1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: gyertyagyújtás, Advent a PARTon, Adni Jó Kupa, Margaret Island és Avatar: A víz útja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: gyertyagyújtás, Advent a PARTon, Adni Jó Kupa, Margaret Island és Avatar: A víz útja

Advent utolsó hétvégéjén is számos fehérvári program közül szemezgethettek: többek között fellobban az utolsó adventi gyertyaláng, részt vehettek az Adni Jó Kupán, bulizhattok a Margaret Island koncertjén, vagy beülhettek a moziba, ahol az Avatar: A víz útja lesz terítéken.

Ünnep: Fehérvári Advent 2022
Mikor?: December 17-18., szombat-vasárnap
Hol?: Belváros

A Püspöki Palota Adventi udvarán december 17-én, szombaton 10 órától 19 óráig tart nyitva a jótékonysági és kézműves vásár. 16.30-kor lesz a gyertyagyújtás, majd Spányi Antal megyés püspök adventi gondolatait hallgathatják meg az érdeklődők. A színpadon a Székesfehérvári Egyházmegye iskolásai adnak adventi műsort.

December 18-án, vasárnap 17:35-től Mits Márton és Horváth Dávid karácsonyi műsora kezdődik a Városház téri Adventi színpadon. 18 órától a város adventi koszorúján Cser-Palkovics András és Spányi Antal megyés püspök gyújtja meg a negyedik gyertyát. A gyertya a betlehemi Születés bazilikában őrzött örökmécses lángjából meggyújtott lámpás tüzéből lobban fel, amelyet a 453-as Wathay Ferenc Cserkészcsapat tagjai, Lomniczy Márton, Nigovicz Brigitta, Schreiner Lili, Schreiner Márk és Schreiner Teodóra hoznak el a helyszínre. 18.10-kor kezdődik a Fool Moon a cappella együttes adventi kiskoncertje.

Ünnep: Advent a PARTon
Mikor?: December 17., szombat 
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épülete

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) valamennyi házában szervez adventi programot, így lesz ez a Fürdő sori épületben is, ahol december 17-én, szombaton, a negyedik adventi hétvégén várják az érdeklődőket.

Délután háromtól kézműves foglalkozás, Disney-filmek dalai, musicalrészletek várják a családokat, este héttől pedig gyertyafényes hangulatban koncertezik a Noémo zenekar. A programok ingyenesek – a délutáni gyerekprogramra minden hely elkelt, de az esti koncertre még lehet regisztrálni.

Mozi: Avatar: A víz útja
Mikor?: December 15-étől
Hol?: Cinema City Alba

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

25 éves a Cinema City! Ünnepelj velünk Te is! Most minden 25. Cinema City jegyfeltöltőt mozis kedvezménykuponnal ajándékozunk meg, és Tiéd lehet a több, mint 100 db értékes fődíj egyike is! Mozizz a Cinema City mozikban december 5. - január 5. között, regisztráld mozijegyedet a https://25evcinemacity.hu/ oldalon és nyerj!

Koncert: Margaret Island
Mikor?: December 16., péntek
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A hétvégén a Petőfi vendége lesz a Margaret Island, akik szinte minden létező hazai elismerést begyűjtöttek már: a zenekar volt az év felfedezettje, az év junior könnyűzenei alkotója, négy lemezük (legutóbbi, a Hol marad az én történetem 2021. szeptemberében jelent meg) és számos hatalmas koncert után pedig most a péntek estéteket aranyozzák be.

Kirándulás: Napfelkelte túra
Mikor?: December 17., szombat 7:15
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

A napfelkelte túra december 17-én, szombaton 7.15 órakor indul a Sóstó Látogatóközponttól. A résztvevők láthatják a deres nádasokat, a jeges bürühidakat és a tavat, amit vékony jégpáncél borít.

December 31-én, szintén szombati napon 10.00 órától zajlik az Óévi túra - újévi fogadalmak című program, a találkozás szintén a Látogatóközpont előtt lesz. Az év utolsó ökotúráján a gyermekeket teával, a felnőtteket pedig forralt borral várják, így szükség lesz otthonról hozott bögrékre is.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A szervezők kérik, hogy a résztvevők a programkezdés előtt 10-15 perccel érkezzenek meg a helyszínre. További információ: sosto@szekesfehervar.hu, Sóstó Látogatóközpont telefonszáma: +36 22 202 373.

Jótékonyság: XIV. Adni Jó Kupa
Mikor?: December 17., szombat
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Szombaton bonyolítják le a már megszokott, év végi XIV. Adni Jó Kupa Jótékonysági kispályás labdarúgó tornát, és az ezzel egybekötött adománygyűjtést.

A szervezők a szakmai segítséget ismét a fehérvári Szegényeket Támogató Alapítványtól kapják meg, így biztos, hogy az adományok a leginkább rászoruló családokhoz fognak eljutni.

Az Adni Jó Kupa nevezési díját és a torna teljes bevételét Kovács Hunor gyógykezelésére, és családjának mindennapi megélhetéséhez szükséges dolgokra fogják felajánlani!

Vásár: Adventi Civil Falu
Mikor?: December 17., szombat
Hol?: Fehérvári Civil Központ előtt

Az Ökotudatos Fiatalokért Egyesület és a #vegyélfejért szervezésében Adventi Civil Falut rendeznek december 17-én, szombaton délután. A Fehérvári Civil Központ épülete előtt a Fejér megyei termelők és kézművesek termékeiből válogathatnak az érdeklődők, valamint óvodások és kisiskolások műsorait, koncerteket és bábszínházi előadást láthatnak.

A gyermekek előadásai 15 órától folyamatosan zajlanak majd, 15:45-től pedig a Szabad Színház művészei, Szabó Miklós Bence, Kovács Máté és Balogh Mihály adják elő Egy kis karácini csoda című műsorukat.

A bábszínház után folytatódnak a legkisebbek fellépései, majd 17:45-től a Mits fiúk, 19 órától pedig Jimmy és Nika ad koncertet.

 

Színház: Vörösmarty Kulissza
Mikor?: December 7., szombat
Hol?: Színház Kávézó

December 18-án, vasárnap 17:30-kor a Vörösmarty Kulissza beszélgetéssorozat keretében közönségtalálkozó lesz az Adáshiba alkotóival a Kávézóban az esti, Fehérvár bérletes előadás előtt. Lőkös Ildikó dramaturg vendége Szakonyi Károly, a darab írója és Bagó Bertalan, a darab rendezője lesz. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek