2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Húsvéti Bárány és Sonka Fesztivál, Medvehagyma Fesztivál, Tojásgurító verseny és maroshegyi Húsvéti Asztal
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Húsvéti Bárány és Sonka Fesztivál, Medvehagyma Fesztivál, Tojásgurító verseny és maroshegyi Húsvéti Asztal
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

A húsvéti hosszú hétvégén is temérdek fehérvári és környéki program közül csemegézhettek: többek között kilátogathattok a Húsvéti Bárány és Sonka Fesztiválra, bekukkanthattok a Medvehagyma Fesztiválra, benevezhettek a Tojásgurító versenyre, vagy részt vehettek a maroshegyi Húsvéti Asztalon.

Gasztro: Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál
Mikor?: Április 15-18., péntek-hétfő
Hol?: Velence Korzó

Aki ellátogat a Húsvéti Sonkaszegő Fesztiválra a húsvéti hosszú hétvégén, az részese lehet egy, a keresztény hagyományok mellett, a népszokásokkal tarkított színes családi örömünnepen.

A legmeghittebb program évről évre a Sonkaszentelő Ceremónia, melynek mély üzenete, vallási felekezettől függetlenül, minden látogatót megérint. A megszentelt étkek (Sonka – Tojás – Kalács) a rendezvény központi helyén, a szertartást követően értékesítésre kerülnének, melynek bevételét jótékony célra fordítanánk.

Aki azonban a hosszú böjt után kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyik, a kézműves műhelyben, a gasztroutcában, a zenei programok között, vagy a kézműves mesterségek sétányán nézelődhet.

Gasztro: Húsvéti Bárány és Sonka Fesztivál
Mikor?: Április 15-18., péntek-hétfő
Hol?: Agárdi Szabadstrand

A Húsvéti Bárány és Sonka Fesztivál a gasztronómiáról és a magyar kézművességről, valamint a hagyományokról szól. A míves gasztronómiai kiállítók mellett gyermekműsorokkal, játszóházzal, pónilovaglással, lufihajtogatással, elektromos kisautókkal és arcfestéssel várják az érdeklődőket. A színpadon pedig koncertek, humoristák, és DJ-k teszik színesebbé és pörgősebbé a programot.

Mozi: Húsvéti programok 
Mikor?: Április 15-18., péntek-szombat
Hol?: Cinem City Alba

A húsvéti hétvége tökéletes alkalom arra, hogy a családdal közösen beüljetek egy izgalmas mozira, hiszen a választék most igazán bőséges – és nem csak filmek tekintetében.

Frissen-ropogósan érkezik a legújabb Legendás állatok-epizód a 12 évnél idősebb korosztálynak, a kisebbekkel pedig beülhetünk a kifejezetten húsvéti témájú Nyuszi suli - A húsvéti mentőakció című animációs filmre. A nagy népszerűségnek örvendő Sonic, a sündisznó folytatását is új befutóként tisztelhetjük a műsorban.

Illetve, ha lemaradtatok volna olyan gyöngyszemekről, mint például a Pirula PandaA rosszfiúk vagy az idén Oscar-díjat nyert Encanto, akkor itt az ideje, hogy pótoljátok a hiányosságokat!

Gasztro: Medvehagyma Fesztivál
Mikor?: Április 16., szombat 10:00-17:00
Hol?: Soponya, Fácános Vadászház és Rendezvényközpont

Soponya hosszú évek óta ad otthont a méltán híres Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak, melyet a VADEX Zrt. idén már 15. alkalommal rendez meg. A vadhús mellett azonban tartogat még gasztronómiai szempontból is értékes kincseket az erdő. A Medvehagyma Fesztiválon a főszerep - persze a medvehagyma mellett - a gasztronómiáé: számos kiállító, látványkonyha, gasztronómiai bemutató és workshop, borkóstoló, és gasztroudvar is várja majd a látogatókat.

A húsvéti hosszú hétvégén azonban nem csak a gasztronómia szerelemesei találhatnak érdekes programot maguknak. Színes és változatos családi és gyermekprogramok, erdei szakvezetések, medvehagyma túrák, kutya- és solymászbemutatók, táncház és zenei kínálat is hozzájárul majd a fesztiválhangulathoz.

Család: Húsvétváró programok
Mikor?: Április 18., hétfő 10:00-14:00
Hol?: Kézművesek Háza

A program 10 órakor tojásgyűjtő versennyel kezdődik a Rác utcában, az első három helyezettet ajándékcsomaggal jutalmazzák. A nap folyamán húsvéti játékokkal ismerkednek a résztvevők, lesz gyöngyfűzés, illetve lehet készíteni húsvéti képeket, gyapjú bárányt is. A belépés díjtalan, szeretettel várnak kicsiket, nagyokat egyaránt!

Húsvét: Tojásgurító verseny
Mikor?: Április 18., hétfő 14:00
Hol?: Királyok parkja

A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület idén újra megrendezi a húsvéti tojásgurító versenyt. A kisgyermekes családokat április 18-án, húsvét hétfőn 14 órára várják a palotavárosi Királyok parkjába.

Két év kihagyás után ismét megrendezik a játékos tojásgurító versenyt, melyre kicsiket és nagyokat, fiúkat és lányokat egyaránt várnak. Kérik, hogy néhány főtt tojást - ha lehet, festettet - és egy 50 forintos érmét mindenki hozzon magával.

Húsvét: Húsvéti Asztal
Mikor?: Április 18., hétfő 14:00
Hol?: Rádió lakótelepi játszótér

Hagyományteremtő szándékkal várják a maroshegyieket április 18-án, hétfőn 14 órától a Rádió lakótelepi játszótér környékére. A batyus vendégszeretet során megkínálhatják egymást a húsvétra készített finomságokkal, és a receptek cseréjén túl, a terített asztal mellett telik majd jóízű beszélgetéssel a délután. A gyermekeket játszóházzal, népi hangszeres bemutatóval és kézműves foglalkozással is várják.

Az egyik leginkább átalakuló ünnepünk a Húsvét, mely főleg szokásaiban változik folyamatosan

pixabay.com/IppikiOkami

Húsvét: Nyusziváró programok és főzőverseny
Mikor?: Április 15-17., péntek-vasárnap
Hol?: Nagy-Magyarország Park

Nagypéntek délutánján húsvéti kézműves foglalkozást, ajándék- és dísz készítést, illetve játszóházat tartanak, nagyszombaton pedig bográcsos főzőversennyel és koncerttel várják a családokat a Nagy-Magyarország Parkban.

Szombaton vendég lesz Bíró Kriszti, aki 13 órától interaktív gyermek műsorral, közös zenéléssel és énekléssel készül. A bátrabb gyerekek és felnőttek fellépővé is válhatnak, hiszen lesz karaoke is. A gyerekeknek arcfestés, csillámtetoválás és lufihajtogatás színesíti a programot.

Húsvét vasárnap sem fognak unatkozni a gyermekek: aki szemfüles és délután bejárja a park zegzugát, elrejtett tojásokra lelhet a varázslatos Millenniumi Szoborkertben és környékén.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek