8 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, Sons of Igor Fest, Kisfaludi piknik és A védelmező 3.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Fehérvári programok a hétvégére: 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál, Sons of Igor Fest, Kisfaludi piknik és A védelmező 3.

Szeptember első hétvégéjén sincs megállás Székesfehérváron: többek között falatozhattok a 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon vagy a Sons of Igor Festen, lazulhattok a Kisfaludi pikniken, netalántán beülhettek a moziba aA védelmező 3. című filmre.

Gasztro: 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál
Mikor?: Szeptember 2., szombat
Hol?: Soponya, Ökocentrum

Szombaton bonyolítják le a 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált a Soponyai Ökocentrumban. A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. programján idén a Fejér Vármegyei Vadásznap mellett a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjének is a részesei lehetünk. A közönséget változatos családi programok, koncertek, bemutatók és gasztronómiai finomságok várják. A szervezők mintegy 5000 vendégre számítanak.

Kultúra: Bor, mámor, szerelem
Mikor?: Szeptember 9., szombat 20:00
Hol?: Tác, Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Múzeum

Jövő szombaton az Értékmentők csapata szervezésében érkezik ismét a Hadrianus-színpadra a Bor, mámor, szerelem című bemutató, amely töretlen népszerűségnek örvend. Bepillanthattok egy kis vidéki fogadó életébe, ahol senki nem az, akinek látszik. Szerelmi és egyéb bonyodalmak egész sorozatát kísérhetjük figyelemmel, a végére azonban minden kiderül. Ám amíg a szálak bogozódnak, a legnagyobb operettslágerek csendülnek fel – mint például az  Önről álmodtam megint…, A jányok a jányok…, Te rongyos élet…, Szép város Kolozsvár…

A közönség válthat normál belépőt és asztaljegyet is – ez utóbbit maximum 5 fő erejéig – a www.ertekmentok.hu/esemenyek weboldalon.

Mozi: Dzsungel-mentőakció 2 - A világ körül
Mikor?: Augusztus 31-től
Hol?: Cinema City Alba

Kit hívsz segítségül, ha egy titokzatos szupergonosz rózsaszín habbal borítja be a dzsungelt, amely vízzel érintkezve felrobban? Hát, a Dzsungelbandát! Régi ismerőseinek visszatérnek, hogy újabb mentőakcióban vegyenek részt. Az esős évszak beállta előtt versenyfutás kezdődik az idővel: a küldetés az Északi-sarktól a Távol-Keletig, hegyeken, sivatagokon és óceánokon keresztül zajlik, hőseinknek be kell járniuk az egész világot, hogy ellenszert és megoldást keressenek.

Mozi: A védelmező 3.
Mikor?: Augusztus 31-től
Hol?: Cinema City Alba

Egy megállíthatatlan, legyőzhetetlen, az erőszak minden formájában otthonosan mozgó profi: Robert McCall (Denzel Washington). Már régóta nem a kormánynak dolgozik. A nyugdíjasok csendes életét éli, de folyamatosan gyötri a lelkiismeret-furdalás. Utólag úgy látja, hogy szörnyű dolgokat csinált, mert azt hitte, hogy a jó ügyet szolgálja. Csak egy módot talált rá, hogy enyhítse a gyötrő bűntudatot: megvédi az ártatlanokat. Bárkitől. Bármi áron. Megvannak hozzá a módszerei.

Dél-Olaszországba költözött, és a helybeliek szeretettel fogadják – ő úgy érzi, végre hazaérkezett. De itt sincs béke: a kisváros, ami idilli lehetne, maga a pokol – a maffia fojtogatja. A védelmező itt érti meg, hogy számára nincs kiút: újra harcba kell szállnia azokért, akik gyengék, kiszolgáltatottak, ártatlanok. Egyedül van a maffiával szemben. És ő az ilyen helyzetekben érzi igazán otthon magát.

Család: Börgöndi Légiparádé
Mikor?: Szeptember 10., vasárnap
Hol?: Börgönd

Blériot-tól a Gripenig a repülés szinte minden ágával találkozhatnak jövő vasárnap, azaz szeptember 10-én a Börgöndi Légiparádé látogatói. Az Ungár László aviatikus által épített, az eredetivel szinte 100%-ig megegyező monoplán motorindítását már láthatták Börgöndön, idén viszont a levegőben is megcsodálható lesz a nem mindennapi gépmadár. A leggyorsabb repülőeszköz természetesen 2023-ban is a Magyar Honvédség Gripenje lesz, emellett pedig a statikus és a dinamikus programban további katonai elemek is felvonulnak majd.

Vári Gyula idén új gépével, a Jak-55-össel repüli a bemutatót, de elhozza az 52-est is, aminek a tombola sorsolás után lesz fontos feladata. Eljön a magyar fejlesztésű Altus és a Hungarocopter is, de a legmodernebb technikai megoldásokkal épített repülőgépek és helikopterek mellett a 40-es, 50-es és 60-as évek szemet gyönyörködtető ritkaságai is. Úgy, mint a Piper Cub, a T-28A Trojan, az L-29 Delfin, Imreh Lújó a Mi-2-essel, az Autogyrok, valamint a katonai és civil ejtőernyősök.

Gasztro: Sons of Igor Fest
Mikor?: Szeptember 2., szombat
Hol?: Nyolcas Műhely

Grillen, szmókerben, bográcsban készülnek a csípősebbnél csípősebb ételek szombaton a Nyolcas Műhelyben. Szeptember 2-án rendezik Székesfehérvár legcsípősebb fesztiválját, a Sons Of Igor - Gourmet Chili & new school menzát.

A Horvát István utcai szórakozóhely udvarán szombaton déltől várják a kapszaicin-rajongókat. A csípős különlegességek mellett zenével is készülnek a szervezők, fellép Farkas Balázs és Deák Péter, az AcoustrinG és az Acoustic Flow.

Család: Kisfaludi piknik
Mikor?: Szeptember 2., szombat
Hol?: Kisfaludi Közösségi Ház melletti sportpálya

Az iskolakezdés előtti hétvégén még egy kis könnyed kikapcsolódásra várja a közönséget a Kisfaludi Közösségi Ház. Az első szeptemberi szombaton, délután három órakor kezdődik az ingyenes program – méghozzá egy kis mozgással, amelynek keretében a gyerekek a szülőkkel együtt tornázhatnak majd, Szűcs Dorina vezetésével. A szervezők kérik, hogy aki teheti, hozzon magával jóga- vagy tornaszőnyeget. A torna után bábelőadás kezdődik: a Hangoló Zenés Gyermekszínház Megy a vonat, muzsikál a kerék című interaktív előadásában a közönség együtt énekelhet, játszhat Nemes Lászlóval.

Öt órakor a kisfaludi Búzavirág Dalkör énekel, hat órakor pedig egy egészen más műfaj, heavy metal zene következik: az End of Paradise együttes koncertjén tapsolhatnak a szórakozni vágyók.

A délután folyamán a gyerekeknek kézműves foglalkozást is kínálnak a szervezők, amelyen óriás színezőt színezhetnek, vagy gyöngyvasalással kulcstartót készíthetnek, de lesznek fajátékok és buborékjátszó is a ház körül. Az épületben „szörp fröccs” várja a vendégeket, és háromféle VR-játékot is ki lehet majd próbálni szeptember 2-án, szombaton.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek