4 hónapnál régebbi cikk

Drónnal is figyelik a szabálytalankodókat Fehérváron
·Közlekedésrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/PoliceHungary
Drónnal is figyelik a szabálytalankodókat Fehérváron
·Közlekedésrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Egy hét alatt egy halálos balesetnél és 12 személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a kéklámpások. Szerdán a városban drónos ellenőrzést tartottak a rendőrök, szép számmal tértek haza büntetéssel az autósok.

70 közúti közlekedési baleset, melyből 58 anyagi kárral végződött, további 12 személyi sérüléssel járt - ez a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területének elmúlt heti mérlege.

A balesetek legfőbb okai között továbbra is a sebességtúllépés, az elsőbbségadási szabályok elmulasztása, valamint a követési távolság be nem tartása szerepelnek. Az említett esetek kapcsán a rendőrök egy alkalommal intézkedtek olyan járművezetővel szemben, aki a gyanú szerint szeszes italt fogyasztott és balesetet okozott. Az újabb balesetek elkerülése érdekében az elkövetkező napokban, hetekben a vármegye területén célzott ellenőrzéseket tartanak a rendőrök.

A kéklámpások a napokban a városban is több helyszínen ellenőrzik a szabályok betartását. A piros lámpán áthajtás mellett mást is figyelnek ilyenkor a szakemberek. Például a Horváth István-Széchenyi utcai kereszteződésben lehet ugyan balra kanyarodni, azonban sokan visszafordulásra használják ezt a kanyarodó sávot, ami ebben a csomópontban tilos.

A rendőrök drónnal figyelték szerdán délelőtt a közlekedőket. Kiemelten a piros lámpán áthajtást, és a kötelező haladási irány be nem tartását, vagyis itt a tiltott visszakanyarodást büntették, volt aki 50 ezres csekkel távozott.

A drón hasznos eszköz az ellenőrzéshez, hiszen a kételkedő autósnak ezzel tudják bizonyítani a szabályszegést. A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a nyári a hőségben tanácsos kipihenten a volán mögé ülni. Ha valaki hosszú útra indul, érdemes többszöri pihenőt tartani, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani, és természetesen a közúti közlekedési szabályokat betartani annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen.

Kapcsolódó
Továbbra is sietünk: 70 baleset egy hét alatt Fejérben, főleg gyorshajtás miatt

Bár többnyire szerencsére csak anyagi kárral végződtek a balesetek az elmúlt héten, de tizenketten meg is sérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek