10 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Tűzzel-Vassal Fesztivál, Múzeumok Éjszakája, Emlékparki Nyár, Bányató Piknik és Barátnőt felveszünk
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Fehérvári programok a hétvégére: Tűzzel-Vassal Fesztivál, Múzeumok Éjszakája, Emlékparki Nyár, Bányató Piknik és Barátnőt felveszünk
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Június utolsó hétvégéjén bőven lesz miből szemezgetni: többek között kilátogathattok a Tűzzel-Vassal Fesztiválra, nézelődhettek a Múzeumok Éjszakáján vagy az Emlékparki Nyáron, lazulhattok a Bányató Pikniken, vagy beülhettek a moziba, ahol a Barátnőt felveszünk kerül a palettára.

Család: 11. Emlékparki Nyár
Mikor?: Június 23., péntek 
Hol?: Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely

Idén is ingyenes nyáresti koncertekkel, kiállításokkal és kulturális programokkal vár mindenkit a 11. Emlékparki Nyár a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A programsorozat június 23-án, pénteken 16:30 órakor katonaművészek festményeinek kiállításával kezdődik, majd 18 órától a népzenész Balogh Márton tiszteletére rendezett emlékesettel kezdődik. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

Az Emlékparki Nyár a KEMPP népszerű nyári programsorozata, mellyel minden évben színvonalas kulturális programokkal igyekeznek színesebbé tenni a péntek estéket a környező települések lakói és a Velencei-tónál nyaraló turistákat számára. A nyitó estre vonatkozó regisztrációs linkek itt érhetőek el.

Család: Bányató Piknik
Mikor?: Június 23., péntek
Hol?: Bányató

Bányató Pikniket rendeznek június 23-án, pénteken 17.00 órától, Szent Iván éjjele alkalmából. Az év leghosszabb napján négy DJ és nyolc vetítő várja a vendégeket, illetve kora estétől üvegfestő workshop is lesz.

A program 17 és 19 óra között üvegfestő workshoppal kezdődik a Méhkas Dia Project közreműködésével, a Bányató melletti füves területen. Az elkészült műveket sötétedés után kivetítik. A DJ program keretében 17.00 órától Riot City Sound System, 18.30-tól, Gomba, 20.00 órától Lowexpectations, majd 21.30-tól Szövet következik. Közben 21.00 és 23.00 óra között Szent Iván éjszakájához és a Bányatóhoz kapcsolódó fényfestés zárja az estét a Méhkas Dia Project és a Whitelights csapatától.

Mozi: Barátnőt felveszünk
Mikor?: Június 22-től
Hol?: Cinema City Alba

Maddie-re (Jennifer Lawrence) rászállt az adóhatóság, elvitték az autóját és már a házát is kinézték maguknak. Sürgősen pénzt kell szereznie. Viszont nem talál normális melót. Ja, de mégis – csak éppen az őrültség. Ráakad egy apróhirdetésre, amelyben gyereküket majomszeretettel féltő szülők, „barátnőt” keresnek magának való fiuk mellé, mielőtt egyetemre menne. Maddie vállalja a feladatot, és nem akar félmunkát végezni.

Azt hiszi, könnyű dolga lesz. Ő rámenős, nyomulós, vad. A fiú őrjítően tartózkodó, érthetetlenül szemérmes és nevetségesen tapasztalatlan. Később már rémült is. Maddie nem hagyja magát. A srác sem. De azért lesz pár közös kalandjuk.

Mozi: Kandahár
Mikor?: Június 22-től
Hol?: Cinema City Alba

Röviddel azután, hogy szabotázsakciót hajt végre egy iráni nukleáris reaktoron, Tom Harris CIA-ügynök fotója felbukkan a híradásokban – köszönhetően egy informátornak, aki leleplezi az amerikai hírszerzés érintettségét az erőmű megsemmisülésében. Az információt közzétevő riportert őrizetbe veszi az iráni Forradalmi Gárda, s Tomnak innentől kezdve 30 órája marad, hogy elérje a kandahári leszállóhelyet Afganisztánban. Hogy eljusson odáig, s közben leszereljen mindenkit, aki megkísérli elfogni vagy megölni, a férfi segítséget kap egy afgán tolmács, Mo személyében.

Mo fiát a tálibok gyilkolták meg, megveti a vérontást, a háború szűnni nem akarásáért pedig a helyi hadurakat és a nyugati hatalmakat okolja. Miközben különféle erők a nyomukban loholnak, köztük a pakisztáni bérgyilkos, Kahil is, Tom és Mo erejüket egyesítve veszik az irányt Kandahár felé.

Mozizz június 15. - augusztus 15. között a Cinema City mozikban, játssz a jegyeddel és garantáltan nyersz! Idén nyáron a Cinema City mozikban nemcsak sikerfilmek, de több százezer ajándék is vár Rád! További információt ide kattintva találsz: mitnyertem.hu  

Család: XIX. Tűzzel-Vassal Fesztivál
Mikor?: Június 24., szombat
Hol?: Rác utca

Kés, villa, olló mottóval rendezik meg az idei Tűzzel-Vassal Fesztivált, melyre 74 késes, késkészítő, kovács és fegyverkovács érkezik határon innen és túlról – mondta a beharangozó sajtótájékoztatón Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke.

A vásározó késes mesterek teljes hosszában benépesítik a Rác utcát, melynek elején és végén kovácsmesterekkel is találkozhatunk, a nyitva tartó portákon pedig mesterségbemutatók várják az érdeklődőket. A fesztivált a szerb-ortodox templom udvarán 9.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg, majd hagyományosan felszögeli a fesztivál emléktábláját a Kézművesek Háza kapujára.

A templomkertben az Egyesület tagjai tartanak egész napos vásárt, a színpadon népzenés produkciók, bemutatók lesznek, míg a Kés, villa, olló témában érdekes és hasznos beszélgetés ígérkezik. A furulyások, dudások jóvoltából egész nap szól majd a népzene. A rendezvény igazi paradicsom lesz a gyerekek számára, akiket sokféle népi játékkal, régi körhintával, kézműves foglalkozásokkal szórakoztatnak. Érkezik a szövés nagyasszonya, Fodorné László Mária is, aki a Szőttesbe álmodott Sárköz című, nagysikerű szakmai könyvét mutatja be és árusítja. A késes munkákat és standokat több zsűri is értékeli, az eredményhirdetés 17.00 órakor kezdődik a színpadon. A Tűzzel-Vassal Fesztiválra díjtalan a belépés, szeretettel hívják és várják az érdeklődőket minden korosztályból.

Kultúra: Múzeumok Éjszakája
Mikor?: Június 24., szombat
Hol?: Fehérvár több pontján

A helyi kezdeményezés immár 15. alkalommal valósul meg a Székesfehérvári Egyházmegye, az Önkormányzat és az intézmények összefogásával. A programokat 6 éves kor felett kizárólag karszalaggal lehet látogatni, melyekért minimálisan 500 forint adományt kérnek, a befolyó összeget pedig ismét jótékony célra használják fel.

Borzongató rémfilm, showroom az Árpád-korról, Ámor varázsitala, művészet körmökön, kollázsok képeslapokon, tűzzománc workshop, ólomöntés, hangjegyek 3D-ben, raktártúra, rádiótörténeti kiállítás – nem lesz könnyű választaniuk a Múzeumok Éjszakája látogatóinak június 24-én, szombaton. Az ízelítőként felsorolt különlegességek mellett tárlatvezetések, koncertek többféle stílusban és táncház is várja a látogatókat, a karszalag birtokában még mozizni is lehet majd. A Városház téren a veteránautók között az óriásbábok is megjelennek, a Zichy ligetben pedig felszállhatunk a retro- és a panorámabuszra. Mindezeken túl a zöldszervezetek tevékenységével is megismerkedhetnek az érdeklődők. A teljes programok itt nézhetitek meg.

Család: Tác-Gorsium Nyár
Mikor?: Június 24-től
Hol?: SZIKM Gorsium Régészeti Park

A Tác-Gorsium Nyár programsorozata június 24-én 10 órakor egy gyerekműsorral kezdődik, Tűzkő Sándor színművész Sündisznó címmel tart interaktív előadást a kicsiknek, akiket a műsor után rétessel és üdítővel vendégelnek meg. Az eseményen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációt igényel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek