1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: EFOTT, Királyok a Belvárosban, fáklyás városnézés és Mission: Impossible
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/EFOTT
Fehérvári programok a hétvégére: EFOTT, Királyok a Belvárosban, fáklyás városnézés és Mission: Impossible
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégén ismételten számos fehérvári és környéki program közül csemegézhettek: többek között bulizhattok az EFOTT-on, megnézhetitek az óriásbábokat a Belvárosban, vagy beülhettek a moziba, ahol bemutatkozik a Mission Impossible vadonatúj epizódja.

Kirándulás: Fáklyás városnézés
Mikor?: Július 14., péntek 
Hol?: Belváros

A székesfehérvári nyáresti programok közül a fáklyás városnézés a legnépszerűbb. A Tourinform Iroda szakvezetői most pénteken is elkísérik az érdeklődőket a különleges, titokzatos felfedező sétára, melynek során a résztvevők fáklyákkal világítják meg útjukat az ódon várfalak tövében, az eldugott kis utcáiban, közben számos fontos, érdekes információt tudhatnak meg a király város történetéről, történelméről.

Család: Királyok a Belvárosban
Mikor?: Július 15., szombat 
Hol?: Belváros

Folytatódik július 15-én a Királyok a Belvárosban sorozat, amely már az augusztusi ünnepekre hangolja a székesfehérváriakat. Augusztus 5-ig szombatonként végigvonulnak a királyi óriásbábok a Fő utcán, útjukon régizenészek és hagyományőrző csapatok kísérik a fenségeket. Július 15-én, a második alkalmon 17 órától Szent Lászlót, Salamon királyt és Könyves Kálmán láthatjuk. 18.00 órakor a Zichy ligetben a Corpus Rézfúvós Kvintett kiskoncertjével zárul a program.

Mozi: Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Mikor?: Július 13-tól
Hol?: Cinema City Alba

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek…

Mozizz június 15. és augusztus 15. között a Cinema City mozikban, játssz a jegyeddel és garantáltan nyersz! Idén nyáron a Cinema City mozikban nemcsak sikerfilmek, de több százezer ajándék is vár Rád! További információt ide kattintva találsz: mitnyertem.hu.

Sport: Atléta vagyok!
Mikor?: Július 16-17., vasárnap-hétfő
Hol?: Zichy liget

Benned is ott a szupererő – hirdeti a Magyar Atlétikai Szövetség Atléta vagyok! elnevezésű eseménye, melyet július 16-án, vasárnap délután a Zichy ligetben, július 17-én, hétfőn délután pedig a Városház téren rendeznek meg. A délelőtt kezdődő családi programon a gyerekek megismerkedhetnek az atlétikával, megmutathatják, hogy mennyire ügyesek futásban, gátfutásban, dobásban és ugrásban. Játékos feladatokkal tehetik magukat próbára a távolugrásban, különböző dobásokban, valamint sprintben és sebességmérésben. A gyerekek végig szakemberek felügyelete mellett sportolhatnak, a nap végére pedig kiderül, ki volt a legtehetségesebb induló az egyes versenyszámokban.

Fesztivál: EFOTT
Mikor?: Július 12-16., szerda-vasárnap
Hol?: Sukoró

Két kültéri színpaddal, két arénával, számtalan zenei színpaddal, család- és hallgatócentrikus programokkal, valamint rengeteg meglepetéssel startol az EFOTT fesztivál, mely többek között még arra is ügyel, hogy a magyar fesztiválokon eddig sosem látott önkiszolgáló sörcsapoló géppel könnyítse meg a bulizást a fiataloknak.

Sorban állás helyett így még több idő juthat a hétvégén a fürdőzésre, a sportokra, a baráti beszélgetésekre vagy éppen az alapozásra a Wellhello, a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp vagy Azahriah koncertje előtt.

A legzöldebb nyári fesztivál abban is segíti a fiatalokat, hogy a bulizással ne hagyjanak ökológiai lábnyomot: a biológiailag lebomló hulladékot közösen komposztálhatják, ideértve a poharakat, tányérokat és evőeszközöket.

Aki nyugodtabb kikapcsolódásra vágyik, például öregdiákként korábbi egyetemi barátaival szeretne szórakozni, azt az Alumni Fiktív Music Stage-en színvonalas jazz, blues, funk, hip-hop, latin, reggaeton és soul koncertek, valamint bor- és koktélkülönlegességek, illetve különleges gasztronómiai élmények várják.

Fesztivál: FEZEN
Mikor?: Július 26-29., szerda-szombat
Hol?: First Field

Pop, rock, hiphop, metal - számtalan műfaj kap szerepet idén is a székesfehérvári FEZEN Fesztiválon. Július 26 és 29-e között itt lesz a világhírű amerikai hiphop- és pop együttes, a Black Eyed Peas. Will.i.am és zenekara olyan slágerekkel érkezik Székesfehérvárra, mint a Pump It, Where is the love?, a Boom Boom Pow, ami 12 hétig vezette az amerikai Billboard Hot 100 listáját vagy az I Gotta Feeling, ami ugyanezen a listán 14 hétig volt első helyen és 20 országban volt listavezető. 25 éves fennállásuk alatt 6 Grammy-díjat is bezsebelt a csapat.

2018 után visszatér a FEZEN-re a német power/speed metal legenda, a Helloween. Svédországból kapjuk a tiszta heavy metal energiákat a Hammerfalltól, a tavalyi FEZEN-szülinapról betegség miatt lecsúszó New York-i Cro Mags pedig idén hozza el a keleti parti hardcore, punk hangulatot. A nyugati partot pedig az Ugly Kid Joe képviseli, akik Kaliforniából hozzák el nem csak a régi nagy slágereiket, hanem a tavaly év végén megjelent legfrissebb albumukat is. Aki pedig a hamisítatlan retro disco hangulatot keresi, együtt mutathatja majd a Y.M.C.A betűket a Village People tagjaival.

A hazai sztárok sem maradnak ki a FEZEN idei kínálatából. Gyakorlatilag az ábécé minden betűjéhez találunk valakit: Azazhriah, AWS, Beton Hofi, Bagossy Brothers Company, Carson Coma és még hosszasan sorohatjuk a sort Majkán, Roadon keresztül a Valmarig vagy a Wellhelloig. Az estéket pedig idén is partyk zárják Székesfehérváron. A fellépők, kemping információk mellett a napijegyek és a bérletek is elérhetők már a fezen.hu oldalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek