1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Tojáskereső Verseny, Maroshegyi Húsvéti Asztal, Depresszió és Super Mario Bros.: A film
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/KKE
Fehérvári programok a hétvégére: Tojáskereső Verseny, Maroshegyi Húsvéti Asztal, Depresszió és Super Mario Bros.: A film

A húsvéti hosszú hétvégén is bőven lesz miből válogatni: többek között részt vehettek a Tojáskereső Versenyen, falatozhattok a Maroshegyi Húsvéti Asztal című programon, bulizhattok a Depresszió koncertjén, vagy beülhettek a Super Mario Bros.: A filmre a moziban.

Ünnep: Húsvét a Nádasdy-kastélyban
Mikor?: Április 7-10., péntek-hétfő
Hol?: Nádasdladány, Nádasdy-kastély

A húsvéti hosszú hétvégén változatos programokkal várjuk a látogatókat a Nádasdy-kastályban! Április 7-én és 8-án egész napos kézműves foglalkozással készülnek, ahol húsvéti ünnepkörrel kapcsolatos díszeket színezhetnek kicsik és nagyok egyaránt. Április 9-én és 10-én húsvéti tojáskeresésre invitálják az érdeklődőket, a részvevők jutalma egy különleges grafikával díszített tojás és még egy apróka meglepetés!

A gyerekprogramok mellett mind a négy napon tematikus tárlatvezetést is tartanak, amelyre a családok minden tagját várják, derült idő esetén még az óratorony is látogatható lesz!

Ünnep: Túra, kézműveskedés, tojáskeresés a Sóstón
Mikor?: Április 8-9., szombat-vasárnap
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Április 8-án, szombaton 10.15 órakor garantált, vezetett ökotúra indul 10.15 órakor az Északi Tó körül. A körülbelül kétórás, általános ismeretterjesztő túrán a résztvevők a Sóstó történetéről hallanak érdekes információkat és megvizsgálják az újjáéledő természetet. A részvételi díj 2.200 forint, a diákok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők és kísérőjük 50 százalékos kedvezményben részesülnek.

Április 9-én, vasárnap 10.30 órakor családi program kezdődik, melynek keretében lesz húsvéti kosár készítés és tojáskeresés a Sóstó Természetvédelmi Területen. A belépő 2.200 Ft/fő, emellett van családi jegy is 6.000 forintért.

A  programokon valós részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a 22/202-373-as telefonszámon, vagy a sosto@szekesfehervar.hu  címen lehet.

A Sóstó Látogatóközpont a hosszú hétvége minden napján, április 7-től 10-ig, nagypéntektől húsvéthétfőig 10.00 és 18.00 óra között fogadja az érdeklődőket.

Mozi: Super Mario Bros.: A film
Mikor?: Április 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

A Nintendo és az Illumination új animációs filmje a Super Mario Bros. világában játszódó fergeteges kaland-vígjáték. Mario és Luigi, a nagybajszú vízvezeték-szerelő testvérpár mellett az összes fontos karakter szerephez jut a filmben: felbukkan Peach hercegnő, Bowser, Toad, Donkey Kong, Cranky Kong, Kamek és Spike is.

Mozi: Air - Harc a legendáért
Mikor?: Április 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

A sport világa többé soha nem lesz olyan, mint volt. Egy hízásra hajlamos, korosodó kosaras játékos-megfigyelő (Matt Damon) a Nike alkalmazottja lesz. És szenvedélyesen keresi azt a kosarast, akivel szerződve az akkor még kis cég megmutathatja a világnak, mit tud. Keresi, keresi, és végül megtalálja az emberét: egy olyan játékos személyében, aki még egy percet sem töltött az NBA pályáin.

Ő mégis harcba száll azért, amiben hisz: hogy ha ezzel a zöldfülű kosarassal kötnek szerződést, az magasra viheti a céget. Új cipőt terveztet. Újfaja szerződést köt. Mindenkivel szembeszáll… Ő és társai másképpen gondolkodtak, mint a szakmájukban mindenki más. Mindent kockára tettek. És igazuk lett.

Gyerek: Tojáskereső Verseny
Mikor?: Április 8., szombat
Hol?: Zichy-liget

Idén is várnak minden 2-12 év közötti gyermeket és szüleiket az immáron 21. alkalommal megszervezett Tojáskereső Versenyre, amelyet április 8-án, szombaton 15 órától bonyolítanak le a Zichy-ligetben. A közös zene és táncon kívül egy rövid üzenettel is készülnek a szervezők, amelyben elmondják a húsvét igazi üzenetét és mondanivalóját.

Természetesen, maga a tojáskereső játék sem fog elmaradni, amikor is több mint 8000 műanyag-tojásban elrejtett cukorkát kereshetnek meg a gyermekek a parkban. A verseny 5 különböző korosztályban (2-3, 4-5, 6-7, 8-9 és 10-12 évesek) fog zajlani, a játékszabályokat ide kattintva olvashatjátok el.

Tánc: Húsvéti Táncház
Mikor?: Április 9., vasárnap
Hol?: Táncház

A Malom utcai Táncház nagytermében 17.00 órakor kézműves foglalkozással nyitnak, melynek keretében húsvéti kosárkák készülnek. 18.00 órától Kneifelné Laczkó Kriszta vezeti az ünnephez illő népi gyermekjátszót, majd 19.30 órától ismét szilágysági táncokat tanulhatnak a résztvevők. 20.30-tól táncházi mulatság zárja a napot, a házigazda Németh Gergő lesz, a muzsikát a Galiba zenekar húzza.

Koncert: Depresszió
Mikor?: Április 9., vasárnap 20:00
Hol?: Fezen Klub

Bár nem ez a legideálisabb szó, amelyet az első igazi tavaszi napsugarakkal együtt szokás emlegetni, ám a nevükkel ellentétben a Depresszió pont arra szakosodott, hogy zúzós számaival kirángassa a népeket a dolgos és monoton hétköznapokból. A méltán híres rockzenekar 1999 óta robbantja fel a színpadokat, 2011-es Vízválasztóalbummal kezdődően pedig minden stúdióalbumuk a MAHASZ lemezeladási lista első helyét szerezte meg, legutóbbi albumuk, a 2019-es Nehéz szó is három héten át vezette a MAHASZ Top 40 lemezeladási listát. Szóval rock ide vagy oda, tudnak valamit a srácok.

Sport: Ingyenes húsvéti edzés
Mikor?: Április 10., hétfő
Hol?: Túrózsáki Szabadidőpark

Április 10-én, húsvéthétfőn 9:00-től ingyenes edzést rendeznek a Túrózsáki Szabadidőparkban. Az edzésen számos gyakorlat előkerül, így a résztvevők a kondipark gépeit is használhatják, valamint lesz talajtorna és sétálós-futós feladat is. Ajánlott az időjárásnak megfelelő, kényelmes ruhában és sportcipőben érkezni. Szükséges a megfelelő mennyiségű folyadék, valamint a talajon végzett gyakorlatokhoz a polifoam.

Kézműves: Tavaszváró játékos program
Mikor?: Április 10., hétfő
Hol?: Kézművesek Háza

A Rác utcai portán 10 és 14 óra között tart a program húsvéthétfőn. Papírból készült nyuszikat lehet keresni a ház udvarán, a legtöbbet gyűjtő, első három helyezett kisgyermek ajándékcsomagot kap. Lesznek régi fajátékok is, a házban pedig többféle, az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozáshoz csatlakozhatnak a résztvevők.

Gasztro: Maroshegyi Húsvéti Asztal
Mikor?: Április 10., hétfő
Hol?: Rádió lakótelepi játszótér és környéke

Második alkalommal bonyolítják le a Maroshegyi Húsvéti Asztal elnevezésű programot. Az ingyenes program során lesz batyus vendégvárás, a közös asztalra bárki vihet finomságokat, lehet ismerkedni, beszélgetni egymással.

A gyerekek szórakoztatására szerveznek ünnepi kézműves foglalkozást az M-ART Egyesület közreműködésével, tojáskeresést a játszótéren, valamint népi hangszerbemutatót és népi játékokat Varró Jánossal és Bergerné Szőnyi Annával. A Fanyűvő Játszóház népi fajátékokkal és kosaras körhintával készül a közös ünnepre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek