1 évnél régebbi cikk

Milyen esetekben segíthet a SEO mentorálás?
Fehérvár Médiacentrum fotója
jovomarketing.hu
Milyen esetekben segíthet a SEO mentorálás?

A SEO mentorálás tulajdonképpen egy személyre szabott keresőoptimalizálás-tanfolyam, amely hatékonyan segíthet, ha magad végeznéd a weboldalad SEO-zását.

Bármelyik szegmensben is tevékenykedik a céged, ha az online jelenlétre épít, előbb vagy utóbb szüksége lesz a tudatos webes megjelenés kiépítésére, amely az online marketing segítségével hozható létre. Ennek számos technikai lépése van, amely kisebb vagy nagyobb szaktudást igényel.

Röviden a keresőoptimalizálásról 

A keresőoptimalizálás vagy SEO lényege, hogy egy weboldalt a Google találati lista élére juttassa bizonyos keresési szavakra, ún. kulcsszavakra. A jól optimalizált weboldal a vállalkozás sikerének döntő tényezője, hiszen az ezáltal szerzett látogató még több konverziót hoz, összességében nagyobb árbevételt jelent. 

A SEO-nak két fajtája ismert, az on-page és az off-page SEO. Előbbibe tartoznak a saját weboldal technikai részletei, amelyekre hatással lehetsz, utóbbiba azok, amelyekre nehezebb ráhatást gyakorolni, tipikusan ilyenek a külső linkek.

Kinek van szüksége SEO mentorálásra?

A a JövőMarketing által biztosított SEO mentor szolgáltatása sokaknak kínál megoldást. Kezdő vállalkozásoknak, amelyek nem kiélezett versenyhelyzetben lépnek a piacra, illetve nem rendelkeznek elegendő forrással ahhoz, hogy kiszervezzék a cég marketing tevékenységét, kezdetben elegendő lehet, ha maguk állnak neki a weboldal SEO szabályok szerinti kialakításának.

Ehhez rendelkezésre állnak ingyenes és fizetős tanfolyamok, útmutatók, azonban ezek nem személyre szabottak, így sok idő lehet, míg megszerzed a kellő tudást. A SEO mentor az, aki a saját weboldaladra szabottan vezet be a keresőoptimalizálás rejtelmeibe, és vezet rá a megoldásokra, tanít, inspirál. 

A SEO mentor nem végzi el a munkát helyetted, hanem megmutatja a lehetőségeket a gyorsabb és hatékonyabb tanulás érdekében.

Mire számíts, ha SEO mentort fogadsz?

A SEO mentor olyan tapasztalt szakember, akinek az irányításával képessé válhatsz arra, hogy a saját weboldalad keresőoptimalizálását elvégezd.

Mit tudhatsz meg egy SEO mentortól?

Keresőoptimalizálási alapok: Ide tartozik a Search Console megismerése, adatainak elemzése, továbbá a kulcsszókutatás, a versenytársak feltérképezése, a weboldal alapvető technikai beállításainak elvégzése, a tartalom bővítése, optimalizálása a kulcsszavak alapján, valamint a linképítés. Mindezt a saját weboldaladdal kapcsolatban, a gyakorlatban.

Speciális SEO szoftverek (SEMrush, Ahrefs, SEO PowerSuite, Majestic) segítségével a honlapodra vonatkozó adatokat megkapod, és a mentor segítségével értelmezitek. 

A technikai SEO audithoz kapcsolódóan a Screaming Frog program segítségével feltérképezett saját weboldal technikai hibáinak feltárása, azok lehetséges megoldásai. 

Amennyiben nyitott vagy a tanulásra és szeretnéd megérteni, miről is szól a keresőoptimalizálás, szeretnéd átlátni a folyamatát, hogy magad végezhess el bizonyos SEO feladatokat vagy tudd, miről beszél az általad megbízott online marketinges, vedd igénybe a SEO mentor szolgáltatást, és képbe kerülsz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek