1 évnél régebbi cikk

Elhunyt Láng Hugóné
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com6cserpalkovicsandras
Elhunyt Láng Hugóné
·Hírekgyász·Utolsó frissítés: undefined

Szomorú kötelességének eleget téve adja hírül Székesfehérvár Önkormányzata, hogy életének 94. évében elhunyt Láng Hugóné Rózsika néni rubinokleveles pedagógus, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület korábbi elnöke. 

 Láng Hugóné 1928. július 22-én született. Tősgyökeres székesfehérvári volt, aki aktív éveit pedagógusként töltötte, a kisiskolások első lépéseit segítve a tanulásban. A Petőfi Sándor Általános Iskolából történt nyugdíjba vonulását követően tizennégy éven át, 2010-ig vezette az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületet, a város legnagyobb, a szépkorúak klubjait összefogó szervezetét. 

Jellegzetes, apró alakját leggyakrabban kerékpáron ülve láthattuk a városban. Arca és szemei mindig mosolyogtak, barátsággal és nyitottan fordult mindenki felé. Rengeteg ismerősét örömmel üdvözölte, számon tartva a korábbi találkozásokat és beszélgetéseket, nyomon követve életük alakulását.

Rózsika néninek nem volt lehetetlen feladat, amelyet a jó cél és az általa képviselt közösség érdekében ne tudott volna sikerrel megvalósítani. Számos sikeres pályázat, emlékezetes kirándulás, számítógépes tanfolyamok szervezése és a Nyugdíjas Szolgáltató Ház létrejötte is az általa elnökként ott töltött időszakhoz köthető. Különösen büszke volt a szociális látogatók hálózatára is, hogy tagjaik milyen fáradhatatlan szeretettel keresik fel idős barátaikat. 

1950-ben kötöttek házasságot Láng Hugóval, akivel több mint hat évtizedet töltöttek együtt. Az élet minden területén igazi társakként éltek, amelynek része volt a sok közös utazás, élmény- és ismeretszerzés, illetve folyamatosan részt vállaltak a helyi közösség életében is. Férjét mindig mindenben támogatta és segítette, Rózsika néni szép megfogalmazása szerint szép és tartalmas életük volt a hosszú évtizedek alatt. 

A járványhelyzet és a kor előrehaladása az ő életét is megnehezítette. Legutóbb 2018 nyarán, a 90. születésnapja alkalmából szervezett városi köszöntésen adhattunk hírt Rózsika néniről. Akkor is arról szólt, hogy a találkozás, a beszélgetés a legnagyobb öröm számára. Rengeteg utazás, kulturális programon való részvétel és közösségi élmény van, amire szép emlékként gondolt vissza. Ezeket azóta is őrizte, úgy, ahogy mi is emlékezhetünk a vele való találkozásokra és beszélgetésekre. 

Az elhunytat Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti, és ezúton is kifejezi őszinte részvétét Láng Hugóné családja felé. 

"Láng Hugóné, városunk Rózsika nénije életének 94. évében örök nyugalomra tért" - jelentette be a szomorú hírt közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere. 

"Rózsika néni egész életében pedagógusként dolgozott, azonban nyugdíjas éveiben is hihetetlen energiával vetette bele magát a közösség építésébe és szervezésébe.

Fáradhatatlan munkájának hála az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület számtalan maradandó eredménnyel gazdagodott, például a Nyugdíjas Szolgáltató Házzal is. Örökké mosolygós, pótolhatatlan személyiségét sosem fogja elfelejteni Székesfehérvár városa és közössége, örök hálával és szeretettel gondolunk rá!" - írja Cser-Palkovics András.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók