3 évnél régebbi cikk

Kávé és bűnmegelőzés: rendőrkávéház járja nyáron a Velencei-tó partját
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Kávé és bűnmegelőzés: rendőrkávéház járja nyáron a Velencei-tó partját
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

A Velencei-tó partján idén kicsit másképp zajlik majd a bűnmegelőzés: nyáron mobilkávéház járja a környéket – pincérek és pultosok helyett azonban rendőrök fogadják a vendégeket az Police Café-ra keresztelt helyen.

Problémakezelési tanácsokkal, kérdésekre adott válaszokkal, kávéval és frissítővel várják a „Rendőrkávéházban” a nyaralókat idén a Velencei-tó partján. 

„Nagyon sok esetben nem biztos, hogy be tud vagy be mer jönni valaki a rendőrségi épületbe, itt viszont mi jövünk ki hozzájuk. Beszélgetést tudunk kezdeményezni, amivel segítünk, és olyan információkhoz jutunk, melyeket adott esetben az irodában ülve nem tudnánk meg" - emelte ki Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályának vezetője.

Egy kicsit személyesebb kapcsolat jöhet létre az állampolgárok és a rendőrség közt a Police Café segítségével. Az utóbbi évek tapasztalatai pedig azt mutatják, meglehetősen vegyes a kérdések sora, amelyekkel a nyaralok megkeresték a Rendőrkávéházat.

"Olyan kérdésekre tudunk választ adni, ami nyilvánvaló, hogy az állampolgárnak problémát okoz: akár családon belüli erőszak kapcsán, vagy bármilyen olyan probléma kapcsán, ami miatt nem akarnák, hogy egy vidéki őrsön lássák. Vannak olyan kérdések, amelyekre rögtön választ tudunk adni,  vagy el tudjuk mondani, hova tud menni, kihez kell fordulni" - mondta el Vörös Ferencné.

A Police Café a következő hónapokban a járja majd a tópartot, és áruházak parkolójában, strandokon, turisztikailag frekventált övezetekben lehet majd találkozni vele.

Borítókép: Fehérvár Televízió/Németh-Nagy Róbert
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek