11 hónapnál régebbi cikk

2 fehérvári, majd további 3 Fejér vármegyei drogterjesztőt kapcsolt le a rendőrség
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
2 fehérvári, majd további 3 Fejér vármegyei drogterjesztőt kapcsolt le a rendőrség

Több drogterjesztőt is letartóztatott a rendőrség Fejérben.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indított eljárást két székesfehérvári lakossal szemben, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a 39 éves férfi és 32 éves női társa 2022 áprilisától hónapokon keresztül anyagi haszonszerzés végett marihuánát termesztettek értékesítés céljából - írja a police.hu.

Az alapos felderítő munkát 2022 novemberében a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Rendészeti Igazgatósága által megszervezett, összehangolt rendőri akció követte. Az elfogásokkal párhuzamosan zajlott kutatás során a nyomozók kábítószergyanús növényi törmeléket, a kábítószer porciózásához is használatos eszközöket, digitális mérleget, csomagolóanyagokat, vagyonvisszaszerzés érdekében pedig telefonokat, készpénzt, karórát foglaltak le a rendőrök.

Az időközben beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt növényi törmelék kiváló minőségű kábítószer volt.

A nyomozók a páros mindkét tagját kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki - majd a későbbiekben bűnszövetség minősítés is megállapítást nyert vonatkozásukban -, és őrizetbe vették. A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte letartóztatásukat, amely az eljárás során mindvégig meghosszabbításra került.

A nyomozás során a felderítő munka azonban tovább folytatódott

A letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal kapcsolatban összegyűjtött adatok, információk eredményeinek elemzése és értékelése alapján további három kereskedői, valamint több, fogyasztói magatartást tanúsító személy kilétére derült fény.

A vármegyei rendőrök újabb összehangolt rendőri intézkedést hajtottak végre 2023. május 2-án három különböző helyszínen. Székesfehérvári, pátkai és pákozdi otthonaikban elfogták a kábítószer-kereskedőket, majd kutatást tartottak lakóhelyeiken. Ennek során kábítószergyanús növényi törmeléket, örlőket, készpénzt, telefonokat, sőt egyiküknél talált hadászati lőszereket és hangtompítót is lefoglaltak a rendőrök.

Az 50, a 38 és a 24 éves drogkereskedőket – őrizetbe vételük mellett - bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az eljárásban további nyolc főt hallgattak ki a rendőrök kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt. Ők szabadlábon védekezhetnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók