1 évnél régebbi cikk

Ilyen lehet az időjárás télen Magyarországon és Európában
Ilyen lehet az időjárás télen Magyarországon és Európában

A jelenlegi modellszámítások alapján Európában az átlagoshoz hasonló időjárás várható az előttünk álló télen. A kivétel Közép-Európa.

Az egekbe szökő energiaárak miatt egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire lesz hideg a téli hónapokban. Pontos előrejelzést hosszabb távra nehéz adni, de a különböző időjárási mintázatokra támaszkodva azt meg lehet becsülni, milyen tendenciák várhatók középtávon, írja a Blikk a Severe Weather számításai alapján.

A kutatók úgy vélik, Európában az átlagoshoz hasonló időjárás várható télen. Jó hír, hogy a jelenlegi modellszámítások alapján Közép-Európában és különösen hazánk térségében a szokásosnál valamivel enyhébb lehet az időjárás.

A csapadékeloszlás szintén átlagosnak ígérkezik. A kontinens északkeleti részén kicsit kevesebb, a mediterrán országokban pedig valamivel több csapadék várható az előttünk álló télen a szokásoshoz képest a jelenleg rendelkezésre álló adatok és számítások alapján.

Kapcsolódó
Távfűtés: mi várható a téli fűtési szezonban a fehérvári intézményeknél?

Új jogszabály várható a távfűtéssel kapcsolatban, ami az önkormányzati fenntartású intézményeket is érintheti. Erről kérdeztük Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét.

Borítókép: Németh Zoltán
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek