11 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Versünnep döntő, Cerbona Félmaraton, Tojáskereső Verseny, Etyeki Piknik, Leander Kills és Gyönyörű sorscsapás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Versünnep döntő, Cerbona Félmaraton, Tojáskereső Verseny, Etyeki Piknik, Leander Kills és Gyönyörű sorscsapás

Bár kissé borongós hétvégének nézünk elébe, de azért most is bőben lesz miből szemezgetni: többek között benézhettek a Versünnep döntőjére, szurkolhattok a Cerbona Félmaratonon, bulizhattok a Leander Kills koncertjén, vagy beülhettek a moziba a Gyönyörű sorscsapásra.

Kult: XIII. Fehérvári Versünnep
Mikor?: Április 15., szombat 10:00
Hol?: Városháza Díszterme

A XIII. Fehérvári Versünnep döntősei a Vörösmarty Színház művészei segítségével javában készülnek az április 15-i megmérettetésre. A döntőnek Városháza Díszterme ad otthont szombaton 10 órától. Az esemény nyilvános, melyre minden érdeklődőt vár a szervező Fehérvár Médiacentrum!

Az idei évben 6 színművész támogatja a diákokat a mentorprogramban: Andrássy Máté segíti Galovics Luca és Szücs Boglárka felkészülését. Imre Krisztián mentoráltja Tóth Marietta Júlia, valamint Szabó Gergő. Juhász Illés ezúttal Borbély Bálint Istvánt és Tóth Ádámot segíti. Kelemen István szintén két fiatal felkészülését támogatja munkájával: Bódizs Boróka Ajsáét, valamint Farkas Angéláét. Kozáry Ferenc segíti Vargha Villő Virág és Béres Róza felkészülését, Molnár G. Nóra pedig Borbély Levente Miklós és Török Laura mentoraként vesz részt a programban.

Koncert: Leander Kills
Mikor?: Április 15., 21:30
Hol?: Fezen Klub

A hétvégén ismételten Székesfehérvárra látogat a Leander Kills, hogy egy olyan őrült bulit hozzon tető alá, amelyet garantáltan nem fogtok egykönnyen elfelejteni. Ha valaki esetleg nem lenne képben, a Leander Kills egy magyar metálegyüttes, amely Köteles Leander szólóprojektjeként indult 2015-ben, a Leander Rising feloszlása után.

Azóta pedig négy albummal és számos koncerttel örvendeztették meg rajongóikat, így úgy is lehetne fogalmazni, hogy sikerük töretlen. Ami persze egyáltalán nem csoda, ugyanis dalaik egyedi hangzásvilágának köszönhetően még az is könnyen rájuk tud kapni, aki annyira nem kedveli a metált. Én már csak tudom...

Mozi: Gyönyörű sorscsapás
Mikor?: Április 13-tól
Hol?: Cinema City Alba

Abby Abernathy most kezdi a főiskolát, és feltett szándéka tanulmányaira koncentrálni és új életet kezdeni. Tervei azonban füstbe menni látszanak, amikor találkozik Travis “Veszett Kutya” Maddoxszal, a rosszfiú imázsú bunyós sráccal, aki egyben a lányok kedvence a kampuszon. Travis megtestesíti mindazt, amit Abbynek kerülnie kell és kerülni is akar. A fiút azonban csak bátorítja és izgatja, ahogy Abby ellenáll sármjának, így hát egy kis fogadást ajánl neki, aminek következményeképpen szobatársak lesznek egy hónapra. Egyikük sem sejti ekkor még, hogy egymásban emberükre találtak…  A világsikerű regény alapján készült film április 13-tól a mozikban!

Mozi: Suzume
Mikor?: Április 13-tól
Hol?: Cinema City Alba

Suzume átlagos 17 éves diáklány egy japán kisvárosban. De egy nap találkozik valakivel, és attól kezdve semmi sem átlagos, ami vele történik. Az ő dolga lesz, hogy megküzdjön a föld alatt élő istenekkel, és megakadályozza, hogy az országszerte létező portálok valamelyikén keresztül a felszíni világba jusson a féreg, amely a földrengéseket okozza. Lehetetlen? Mesebeli? Ilyen tuti nincs? Eddig ő is így gondolta.

De megismerkedik a jóképű sráccal, Szótával, akiről nemsokára kiderül, hogy különleges feladata van: ő egy Záró, akinek ki kell üldöznie ebből a világból a gonosz isteneket. Suzume új barátja társaságában bejárja Japánt, és egyre több támadást kell visszaverniük. Miközben új tájakon járnak, új emberekkel ismerkednek meg, evilági és túlvilági veszélyeket küzdenek le, a lány rájön, hogy nem véletlenül keveredett bele ebbe a kalandba. Talán járt már valaha az egyik titokzatos ajtó túloldalán…

Koncert: ByeAlex és a Slepp
Mikor?: Április 14., péntek
Hol?: Fezen Klub

ByeAlex 2013-ban a Kedvesem című dalával robbant be a köztudatba, azóta pedig hazánk egyik legnépszerűbb zenésze lett, aki a TV képernyőjén túl a rádiós listákon és mindenféle online streaming felületeken is meghódította a közönséget. Folyamatosan ontja magából a több milliós megtekintést/meghallgatást elérő slágereket, miközben olyan előadókkal is kollaborál, mint Marics Peti, Hiro, Manuel vagy T. Danny. Pénteken pedig Fehérváron is tiszteletét teszi, én ki ne hagynám!

Gasztro: Tavaszi Etyeki Piknik
Mikor?: Április 15-16., szombat-vasárnap
Hol?: Etyek, Gasztrosétány

Ha már hivatalosan is tiszteletét tette a tavasz, akkor nem maradhat el Fejér megye egyik legérdekesebb gasztronómiai rendezvénye, az Etyeki Piknik sem. A pikniket 2013 óta látogathatják a kulináris élvezet-hajhászok nemcsak egy, hanem mindjárt két alkalommal: nyári, illetve őszi turnuson is tiszteletüket tehetik a gasztronómia szerelmesei.

Ami biztosan lesz: finom borok, jó hangulat, zene, tulipánok, frissensült ez-az, kézműves szörpök és zongorafestő performansz, valamint minden kiemelkedő környéki pincészet és kistermelő legjava. A teljes programért katt ide.

Gyerek: Tojáskereső Verseny
Mikor?: Április 15., szombat
Hol?: Zichy-liget

Idén is várnak minden 2-12 év közötti gyermeket és szüleiket az immáron 21. alkalommal megszervezett Tojáskereső Versenyre, amelyet április 15-én, szombaton 15 órától bonyolítanak le a Zichy-ligetben. A közös zene és táncon kívül egy rövid üzenettel is készülnek a szervezők, amelyben elmondják a húsvét igazi üzenetét és mondanivalóját.

Természetesen, maga a tojáskereső játék sem fog elmaradni, amikor is több mint 8000 műanyag-tojásban elrejtett cukorkát kereshetnek meg a gyermekek a parkban. A verseny 5 különböző korosztályban (2-3, 4-5, 6-7, 8-9 és 10-12 évesek) fog zajlani, a játékszabályokat ide kattintva olvashatjátok el.

Sport: VIII. Cerbona Fehérvár Félmaraton
Mikor?: Április 16., vasárnap 10:00
Hol?: Zichy liget

Közösségi sportélménnyel várják a futókat a VIII. Cerbona Fehérvár Félmaratonon, ahol az egészséges életmód mellett a jótékonyság is fókuszba kerül.

A szervezők Kati néni szobránál tartották múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatójukat, ami nem véletlen: az idei érmeken városunk ikonikus szobra szerepel majd. A verseny útvonala idén is átszeli a történelmi belvárost, ám a versenyközpontot a Zichy ligetnél alakítja ki a főszervező Alba Triatlon SE. Onnan rajtol, és oda fut be a mezőny.

Czettl Andrea, a klub elnöke, egyben a verseny főszervezője elmondta, hogy több mint ötszáz nevezés érkezett be. A verseny útvonala hasonló lesz a korábbiakhoz. Az egészséges életmód mellett idén is fókuszba kerül a jótékonyság. A szervezők a nevezési díjak egy részéből a Szegényeket Támogató Alapítványt segítik, és így tesz a hét kilométeres táv névadó szponzora, a Hydro is. De a Cerbona is az esemény mellé állt, csakúgy, mint Székesfehérvár önkormányzata.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek