2 évnél régebbi cikk

Elhunyt Dr. Tokodi István csecsemő és gyermekgyógyász, neonatológus, gasztroenterológus
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Elhunyt Dr. Tokodi István csecsemő és gyermekgyógyász, neonatológus, gasztroenterológus
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined

Mély fájdalommal értesült róla szerkesztőségünk, hogy elhunyt Dr.Tokodi István, csecsemő és gyermekgyógyász, neonatológus, gasztroenterológus. A Szent György Kórház koraszülött és csecsemő intenzív osztályának vezető főorvosa elhivatott gyógyítóként a közösség meghatározó tagja volt. 

Dr. Tokodi István a mindennapi orvosi munkája során mély elhivatottsággal praktizált. Rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és hihetetlen empátiával segítette a hozzá fordulókat. 

Dr. Tokodi István 1991-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd ezt követően 1996-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 2000-ben gasztroenterológiából, 2002-ben pedig neonatológiából tett szakvizsgát. 2018-ban a sokak által kedvelt, népszerű orvos a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségdíjasa lett.

Dr. Tokodi István főorvos a székesfehérvári Szent György Kórházban mintegy 3 évtizedet dolgozott. Családi indíttatásból lépett az orvosi pályára, hiszen édesapja családorvosként dolgozott. Nagycsaládban nőtt fel, később maga is három gyermeket nevelt. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségdíja kapcsán mondta el, hogy talán ez teremtette meg az alapját annak, hogy könnyen szót ért a gyermekekkel.

Az fmc.hu is többször készített Tokodi István főorvossal interjút. Szakértőként többször segítette munkánkat. Az Első 1000 Nap Program szakértőjeként azt is hangsúlyozta, hogy „Életünk, fogantatástól számított első 1000 napja kiemelkedő jelentőségű időszak táplálkozásunkban. Soha vissza nem térő lehetőségünk van ekkor arra, hogy megfelelő minőségű táplálással, gyermekünknél felnőttkori betegségek kialakulását megelőzzük!” 

Mindig is szeretett volna segíteni az elesett embereken. A szakma iránti szeretet, hivatástudat jellemezte mindennapi tevékenységét. Mindent megtett a kis betegeiért. 

Emlékét kegyelettel megőrizzük! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók