1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Múzeumok Őszi Fesztiválja, Töltöttkáposzta Fesztivál, Vadonleső Vasárnap és Arató Disco
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Múzeumok Őszi Fesztiválja, Töltöttkáposzta Fesztivál, Vadonleső Vasárnap és Arató Disco

A hétvégén még bőven tombolni fog a vénasszonyok nyara, ráadásul számos kiváló fehérvári vagy környéki programon is részt vehettek: többek között megleshetitek a Múzeumok Őszi Fesztiválja felhozatalát, falatozhattok a Töltöttkáposzta Fesztiválon, vagy kikapcsolódhattok a Vadonleső Vasárnapon.

Kultúra: Múzeumok Őszi Fesztiválja
Mikor?: Október 14., péntek
Hol?: Szent István Király Múzeum

Tudományközi kalandok a játék világában címmel rendezik meg a játékkonferenciát Moskovszky Éva tiszteletére. Október 14-én, pénteken 10 órától a Hetedhét Játékmúzeumban a különböző tudományterületek képviselői mutatják be a Moskovszky-gyűjtemény különböző tárgytípusait. Néprajzkutató, művészettörténész, divattörténész, történész, könyvtáros, restaurátor egy konferencián beszél számos érdekességről, egyetlen gyűjtemény tárgyai kapcsán. Az eseményen való részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szintén ezen a napon 16 órakor a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény ad otthont a Múzeumpedagógiai börzének. A helyi pedagógusok és múzeumpedagógusok találkozóján az előzetesen beküldött kérdések mentén beszélik meg a múzeumok nyújtotta lehetőségeket, a két fél egymással kapcsolatos elvárásait. A pedagógusok ízelítőt kapnak a múzeumpedagógiai módszerekből, valamint egyéni beszélgetésekre is alkalmat biztosítanak az egyes múzeumokat képviselő múzeumpedagógusokkal. A programon való részvételhez előzetes regisztrációt kérnek a bejelentkezes@szikm.hu  e-mail címen.

Kézműves: Kalandozások a textilek világában, Minden, ami textil
Mikor?: Október 15., szombat
Hol?: Kézművesek Háza, Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

A textilművességhez kapcsolódó programokat szervez október 15-én, szombaton a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A Kalandozások a textilek világában című, háromrészes sorozatban ezúttal a gyapjú lesz a téma, a Kézművesek Házában 10 órától előadásokat és gyakorlati oktatást is tartanak. 16 órakor Minden, ami textil címmel kiállítás nyílik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, a programot közös kézműves alkotás követi.

Mozi: Hogyan tegyünk boldoggá egy nőt
Mikor?: Október 13-ától
Hol?: Cinema City Alba

Gina egy egészen különleges ajándékot kap barátnőitől az ötvenedik születésnapjára. Amikor beállít hozzá félmeztelenül egy fiatal, piszkosul jóképű srác, aki a következő két órában minden vágyát kész kielégíteni, a nő kapva kap az alkalmon: kitakaríttatja vele az egész házat, pincétől a padlásig. És ekkor Gina ráeszmél, hát nem ez az, amire minden nő vágyik? Egy szexi takarítóbrigád, amely lesi minden kívánságát.

Játssz és nyerj spanyol álomutazást a Beugró a Paradicsomba Cinema Citys mozijegyeddel!

Regisztráld Julia Roberts és George Clooney legújabb vígjátékára szóló Cinema City mozijegyed egyedi kódját október 20-ig, hogy Tiéd lehessen a 3 éjszakás, romantikus utazás 2 fő részére Mallorca szigetére egy négycsillagos szállodában, exkluzív kísérő programokkal vagy a 2 db két fő részére szóló meghitt vacsora az Aria Budapest Hotel Café Liszt éttermébe!

Játék promóciós oldala: https://paradicsombajutsz.cinemacity.hu/

Gasztro: III. Töltöttkáposzta Fesztivál
Mikor?: Október 14-16., péntek-vasárnap
Hol?: Velence Korzó

Nem csalás és nem is ámítás, a hétvégén bizony Töltöttkáposzta Fesztivál lesz a Velence Korzón (immáron harmadszorra), ahol nem kevesebb, mint 10-15 féle töltött káposzta variáció várja az érdeklődőket a szabolcsitól a nyírségiig, de lesz erdélyi, cigány, hagyományos gombócos és még székelykáposzta is.

Mellettük churros, kürtőskalács, buborék gofri és óriás palacsinta lesz levezetőnek, szóval rendesen készítsétek fel a bendőtöket. Hogy jobban csússzanak a finom falatok, italok is lesznek: többek között forralt borok, forró teák, sörök, borok, pálinkák, üdítők nagy választéka is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Buli: Arató Disco
Mikor?: Október 15., szombat
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Bár a vénasszonyok nyara miatt még nincs annyira hideg, az Arató Discótól garantáltan még jobban felpezsdül a véretek, ugyanis a főként '70-es, '80-as és '90-es évek slágereiben utazó lemezlovas retró mixeitől még az is garantáltan táncra perdül, aki nem annyira csípi ezt a műfajt. Higgyétek el, a buli után csak ezt akarjátok! ABBA, Boney M, Modern Talking és megannyi ismerős nóta, amely időutazásra invitál, és visszarepít titeket egészen a fiatalkorotokba.

Állati: Vadonleső Vasárnap
Mikor?: Október 16., vasárnap
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

Ismeretterjesztő nyílt napot szerveznek vasárnap a Sóstón. Lesznek érdekes előadások, madárgyűrűzés, izgalmas standok sok-sok érdekességgel. Kellemes hétvégi program, melyet összeköthettek a Sóstó Természetvédelmi Terület meglátogatásával is. Hajrá, hajrá!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek