2 évnél régebbi cikk

Koronavírus: szépen csendben növekszik az új fertőzöttek száma
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: szépen csendben növekszik az új fertőzöttek száma
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Az elmúlt 24 órában 82 új fertőzöttet azonosítottak és elhunyt 2 beteg.

82 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 203 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 054 fő. - írja a koronavirus.gov.hu. Fejérben 4 új fertőzöttet azonosítottak.

Ha az új fertőzöttek hét napos mozgóátlagát kiszámoljuk, akkor jól látszik, hogyha enyhén is, elkezdett emelkedni. (Átlagosan napi 99 új fertőzöttről 140-re növekedett.)

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 772 241 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8908 főre csökkent. 81 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 703 883 fő, közülük 5 503 365 fő már a második oltását is megkapta.

Kapcsolódó
Orvosi kamara: zárt térben hordjuk ismét a maszkot!

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra kéri az embereket, hogy továbbra is maradjanak elővigyázatosak: tartsanak távolságot, zárt térben hordják a maszkot, tartsák be a kézmosás és kézfertőtlenítés szabályait, valamint az oltás beadatásának fontosságára is felhívja a figyelmet.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók