1 évnél régebbi cikk

Pénzügyi tudatosság 18 év alatt? Itt a Revolut <18
Pénzügyi tudatosság 18 év alatt? Itt a Revolut <18

A pénzügyi tudatosság napjainkban igen jól csengő hívószó, legyen szó bármiről is, aminek köze van a pénzköltéshez. Jól tudja ezt a Revolut is, mely az elmúlt hetekben jelentette be új szolgáltatását fiataloknak.

A fintech cég eddig is élen járt az új és modern felfogású pénzügyi gondolatok terén. Nem véletlenül van világszerte közel 20 millió ügyfele. Azonban a puszta üzleti modellen túl, mely nyilván a nyereségességről szól, most újból olyan területen hoz újdonságot, ahol a klasszikus banki szolgáltatók eddig nem nagyon láttak fantáziát.

A vállalat új szolgáltatása a Revolut <18, a korábbi Revolut Juniort váltja. Az újdonság abban rejlik, hogy a Revolut ezzel az újítással azt a felnövekvő generációt célozza, akikből potenciális új ügyfél lehet. A marketing örök és megunhatatlan. De ne tekintsünk így a Revolut <18-ra, mert a pénzügyi tudatosság napjainkban igen komoly kihívást jelent. A való életben a pénzzel tudni kell bánni, tudnunk kell azt kezelni, biztonságban tudni, sőt annak értékével sem árt tisztában lenni. Ez felnőttként is komoly kihívás, de szülőként és gyerekként sem egyszerűbb az eset. Sőt!

Erre próbál meg rávilágítani és nem csekély segítséget adni az új, 16 éven aluliaknak kitalált platform, melyet bármely felnőtt Revolut-csomag mellé ingyenesen hozhatunk létre a gyerekeknek. Így a szülői Revolut-fiókhoz kapcsolódó Revolut <18 fiók tulajdonképpen egy leegyszerűsített, de teljesen szülői kontroll alatt tartott, fiataloknak kitalált Revolut-app, melyhez értelemszerűen jár egy ingyenes fizikai bankkártya is, amivel a gyerek mehet akár a sulibüfébe is vásárolni.

A Revolut <18-hoz is elérhető egy okostelefonra telepíthető alkalmazás. Segítségével a fiatalkorúak is követhetik költéseiket, és akár kiadási figyelmeztetéseket is kaphatnak, valamint megtakarítási célokat is kitűzhetnek maguknak. Ez pedig már maga az a folyamat, mely nem kicsit járulhat hozzá a pénzhasználati szokások kialakulásához, melyet napjainkban már bőven be lehet vezetni a nagybetűs életre való felkészítési folyamat első lépéseként.

Kapcsolódó
Te mivel fizetsz: mobillal vagy bankkártyával?

A mobilfizetés lassan nyolc éve velünk élő fogalom, azonban ismertsége és elterjedése csak az utóbbi pár évben kezdett érezhetően növekedni. Sokan még ma sem tudják, hogy ez mire is való.

A szolgáltatás használatával a gyerekeknek szánt zsebpénz is beköltözhet a digitális világba, melynek tuti élményfaktora lehet, amikor telefonjukon pittyeg az alkalmazás, hogy zsebpénz érkezett. De ugyanez a folyamat működhet akkor is, amikor a gyerek kifizeti magának az első óhajtott játékot, könyvet, cipőt és pittyeg a telefon a levonásról. Ráadásul a szülő minden tranzakcióról értesítést kap a Revolut alkalmazáson belül, így a pénzügyi kontroll is adott.

A Revolut <18 a sima Revoluthoz hasonlóan ingyenes. Használatához a szülőnek kell létrehozni az appon belül a gyereknek a számlát, mely után a szülő telefonján megjelenő QR-kód segítségével telepíthető a gyerkőc telefonjára is az alkalmazás. Jó tudni, hogy a Revolut <18 kártya telefonos app nélkül is használható, ha a gyereknek még nincs saját telefonja.

Borítókép: Pexels
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek