2 évnél régebbi cikk

Vádat emeltek egy Fejér megyei férfivel szemben, aki házastársa unokája ellen szexuális erőszakot követett el
Vádat emeltek egy Fejér megyei férfivel szemben, aki házastársa unokája ellen szexuális erőszakot követett el

Tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2018-tól házastársa unokájával rendszeresen szexuális cselekményt végzett - közölte a Fejér Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi a felesége gyermekének lányával jó kapcsolatot alakított ki, és sok időt töltött vele kettesben, majd kihasználva a köztük lévő bizalmi viszonyt, 2018-tól rendszeresen szexuális cselekményt végzett a gyermekkel.

A vádlott édességeket, illetve nagyobb értékű ajándékokat vásárolt a lánynak a bizalma fokozása érdekében, és megkérte, hogy a történtekről senkinek ne beszéljen. A gyermek 2020-tól többször kérte a vádlottat a cselekménye befejezésére, eredménytelenül, majd tavaly februárban, az iskolában beszámolt az iskolapszichológusnak a vele történtekről, ezt követően tett az anyja feljelentést a férfi ellen.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és a feltételes szabadságra bocsátásból való kizárást indítványozta, továbbá végleges eltiltást minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók