9 hónapnál régebbi cikk

Napról-napra melegszik a levegő
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Napról-napra melegszik a levegő

Időjárási szempontból zavartalan futamra lehet számítani a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjon: vasárnap napos, száraz idő várható, a hőmérséklet 30 Celsius-fok körül alakul, ugyanakkor a szombati Balaton-átúszást lefújták a szervezők. Így alakul a hétvége időjárása:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése alapján - a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével - a szervezők úgy döntöttek, hogy nem tartják meg szombaton a 41. Lidl Balaton-átúszást.

Az esemény Facebook-oldalán olvasható közlemény szerint a szombatra várható bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt a Révfülöp-Balatonboglár közötti átúszás tervezett új időpontja július 23., vasárnap. "A vasárnapi megrendezés majdnem biztos, de a végleges döntés péntek délben születik meg" - írták a szervezők. A nevezések a halasztott időpontra is érvényesek.

A kilátások alapján a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki napján felhős idő valószínű, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Változó intenzitású eső, záporeső kisebb-nagyobb megszakításokkal már reggeltől előfordulhat, kora estétől pedig növekszik a zivatar kialakulásának esélye is.

Szombat reggelre csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, ez követően napos idő várható, de a nap második felében egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és délutántól növekszik a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, tehát a Forma-1-es időmérő edzésen van némi esély csapadékra, de ennek valószínűsége elég kicsi.

Vasárnap napos, száraz idő várható, felhő is alig lesz az égen, így időjárási szempontból zavartalan futamra számíthatunk.

A hőmérséklet napról napra emelkedik: a csúcsérték pénteken 26, szombaton 28, vasárnap 30 Celsius-fok körül alakul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek