1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Kocsonya És Disznótoros Napok, farsangi játékos, táncos délután, Manuel koncert és Magic Mike utolsó tánca
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Warner Bros.
Fehérvári programok a hétvégére: Kocsonya És Disznótoros Napok, farsangi játékos, táncos délután, Manuel koncert és Magic Mike utolsó tánca

Nézzük, milyen fehérvári programok közül csemegézhettek a hétvégén: többek között megtartják a Kocsonya És Disznótoros Napokat, részt vehettek a farsangi játékos, táncos délutánon, bulizhattok Manuel koncertjén, vagy beülhettek Magic Mike utolsó táncára a moziba.

Gasztro: Kocsonya És Disznótoros Napok
Mikor?: Február 10-12., péntek-vasárnap
Hol?: Velence Korzó

Február második hétvégéjén egy igazi gasztroélménnyel kedveskedünk nektek: szeretitek a kocsonyát, disznótoros ételeket, kürtőskalácsot, churrost, buborékgofrit, házi kolbászokat és édességeket? És a forralt borhoz, pálinkához mit szólnátok a hideg februári napokban? Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, akkor irány a Velence Korzó, ahol péntektől vasárnapig kóstolhatjátok meg a finomabbnál finomabb falatokat és italokat.

Gyerek: Farsangi játékos, táncos délután
Mikor?: Február 10., péntek
Hol?: Árpád Fürdő

Az Árpád Fürdőben is áll a bál farsang időszakában. A Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat iskolás és óvodáskorú gyermekeknek szervez táncos, farsangi délutánt. Február 10-én, pénteken 17 óráról az Árpád Fürdő rendezvénytermében kézműves foglalkozással indul a program, majd közös tánctanulással folytatódik. A résztvevők megismerhetik a német nemzetiségi hagyományokat, dalokat, farsangi ételeket, szokásokat. A jelmezben érkezőket jutalmazzák.

A szervezők arra kérik mindazokat, akik érdeklődnek a program iránt és szívesen részt vennének egy vidám mulatságon, hogy a közösségi oldalon vagy e-mailben (szekesfehervari.nemetok@gmail.com)  jelezzék ezt. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Mozi: Magic Mike utolsó tánca
Mikor?: Február 9-től
Hol?: Cinema City Alba

Magic Mike (Channing Tatum) szünetet tart. Elbúcsúzott a show-tól, nem vetkőzik többet. Nagy tervei voltak, de azokkal csődbe ment, úgyhogy jobb híján koktélokat kever. Míg ő maga bele nem keveredik valamibe: egy unatkozó milliomosnő (Salma Hayek) szerződteti és Londonba csábítja, hogy az ő színházában hozza össze Magic Mike pályájának legnagyobb showműsorát. Olyan világba keveredik, amit nem ismer, és egyelőre nem is nagyon szeret.

De azt csinálja, amihez ért: összeszedi Európa legjobban mozgó, legjobb testű, legmerészebb táncosait, kitalálja a koreográfiát, átépíti a színpadot, és mehet a műsor! Azaz mehetne, ha nem jönne közbe néhány olyan akadály, ami nyilvánvalóan lehetetlenné teszi a premiert. Például az, hogy a nő, aki minderre rábeszélte, valami titokban valami egészen másra vágyik…

Mozi: A bálna
Mikor?: Február 9-től
Hol?: Cinema City Alba

Darren Aronofsky (Fekete hattyú, Rekviem egy álomért) új filmjének főszereplője Charlie (Brendan Fraser), egy 270 kilós angoltanár, aki a világtól elszigetelten él, egyetlen barátja Liz (Hong Chau) próbál neki segíteni a mindennapokban. Charlie úgy érzi, nem sok ideje maradt, ezért elhatározza, hogy rendbe hozza kapcsolatát elhidegült lányával, Ellievel (Sadie Sink).

Koncert: Manuel
Mikor?: Február 10., péntek 19:00
Hol?: Fezen Klub

A 2023-as szezonban Manuel már teljes zenekari kísérettel lép színpadra, így a legismertebb dalait is újként hallgathatod meg, ráadásul új nagylemezének szerzeményeit is megismerheted! Az X-Faktor kilencedik évadjának felfedezettje 2019 óta szinte az össze klubban és a legnépszerűbb hazai fesztiválokon is fellépett már Magyarországon.

Idén azonban olyan produkcióval készül, amit kár lenne kihagyni. A turnén az album új dalai mellett a megszokott slágerek is elhangoznak, köztük a Popstar is, amely jelenleg is az első a YouTube legfelkapott zeneszámainak listáján és már több mint kétmillióan megnézték a klipet.

Koncert: Dalok szerelemről, mulatságról, az életről
Mikor?: Február 11., szombat
Hol?: Alba Regia Szimfonikus Zenekar Székháza

Napköszöntő bordal, Legénybúcsú, Három képtelen dal – többek között ezeket is hallhatja a zeneszerető közönség az Alba Regia Vegyeskar farsangi koncertjén. Erkel, Hrisztov, Seiber Mátyás művei mellett számos zeneszerző szerelemről, mulatságról, az életről szóló dala szerepel a február 11-én, szombaton 18 órakor kezdődő koncerten, amelynek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar (ARSO) Székháza ad otthont a Szabadságharcos utca 59. szám alatt.

A hangversenyre vendégelőadókat is hívtak. Baranyai Anett énekművész, Forgács Péter énekművész és Vasvári Tamás zongoraművész meglepetéssel is készülnek, így népszerű operett- és operaslágereket is hallhat a közönség. A koncert ingyenes.

Kirándulás: Bögre túra
Mikor?: Február 11., szombat
Hol?: Vadvédelmi Központ

Bögre túra február 11-én, szombaton 10:15-kor indul a Vadvédelmi Központtól. A résztvevők rengeteg érdekességet hallhatnak a területről, az itt fellelhető növényekről, sőt, az ezekből készült teákat meg is kóstolhatják majd. Kérik, hogy ehhez mindenki hozzon magával saját poharat! Az ökotúrákon való részvételhez előzetes regisztrációt kérnek, mivel egy-egy programon legfeljebb 25 főt tudnak fogadni. Jegyeket váltani a székesfehérvári Tourinform irodában lehet átutalással, készpénzben vagy bankkártyával.

Koncert: Firkin
Mikor?: Február 17., péntek
Hol?: Nyolcas Műhely

Egy különleges koncertnek lehettek szem- és fültanúi a jövő héten, ugyanis Székesfehérvárra látogat a Firkin, amely együttes dalait hallva garantáltan eszeveszett tombolásban törtök majd ki. Hogy a Firkin szavaival éljek: "Jön a 7. nagylemezünk, amivel felszállunk a Vén Izabel fedélzetére és útnak indulunk feléd. Összeállítottunk egy nagyon egyszerű receptet, a hozzávalókat meg is osztjuk veled. A te dolgod csak annyi, hogy jól fűszerezd meg a koncertet saját magad és barátaid pörgésével február 17-én a Nyolcas Műhelyben Székesfehérváron." Szerintem nem is kell mást hozzáfűznöm, csak annyit: csapatásra fel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek