptember közepe van, akkor akár augusztus végének is elmenne az, amit jövő héten produkál az időjárás. Többször is 30 fok feletti hőmérséklet várható, csapadék alig, és éjszakánként sem lesz hideg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött előrejelzéséből. Mindez persze azokon a napokon lesz igazán jellemző, amikor mindenki dolgozik vagy az iskolapadban ül. Ahogy beindul a hétvége, rögtön jönnek majd a felhők, a záporok és egy kisebb hidegfront. Ettől függetlenül soha rosszabb őszi időjárást. Napi bontás:

A következő napokban is marad a napsütéses, nyáriasan meleg idő. Helyenként akár 31 fokig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn csapadék nem valószínű, sok lesz a napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 9 és 16 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 26-27 fok körül alakul.

Kedden, szerdán és csütörtökön is napsütéses idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet kedden 9 és 16, szerdán 10 és 16, csütörtökön 12 és 18 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 25 és 29, szerdán 27 és 30, csütörtökön 28 és 31 fok között alakulnak.

Pénteken is napos idő várható, helyenként délután, estefelé a Dunántúlon növekedhet meg erősebben a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 12-18 fok lesz. Napközben 27-31 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett már elszórtan lehet zápor, zivatar. A szél megélénkül, zivatar idején meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan alakulhat ki záporeső, keleten néhol zivatar is lehet. A szél helyenként és zivatar idején megerősödik. A minimumhőmérséklet 12 és 18, a maximumhőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek