1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Esküvő Kiállítás, Velencei Karnevál, farsangi mulatság, Hangya és a Darázs - Kvantumánia
Fehérvár Médiacentrum fotója
Velence Város Önkormányzata
Fehérvári programok a hétvégére: Esküvő Kiállítás, Velencei Karnevál, farsangi mulatság, Hangya és a Darázs - Kvantumánia

Tovább fokozódik az őrület februárban: többek között nézelődhettek az Esküvő Kiállításon, bulizhattok a Velencei Karneválon vagy a farsangi mulatságon, netalántán beülhettek a moziba, ahol a Hangya és a Darázs - Kvantumánia lesz terítéken.

Esküvő: XXI. Székesfehérvári Esküvő Kiállítás
Mikor?: Február 18., szombat 9:00-18:00
Hol?: Hotel Novotel Székesfehérvár

2005 óta töretlen sikernek és népszerűségnek örvend nemcsak a kiállítók, hanem a házasulandók körében is a Székesfehérvári Esküvő Kiállítás. Ezen a napon egy helyen mutatkoznak be a térség esküvői szolgáltatói, a nagy napot tervező párok megismerhetik a legújabb menyasszonyi ruha-, cipő- és kiegészítőtrendeket, a vőlegények pedig az öltönydivatot.

A standok témája az öltözködésen túl nagyon széles: karikagyűrű, esküvői helyszín, fotós, videós, sminkes, dekoratőr, selfiegép és füstgép, esküvői dj, meghívó és köszönetajándék is szerepel köztük. A kiállítók számtalan kedvezménnyel készülnek erre a hétvégére.

Az, hogy egy helyszínen mutatkoznak be az esküvői szakma kiváló képviselői, megkönnyíti ezzel a párok számára a nagy nap szervezését. A látogatók eltölthetnek egy kellemes napot az eseményen, megismerhetik a legújabb esküvői trendeket, ötleteket gyűjthetnek, ajánlatokat kérhetnek és olyan különleges kedvezményeket kaphatnak, amely csak a rendezvényen résztvevők számára válik elérhetővé.

Kézműves: Vászonszövés, csipkeverés és gyöngyfűzés
Mikor?: Február 18., szombat 9:00-17:00
Hol?: Rác utcai alkotóház

Három szakkörhöz is csatlakozhatnak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Február 18-án, szombaton 9 és 17 óra között vászonszövő szakkör indul a Rác utca 27-ben. Jeszenszky Zsuzsa kéthetente hétfőnként és havonta egy szombaton várja az érdeklődőket az alkalmanként 4-5 órás program. A szövéshez minden szükséges eszközt és alapanyagot az egyesület biztosít, a részvételi díj 5000 forint. Jelentkezni a szöves.jeszizsu@gmail.com címen és a 06/20-331-0050-es telefonszámon lehetséges.

Szintén február 18-án, szombaton 10 órától lehet csatlakozni a csipkeverő foglalkozáshoz, melyet Bálint Zsuzsa vezet. A foglalkozást előreláthatólag havonta egyszer rendezik meg, a részvételi díj alkalmanként 2000 forint. Érdeklődni és jelentkezni a kezmuvesek@gmail.com e-mail címen és a 06/30-827-9007-es telefonszámon lehetséges.

Akik sokszínű, különleges gyöngyökből szeretnének alkotni, csatlakozhatnak a Göncziné Heftner Anna műhelyvezető által irányított gyöngyfűző foglalkozásokhoz. A gyöngyfűzés február 18-án, szombaton 10 órától kezdődik, a foglalkozás díja pedig alkalmanként 4000 forint. Jelentkezni a kezmuvesek@gmail.com e-mail címen és a 06/20-552-7859-es telefonszámon lehetséges.

Mozi: Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Mikor?: Február 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

A Marvel Cinematic Universe ötödik fázisát elindító filmben a hőstársak, Scott Lang és Hope Van Dyne folytatják kalandjaikat Hangyaként és Darázsként. Hope szüleivel, Hank Pymmel és Jane Van Dyne-nal egyetemben az egész család a Kvantumvilágban találja magát, ahol különös lényekkel találkoznak és olyan felfedezőútra indulnak, aminek során rájönnek, hogy amit lehetségesnek hittek, az eltörpül a valóság mellett.

Mozi: TÁR
Mikor?: Február 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

A klasszikus zene nemzetközi világában játszódó TÁR középpontjában Lydia Tár áll, az ikonikus zenész, akit széles körben a legnagyobb élő zeneszerzőnek és karmesternek tekintenek, és aki a világon az első női vezető karmestere egy német zenekarnak.

Fesztivál: Velencei Karnevál
Mikor?: Február 18., szombat 14:30
Hol?: Velencén, Hauszmann Alajos Művelődési Ház

Velence Város Önkormányzata a helyi hagyomány és a több száz éves európai tradíció jegyében szervez – immáron hatodik alkalommal - jelmezes farsangi felvonulást és mulatságot február 18-án Velencei Karnevál 2023 címmel a Hauszmann Alajos művelődési háznak otthont adó kastélynál.

A gyerekeket, a felnőtteket, a családokat, a baráti társaságokat egyaránt megszólító programsorozat egy olyan átgondolt kulturális-turisztikai koncepció része, amely a lokális adottságokat egy szélesebb társadalmi kontextusban átgondolva kínálja fel mind a lakosság, mind a turisták számára, és nem titkolt célja, hogy átformálja a hely szelleméről kialakult sztereotíp képet, amelyet jórészt csak nyári fürdőzések rajzoltak az odalátogatók emlékezetébe.

Ünnep: Farsangi mulatság
Mikor?: Február 18., szombat 15:00
Hol?: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár

Kreatív sarok, álarc- és dekorációkészítés, jelmezverseny és Matkó Zsuzsi minikoncertje is várja farsang alkalmából a VOKE Művelődési Ház és Könyvtár látogatóit február 18-án, szombaton 15.00 órától. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a részvételi díj befizetésével tehetnek meg az érdeklődők.

A belépők fejenként 1500 forintba kerülnek, azonban lehetőség van 3500 forintos családi jegy (3 fő részvételével) megváltására is, 6 éves korig pedig mindenki ingyenesen részt vehet a programon.

Kirándulás: Az ingókövek és gyapjúzsákok földjén
Mikor?: Február 19., vasárnap
Hol?: Pákozd, az Ingókő utca és Arany János utca kereszteződésénél

Földtani és természetismereti séta, némi barlanggal (csak kőfülkék), kúszás-mászással összekötve. Gyermekes családoknak kifejezetten ajánlott. A túra létszámkorlátos és regisztrációhoz kötött. Regisztrálni három módon lehetséges: e-mailben (velenceihegysegtura@gmail.com, telefonon (30-402-8300) a Velencei-hegység túra Facebook-oldalnak küldött Messenger-üzenettel.

Kirándulás: Téltemető túra
Mikor?: Február 19., vasárnap 10:00
Hol?: Soponya, Fácános Vadászház és Rendezvényközpont

A Magyarországon 1982 óta védett téltemető egy apró termetű, sárga virágú növény, amely mesebeli szőnyeget varázsolt a soponyai erdőkben. A téltemető túra február 19-én, vasárnap 10 órakor indul a Fácános Vadászház és Rendezvényközponttól. A résztvevők körbejárják a soponyai Ökocentrumot, érintve a halastavakat és a régi Muki vonat nyomvonalát, közben számos érdekességet tudnak meg a tavasz egyik első virágáról, valamint a környezetében fellelhető növény- és állatvilágról.

A program időtartama kb. 2,5-3 óra, a belépődíj felnőtteknek 1500, gyerekeknek 1300 forint. A részvételhez előzetes regisztrációt kérnek a program Facebook-oldalán található linken február 17-én, pénteken 12 óráig. A kirándulás 10 fő feletti létszám esetén indul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek