1 évnél régebbi cikk

Drogfogyasztó sárbogárdi sofőrt kaptak el a rendőrök
Drogfogyasztó sárbogárdi sofőrt kaptak el a rendőrök

Az anyósülés háttámlájából került elő a kábítószergyanús anyag. A férfi tagadta, hogy közvetlenül a vezetés előtt drogot fogyasztott volna.

Járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  büntetőeljárást folytatott a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy 36 éves sárbogárdi lakossal szemben, írja a police.hu.

A sofőr még  február 2-án nem sokkal 1 óra után Szabadhídvég külterületén, a 6404-es számú úton közlekedett, amikor a pélpusztai bekötő út kereszteződésénél a rendőrök megállították.  Az ellenőrzés során a gépkocsi jobb első ülésének hátsó háttámlájából kábítószergyanús anyag került elő, ezért a férfit az Enyingi Rendőrőrsre előállították, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben. A teszt MDMA és AMP reagensekre pozitivitást mutatott, ezért a sofőrt az orvosi ügyeletre szállították mintavétel céljából, és a vezetői engedélyét elvették.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő a mintákban kábítószert mutatott ki, mely alapján az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gyanúsított a járművezetéskor a vezetési képességre károsan ható szerek által befolyásolt állapotban volt.  A férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését tagadta, elmondta, hogy nem érezte magát bódult állapotúnak a vezetés során, és korábban ugyan fogyasztott drogot, de a vezetés előtt közvetlenül nem.

A székesfehérvári rendőrök a napokban befejezték a sárbogárdi férfival szemben folytatott ügy vizsgálatát, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek átadták.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek