1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, jazzkoncert a Csónakázó-tónál, hangverseny, fényvonat és Csizmás, a kandúr
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Advent, jazzkoncert a Csónakázó-tónál, hangverseny, fényvonat és Csizmás, a kandúr
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

A második decemberi hétvégén sem fogtok unatkozni: folytatódnak az adventi programok, lesz a jazzkoncert a Csónakázó-partján, utazhattok a fényvonattal vagy beülhettek a Csizmás, a kandúrra.

Ünnep: Fehérvári Advent 2022
Mikor?: December 9-11., péntek-vasárnap
Hol?: Belváros

December 9-én, pénteken reggel 9:30-tól a Ligetsori, a Brunszvik Teréz és a Hosszúsétatéri Óvoda műsoraival kezdődnek az ünnepváró programok. Ezen a napon, 10:30-tól és 12 órától debütál az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertje, Az otthon dallama címmel. A koncert kifejezetten óvodás és kisiskolás korosztályok számára ajánlott. Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester vezényletével felcsendülnek Csajkovszkij és Bartók jól ismert dallamai is a Zenekar Szabadságharcos úti épületében. A nap zárásaként, 19 órától folytatódik az Adventi Jazzpéntek rendezvénysorozat. Az Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban ezúttal Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertjére válthatnak jegyet az érdeklődők.

December 10-én, szombaton ismét kinyitja kapuit a Püspöki Palota, ahol jótékonysági és kézműves vásárt rendeznek a gyönyörű díszekbe öltöztetett adventi udvarban 10 és 19 óra között. Szintén ebben az idősávban rendezik meg a Rác utca adventjét, ahol a Fehérvári Kézművesek Egyesülete karácsonyfa-díszítő és ajándékkészítő foglalkozással, valamint mézeskalács-sütéssel várja a családokat. 19 órakor a Vox Mirabilis Kamarakórus karácsonyváró ünnepi koncertje zárja a napot a Jézus Szíve templomban.

December 11-én, vasárnap az állandó programok mellett fellobban a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján. 17:35-től megtelik élettel az Adventi színpad, az ablaknyitás után a MusiColore Énekegyüttes középkori gregoriánt és kortárs remekműveket is felvonultató koncertje után, 18 órakor Tornyai Gábor atya és Róth Péter alpolgármester gyújtja meg az öröm gyertyáját. Az ünnepi gondolatok után Zséda adventi koncertje következik. A Fonogram Zenei Díjat 2008-ban elnyerő énekesnő többször lett az Év énekesnője, az elmúlt években pedig A Dal című műsor zsűrijébe is szerepelt.

Zene: Adventi jazzkoncert
Mikor?: December 9., péntek
Hol?: Csónakázó-tó

Adventi jazzkoncertre hívja a műfaj kedvelőit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: a népszerű ének-gitár duó, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint érkezik a Fürdő sori épületbe december 9-én, pénteken este hétkor. A koncertre már váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

Mozi: Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság
Mikor?: December 8-ától
Hol?: Cinema City Alba

Idén visszatér mindenki kedvenc tejimádó, kardforgató, veszélyekre fittyet hányó macskája. A DreamWorks Animation több mint egy évtized után rukkol ki egy új kalanddal a Shrek-univerzumból, amelyben a bátor bandita Csizmás Kandúr ráébred, hogy nagy ára volt annak, hogy fittyet hányt a veszélyre, és nem ügyelt a testi épségére. Kandúr nyolcat eltékozolt a kilenc életéből, bár már nem is számolta őket.

Most tehát az eddigi legnagyobb kalandja vár rá: vissza akarja szerezni az életeit. Nekivág a Fekete Erdőnek, hogy megkeresse a legendás Kívánságcsillagot. Ám mivel már csak egy élete maradt, Kandúrnak meg kell alázkodnia, és segítséget kell kérnie egykori társától és vetélytársától, a lenyűgöző Puha Praclitól. Útjuk során betársul melléjük – bár nem kérik – egy izgága, fecsegő, fáradhatatlanul vidám blöki, Perro.

Együtt veszik fel a harcot Aranyfürtöcskével és a Három Medve Maffiacsaláddal, valamint egy rémisztő fejvadásszal, a Nagy Gonosz Farkassal...

25 éves a Cinema City! Ünnepelj velünk Te is! Most minden 25. Cinema City jegyfeltöltőt mozis kedvezménykuponnal ajándékozunk meg, és Tiéd lehet a több, mint 100 db értékes fődíj egyike is! Mozizz a Cinema City mozikban december 5. - január 5. között, regisztráld mozijegyedet a https://25evcinemacity.hu/ oldalon és nyerj!

Zene: Adventi Hangverseny
Mikor?: December 9., péntek
Hol?: Szent István-székesegyház

E pénteki lesz a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar 28. adventi koncertje. Az est nyitányaként Spányi Antal megyés püspök osztja meg a megjelentekkel adventi ünnepi gondolatait, majd egy igazán szép, mély érzésű hangverseny következik, melynek gerincét Ennio Morricone örök érvényű zenéi alkotják.

Az esten közreműködik a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, a Honvéd Férfikar (karigazgató: Riederauer Richárd), Füredi Nikolett – szoprán, Fehér Adrienn – alt és Tóth Marcell – zongora. A koncertet Ruff Tamás őrnagy vezényli, a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak.

Gyerek: Kreatív családi nap
Mikor?: December 10., szombat
Hol?: Aranybulla Könyvtár

December 10-én 10 órától zajlik az újabb Kreatív szombat, a családok karácsonyi fenyődíszeket készíthetnek. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges az aranybulla@kabel.datatrans.hu e-mail címen, vagy a 22/312–945-ös telefonszámon.

Természet: Ünnepi programok a Sóstón
Mikor?: December 10-11., szombat-vasárnap
Hol?: Sóstót Természetvédelmi Terület

Az idei év még tartogat néhány szervezett időtöltést a Sóstón, az alábbi programokra várják az érdeklődőket december folyamán:

Bögre túra (december 10.): a túra során nemcsak rengeteg érdekességet hallhatnak a túrázók a területről, illetve a növényekről, hanem meg is kóstolhatják a belőlük készült finom teákat. A bögréteket ne felejtsétek otthon!

Vadvasárnap - Állatkarácsony (december 11.): a csapat szakállatorvosai beszélnek az állatokról és válaszolnak a kérdésekre, illetve a különböző kezeléseket is megnézhetjük testközelből, érdekes eseteket, röntgenfelvételeket is bemutatnak, illetve láthatjuk, milyen titkokat mutathat meg az orvosi mikroszkóp.

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: December 10., szombat
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

December 10-én, szombaton 17 és 20 óra között várják a közönségkorcsolya iránt érdeklődőket. A pénztár mindkét napon 15 perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és 60 perccel a rendezvény vége előtt zár.

Vasárnap lehetőség lesz családi jegy vásárlására is, amely 2500 forintos, kedvezményes áron vehető igénybe. A jegy áráért két felnőtt és egy gyerek, vagy két gyerek és egy felnőtt, illetve három gyerek korcsolyázhat.

Család: Adventi Fényvonat
Mikor?: December 10., szombat
Hol?: Belváros

Idén ismét útra kel Székesfehérvár ünnepi díszbe öltöztetett kisvonata, hogy fényvonatként suhanjon körbe a gyönyörűen feldíszített városon. A városnéző fényvonaton ülve, ünnepi dallamok kíséretében megcsodálhatjuk a különleges fényeket a Várkörúton és a Zichy-liget körül. Az utazás ideje fél óra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek